Ухвала
від 31.07.2023 по справі 910/11688/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, буд. 44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

м. Київ

31.07.2023Справа № 910/11688/23

Суддя Плотницька Н.Б., розглянувши

позовну заяву Департаменту економіки та інвестицій виконавчого органу київської міської ради (київської міської державної адміністрації) (01044, місто Київ, вулиця Хрещатик, будинок 36)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Київський завод світлочутливих матеріалів "Фотон" (03057, місто Київ, проспект Перемоги, будинок 42)

про визнання додаткової угоди укладеною в редакції позивача, визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Керуючись статтею 176 Господарського процесуального кодексу України, суд

встановив:

24.07.2023 до Господарського суду міста Києва надійшла позовна заява Департаменту економіки та інвестицій виконавчого органу київської міської ради (київської міської державної адміністрації) з вимогами до Товариства з обмеженою відповідальністю "Київський завод світлочутливих матеріалів "Фотон" про визнання додаткової угоди укладеною в редакції позивача

Свої позовні вимоги позивач обґрунтовує тим, що сторони не можуть дійти згоди щодо окремих положень наведеного договору, в той час як в силу імперативних приписів Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" у сторін існує обов`язок внесення відповідних змін для приведення його у відповідність до вказаного Закону.

Крім того, позивачем заявлено клопоатння про витребування доказів.

Відповідно до частини 3 статті 164 Господарського процесуального кодексу України у разі необхідності до позовної заяви додається клопотання про призначення експертизи, витребування доказів тощо.

Статтею 81 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу.

У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; 5) причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Розглянувши клопотання позивачів про витребування доказів, суд визнав його обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

З огляду на характер спірних правовідносин та предмет доказування спір підлягає вирішенню в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. 120, ч. 2 ст. 169, ст. 176, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Відкрити провадження у справі № 910/11688/23 та прийняти позовну заяву до розгляду.

2. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 04.09.23 о 16:10. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-В, зал № 41.

4. Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

5. Зобов`язати позивача у справі надати суду:

- протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження оригінали всіх документів, доданих до позовної заяви (для огляду);

- протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання відзиву відповідача на позовну заяву подати до суду відповідь на відзив в порядку статті 166 Господарського процесуального кодексу України з доданням доказів, що підтверджують обставини викладені в ній, та докази направлення цих документів відповідачу.

6. Зобов`язати відповідача протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати суду:

- технічний паспорт щодо усіх фактично збудованих об`єктів у складі проекту: завершеного будівництва житлово-офісного комплексу з торговими приміщеннями, приміщеннями соціальної інфраструктури та підземним паркінгом по проспекту Перемоги, 42 у Шевченківському районі м. Києва (ІІ пускового комплексу) (оригінал для огляду та належним чином завірену копію для долучення до матеріалів справи);

- відзив на позов в порядку статті 165 Господарського процесуального кодексу України з доданням доказів, що підтверджують обставини викладені в ньому, та докази направлення цих документів позивачам;

- документи у підтвердження свого правового статусу, станом на день подання таких документів до суду (статут, свідоцтво, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців); документи, що підтверджують повноваження представників (накази, довіреності, ордери тощо), - оригінали для огляду, належні копії - до матеріалів справи;

- протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання відповіді на відзив подати до суду заперечення на відповідь на відзив в порядку статті 167 Господарського процесуального кодексу України з доданням доказів, що підтверджують обставини викладені в них, та докази направлення цих документів позивачам.

7. Заяви, клопотання, відзив і заперечення подавати тільки в письмовій формі.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ki.arbitr.gov.ua

Документи та додаткові докази, що витребовуються ухвалою суду для залучення до матеріалів справи, у прошитому вигляді з обов`язковим описом додатків завчасно, необхідно подати до канцелярії Господарського суду міста Києва за адресою: 01030, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44-А.

Суддя Н.Плотницька

Дата ухвалення рішення31.07.2023
Оприлюднено01.08.2023
Номер документу112515331
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання додаткової угоди укладеною в редакції позивача, визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду. Керуючись статтею 176 Господарського процесуального кодексу України

Судовий реєстр по справі —910/11688/23

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Мальченко А.О.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Мальченко А.О.

Рішення від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

Рішення від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

Ухвала від 11.12.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

Ухвала від 27.11.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

Ухвала від 18.09.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

Ухвала від 31.07.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

Ухвала від 31.07.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні