Ухвала
від 31.07.2023 по справі 914/2121/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

31.07.2023 р. Справа № 914/2121/23

Суддя Господарського суду Львівської області Гоменюк З.П., розглянувши матеріали

за позовом керівника Яворівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі

позивача Івано-Франківської селищної ради, смт. Івано-Франкове, Львівська область

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Будгарант Групп», м. Львів,

про стягнення 346 838,71 грн завданих збитків

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява керівника Яворівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі позивача Івано-Франківської селищної ради до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю ««Будгарант Групп» про стягнення 346 838,71 грн завданих збитків, завданих неналежним виконанням договору б/н від 30.10.2017.

Ухвалою суду від 17.07.2023 позовну заяву залишено без руху, встановлено позивачу 10-денний строк з дня вручення ухвали на виправлення допущених недоліків шляхом надання суду відомостей, зазначених у мотивувальній частині ухвали.

В межах наданого судом строку від позивача надійшло клопотання (вх.№18638/23 від 27.07.2023), в якому зазначено запитувані відомості та до якого долучено необхідні докази.

Враховуючи наведене, розглянувши подані матеріали, суд зазначає про усунення позивачем недоліків, допущених при поданні позовної заяви. Відповідно, позовна заява вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та підлягає прийняттю до розгляду.

Згідно з ч. 1 ст. 176 Господарського процесуального кодексу України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Дослідивши матеріали позовної заяви, беручи до уваги характер спірних правовідносин та предмет доказування, предмет спору, категорію та складність справи, суд дійшов висновку про необхідність призначення справи до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 4, 12, 20, 29, 162, 164, 172, 174, 176, 178, 181, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Прийняти справу до розгляду та відкрити провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

2.Підготовче засідання у справі призначити на 06.09.23 о 15:30 год. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Львівської області за адресою: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, зал судових засідань №3 (2-й поверх).

3.Визнати явку представників учасників справи в судове засідання необов`язковою.

4.Встановити відповідачеві для подання відзиву на позов строк у 15 календарних днів з дня отримання цієї ухвали. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Роз`яснити, що в разі ненадання відповідачем у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

5.Встановити позивачу для подання відповіді на відзив строк у 5 календарних днів з дня отримання відзиву на позов. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

6.Встановити відповідачеві для подання заперечення строк у 5 календарних днів з дня отримання відповіді на відзив. Копія заперечення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду.

7.Запропонувати учасникам справи:

зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: https://e-court.mail.gov.ua, та подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді у конкретній справі, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України. Детальнішу інформацію про переваги «Електронного суду», а також інформацію у справі, що розглядається, можна отримати на сторінці Господарського суду Львівської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: https://lv.arbitr.gov.ua/sud5015/

надавати суду всі необхідні документи в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом або іншими дистанційними засобами зв`язку.

Роз`яснити учасникам процесу, що згідно ст. 80 ГПК України докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

У випадку явки в судове засідання представника, останньому при собі слід мати документ, що підтверджує повноваження представника у відповідності до статті 60 Господарського процесуального кодексу України (якщо в матеріалах справи такий документ відсутній), а також документ, що посвідчує особу представника.

Ухвала набирає законної сили в порядку ст. 235 ГПК України та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Гоменюк З.П.

Дата ухвалення рішення31.07.2023
Оприлюднено02.08.2023
Номер документу112515567
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 346 838,71 грн завданих збитків

Судовий реєстр по справі —914/2121/23

Рішення від 10.01.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 29.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 08.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 04.10.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 06.09.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 31.07.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 17.07.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні