Ухвала
від 27.07.2023 по справі 511/2043/23
РОЗДІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Роздільнянський районний суд Одеської області

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 511/2043/23

Номер провадження: 2-о/511/75/23

"27" липня 2023 р. суддя Роздільнянського районного суду Одеської області Бобровська І. В., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою

заявника: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ;

представника заявника: адвоката Адаменко Ірини Володимирівни, адреса: АДРЕСА_2 ;

заінтересована особа:Роздільнянський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Роздільнянському районі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), місцезнаходження: Одеська область м. Роздільна, вул. Муніципальна, 17;

заінтересована особа: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 ;

заінтересована особа: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ;

про встановлення факту народження,

встановив:

14.07.2023 року на адресу Роздільнянського районного суду Одеської області надійшла заява ОСОБА_1 , заінтересована особа: Роздільнянський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Роздільнянському районі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про встановлення факту народження.

Вказана заява мотивована тим, що 07.06.2023 року заявник звернувся до Роздільнянського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Роздільнянському районі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) з заявою видачу свідоцтва про народження, на ім`я ОСОБА_1 з зазначенням батьків ОСОБА_2 та ОСОБА_3 . 09.06.2023 року заявник отримав лист начальника Роздільнянського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Роздільнянському районі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), відповідно до якого вбачається, що під час перевірки витягів з державного реєстру актів цивільного стану, архіву відділу та відомостей Державного реєстру актів цивільного стану громадян, запис про народження ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 виявлено не було. Додатково було зазначено, що провести державну реєстрацію народження неможливо, у зв`язку з відсутністю паспорту заявника та відсутністю паспорту матері дитини та роз`яснено про необхідність звернення до суду з заявою про встановлення факту народження.

Відповідно до заяви про встановлення факту народження, заявник зазначає, що народився ІНФОРМАЦІЯ_4 від батьків, які проживали у незареєстрованому шлюбі, а саме: матері: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та батька: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 . З моменту народження заявник мешкає зі своїм біологічним батьком. З 01.09.2011 року по 27.06.2017 року навчався у Степанівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст.. Степанівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області.

На даний час, встановлення факту народження необхідно заявнику для отримання свідоцтва про народження дитини, встановленого законодавством зразка, підтвердження громадянства України та реалізації в подальшому всіх належним йому прав та свобод громадянина України.

На підставі викладеного, заявник просить суд: встановити факту народження дитини (хлопчика) ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який народився в смт. Овідіополь Овідіопольського (нині Одеський) району Одеської області, від батьків: мати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , батько ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Ухвалою Роздільнянського районного суду Одеської області від 17.07.2023 року вказану заяву було залишено без руху.

24.07.2023 року на адресу Роздільнянського районного суду Одеської області надійшла заява про усунення недоліків, відповідно до якої заявник та його представник зазначили про необхідність залучення до участі в справі в якості заінтересованих осіб батьків заявника, а саме: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , а також заявила клопотання про проведення судово медичної (молекулярно генетичної) експертизи.

Справа підсудна Роздільнянському районному суду Одеської області.

Заява відповідає вимогам ст. 175-177, 297 ЦПК України.

Підстав для залишення заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Керуючись ст.ст.84,175-177, 293-294 ЦПК України, суд

постановив:

Відкрити провадження по справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Роздільнянський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Роздільнянському районі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про встановлення факту народження, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про встановлення факту народження.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити судове засідання в приміщенні Роздільнянського районного суду Одеської області (вул. Європейська, 37-А, м. Роздільна, Одеська область) на28.07.2023 року о 14:00 год.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб - адресою сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України - http://rz.od.court.gov.ua/sud1524/gromadyanam/csz/

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати заявнику.

Копію ухвали про відкриття провадження разом з копією заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати заінтересованим особам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя : І. В. Бобровська

СудРоздільнянський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення27.07.2023
Оприлюднено31.07.2023
Номер документу112481714
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: факту народження

Судовий реєстр по справі —511/2043/23

Рішення від 13.12.2023

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

Ухвала від 27.07.2023

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні