Ухвала
від 31.07.2023 по справі 371/971/23
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

31.07.2023 Єдиний унікальний № 371/971/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

31 липня 2023 року м. Миронівка

ЄУН 371/971/23

Провадження № 2/371/422/23

Суддя Миронівськогорайонного судуКиївської областіКапшук Л.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Миронівської міської ради Обухівського району Київської області, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, ОСОБА_3 ,Головне управлінняДержгеокадастру умісті Києвіта Київськійобласті,про визнаннянечинним таскасування рішенняоргану місцевогосамоврядування прозатвердження технічноїдокументації ізземлеустрою,скасування рішенняпро державнуреєстрацію земельноїділянки,виключення записупро земельнуділянку ізпоземельної книги,

У С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 (адреса зареєстрованого місця проживання: будинок під номером АДРЕСА_1 ) звернулася до ОСОБА_2 (адреса зареєстрованого місця проживання: будинок під номером АДРЕСА_2 ), Миронівської міської ради Обухівського району Київської області (адреса місцезнаходження: будинок під номером 48, вулиця Соборності, місто Миронівка, Обухівський район, Київська область) з позовом про визнання нечинним та скасування рішення органу місцевого самоврядування про затвердження технічної документації із землеустрою, скасування рішення про державну реєстрацію земельної ділянки, виключення запису про земельну ділянку із поземельної книги.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається.

Справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Згідно правил ст. 196 ЦПК України, для виконання завдань підготовчого провадження у справі необхідно призначити підготовче засідання, яке проводиться судом з повідомленням учасників справи.

Керуючись статтями 13, 187, 190, 352, 353 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Миронівської міської ради Обухівського району Київської області, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, ОСОБА_3 , Головне управління Держгеокадастру у місті Києві та Київській області, про визнання нечинним та скасування рішення органу місцевого самоврядування про затвердження технічної документації із землеустрою, скасування рішення про державну реєстрацію земельної ділянки, виключення запису про земельну ділянку із поземельної книги до розгляду.

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Миронівської міської ради Обухівського району Київської області, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, ОСОБА_3 , Головне управління Держгеокадастру у місті Києві та Київській області, про визнання нечинним та скасування рішення органу місцевого самоврядування про затвердження технічної документації із землеустрою, скасування рішення про державну реєстрацію земельної ділянки, виключення запису про земельну ділянку із поземельної книги.

Справу розглянути в порядку загального позовного провадження.

Підготовче засідання у справі призначити на 10 годину 21 вересня 2023 року.

Підготовче засідання відбудеться в приміщенні Миронівського районного суду Київської області за адресою: вулиця Першотравнева, 3 міста Миронівка Київської області.

Згідно правил статті 191 ЦПК України, відповідачу пропонується подати відзив протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Відповідно до вимог статті 191 ЦПК України, у вказаний строк відповідач має право надіслати:

1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

2) позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ст. 192 ЦПК України, у строк, встановлений для подання відзиву, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Роз`яснити відповідачу його право, згідно статті 193 ЦПК України, пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Відповідно до статті 192 ЦПК України, у строк, встановлений для подання відзиву, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Згідно вимог статті 190 ЦПК України, надіслати учасникам справи ухвалу про відкриття провадження у справі, відповідачу, третім особам, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору - копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

За частинами 1, 9 статті 83 ЦПК України, сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, що їх подає, іншим учасникам справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://mr.ko.court.gov.ua/sud1017/.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала щодо недотримання правил підсудності може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційноїскарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу в частині, що не підлягає оскарженню, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя підпис Л.О. Капшук

Згідно з оригіналом.

Суддя Л.О. Капшук

СудМиронівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення31.07.2023
Оприлюднено02.08.2023
Номер документу112517467
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —371/971/23

Рішення від 24.01.2024

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні