Ухвала
від 24.07.2023 по справі 709/480/23
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/480/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 липня 2023 року Чорнобаївський районний суд Черкаської області в складі: головуючого судді - Кваші І.М.,

секретаря судового засідання - Дем`яненко Н.М.,

за участі:

прокурора Дахненка Р.О.,

відповідача 1 ОСОБА_1 ,

представника відповідача 1 Охріменко Н.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в смт Чорнобай клопотання прокурора про заміну відповідача у цивільній справі за позовом Золотоніської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Черкаської обласної державної адміністрації, Національного природного парку "Нижньосульський" до ОСОБА_1 , Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивачів: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України та Управління екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації, про усунення перешкод в користуванні та розпорядженні майном шляхом визнання незаконним та скасування наказу, скасування державної реєстрації, припинення права приватної власності, повернення земельної ділянки,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

Прокурор звернувся до суду з клопотанням про заміну первісного відповідача-2 Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області на належного Чорнобаївську селищну раду, оскільки жодних рішень щодо спірної земельної ділянки ГУ Держгеокадастру у Черкаській області не приймало. При цьому просив надати ГУ Держгеокадастру у Черкаській області статус третьої особи без самостійних вимог.

Відповідач ОСОБА_1 та його представник адвокат Охріменко Н.І. в судовому засіданні не заперечували проти клопотання прокурора.

Інші учасники справи у судове засідання не з`явилися, клопотали перед судом про розгляд справи за їх відсутності.

У відповідності до ч. 2 ст.51ЦПКУкраїни якщо позовподанонедо тієїособи,якаповиннавідповідати запозовом,суддозакінчення підготовчогопровадження,ауразі розглядусправи заправилами спрощеногопозовного провадження-до початкупершого судовогозасідання заклопотаннямпозивачазамінює первісноговідповідачаналежнимвідповідачем,незакриваючипровадження усправі.

Оскільки позов дійсно стосується прав та інтересів Чорнобаївської селищної ради, підготовче засідання у даній справі не закінчено, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання позивача та заміни співвідповідача у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 51, 258, 260, 353 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора про заміну відповідача у цивільній справі задовольнити.

Замінити усправі запозовом Золотоніськоїокружної прокуратурив інтересахдержави вособі Черкаськоїобласної державноїадміністрації,Національного природногопарку "Нижньосульський"до ОСОБА_1 ,Головного управлінняДержгеокадастру вЧеркаській області,треті особи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета споруна стороніпозивачів:Міністерство захистудовкілля таприродних ресурсівУкраїни таУправління екологіїта природнихресурсів Черкаськоїобласної державноїадміністрації,про усуненняперешкод вкористуванні тарозпорядженні майномшляхом визнаннянезаконним таскасування наказу,скасування державноїреєстрації,припинення праваприватної власності,повернення земельноїділянки,первісного відповідача-2Головне управлінняДержгеокадастру вЧеркаській областіна належного Чорнобаївську селищну раду.

Надіслати Чорнобаївській селищнійраді копію даної ухвали та копію позовної заяви з додатками.

Визначити строк для подання відповідачем відзиву на позов - 15 днів з дня вручення даної ухвали. Роз`яснити, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Згідно ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Головне управління Держгеокадастру в Черкаській області залучити до участі у справі як третю особу без самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача.

Підготовче судове засідання відкласти на 15 серпня2023 року 11-00 годин.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя І.М. Кваша

СудЧорнобаївський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення24.07.2023
Оприлюднено27.07.2023
Номер документу112421247
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —709/480/23

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Постанова від 06.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Постанова від 06.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Рішення від 02.11.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Рішення від 02.11.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні