Ухвала
від 20.11.2023 по справі 371/971/23
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20.11.2023 Єдиний унікальний № 371/971/23

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

20 листопада 2023 року м. Миронівка

ЄУН 371/971/23

Провадження № 2/371/422/23

Миронівський районний суд Київської області в складі :

головуючого судді Капшук Л.О.,

секретаря судових засідань Петренко В.А.,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Миронівської міської ради Обухівського району Київської області, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, ОСОБА_3 , Головне управління Держгеокадастру у місті Києві та Київській області, про визнання нечинним та скасування рішення органу місцевого самоврядування про затвердження технічної документації із землеустрою, скасування рішення про державну реєстрацію земельної ділянки, виключення запису про земельну ділянку із поземельної книги,

У С Т А Н О В И В :

В провадженні Миронівського районного суду Київської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Миронівської міської ради Обухівського району Київської області, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, ОСОБА_3 , Головне управління Держгеокадастру у місті Києві та Київській області, про визнання нечинним та скасування рішення органу місцевого самоврядування про затвердження технічної документації із землеустрою, скасування рішення про державну реєстрацію земельної ділянки, виключення запису про земельну ділянку із поземельної книги.

Справа перебуває на стадії підготовчого провадження, у справі призначено підготовче судове засідання.

В підготовче засідання учасники справи не з?явилися, про день, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлені належним чином.

Від представника надійшла заява про проведення підготовчого засідання у відсутності позивача та представника позивача.

Відповідач ОСОБА_2 , представник відповідача Миронівської міської ради відзиву на позов не подали, в підготовче засідання не з?явилися, причини неявки не повідомили.

Третя особа ОСОБА_3 та представник третьої особи Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області в підготовче засідання не з?явилися, причини неявки не повідомили.

Зважаючи на ті обставини, що будучи належним чином повідомленими про дату, час і місце підготовчого засідання, відповідачі ОСОБА_2 та Миронівської міської ради, треті особи ОСОБА_3 та ГУ Держгеокадастру у м. Києві та Київській області не з`явилася до суду, причин неявки в підготовче засідання не повідомили, доказів поважності причини неявки не надали, враховуючи правиластатті 223 ЦПК України, суд дійшов висновку про можливість проведення підготовчого засідання у відсутності вказаних учасників справи.

До початку підготовчого засідання від представника позивача адвоката Шкребтія В.В. надійшло клопотання про приєднання до матеріалів справи письмових доказів, у якому він просив приєднати до матеріалів справи, як докази, такі документи: копію листа Держгеокадастру від 27 жовтня 2023 року № 29-10-0-331-101-15/2-23; копію державного акта на право колективної власності на землю АТ «Зоря»; копію витягу зі списку громадян членів КСП; копію викопіювання земельної ділянки; копію державного акта КВ № 078289; копію плану земельних ділянок Владиславської сілської ради; копії витягів із кадастрових карт земельних ділянок з кадастровими номерами 3222981200:04:001:0027, 3222981200:01:002:0005, копію супровідного листа від 14 листопада 2023 року.

Дослідивши подане представником позивача адвокатом Шкребтієм В.В. клопотання та документи, суд прийшов до висновку, що клопотання про приєднання до матеріалів справи письмових доказів підлягає задоволенню.

Статтею 81 ЦПК України передбачено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Згідно з частинами 1 та 2 статті 77 ЦПК України, належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Отже, належними вважаються докази, які обґрунтовують заявлені вимоги чи заперечення сторін або мають інше значення для вирішення справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

За правилами частини 5 статті 177 ЦПК України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Частиною 9 статті 83 ЦПК України встановлено, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи.

Вказану вимогу представник позивача виконав, до клопотання долучив докази направлення 10 листопада 2023 року копій письмових доказів учасникам справи.

Оскільки в поданих для приєднання до матеріалів справи письмових доказах міститься інформація щодо обставин справи, якими позивач обґрунтовує свої позовні вимоги, то суд приходить до висновку про приєднання вказаних письмових доказів до матеріалів справи.

Положеннями статті 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підстави для відкладення підготовчого судового засідання, визначені частиною 2 статті 198 ЦПК України, відсутні.

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі судом проведено підготовчі дії, відповідно до передбачених частиною 1 статті 189ЦПК України завдань підготовчого провадження визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та докази, що підлягають дослідженню, розглянуто клопотання учасників справи, витребувано письмові докази, визначено порядок розгляду справи.

Згідно з пунктом 15 частини 2 статті 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Враховуючи, що спір не врегульовано, по справі проведені необхідні підготовчі дії, суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 189, 197, 200 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Закрити підготовче провадження у справі за ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Миронівської міської ради Обухівського району Київської області, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, ОСОБА_3 , Головне управління Держгеокадастру у місті Києві та Київській області, про визнання нечинним та скасування рішення органу місцевого самоврядування про затвердження технічної документації із землеустрою, скасування рішення про державну реєстрацію земельної ділянки, виключення запису про земельну ділянку із поземельної книги.

Цивільну справу призначити до судового розгляду по суті на 10 годину 19 грудня 2023 року.

З`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, здійснити на підставі доказів, що зібрані у справі.

Копію ухвали про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті надіслати сторонам.

В судове засідання викликати учасників справи.

Роз`яснити сторонам положення частин 3-5 статті 223 ЦПК України, за якими :

Якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі:

1) неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки;

2) повторної неявки в судове засідання учасника справи (його представника), крім відповідача, незалежно від причин неявки;

3) неявки представника в судове засідання, якщо в судове засідання з`явилася особа, яку він представляє, або інший її представник;

4) неявки в судове засідання учасника справи, якщо з`явився його представник, крім випадків, коли суд визнав явку учасника справи обов`язковою.

У разі повторної неявки в судове засідання відповідача, повідомленого належним чином, суд вирішує справу на підставі наявних у ній даних чи доказів (постановляє заочне рішення).

У разі повторної неявки позивача в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://mr.ko.court.gov.ua/sud1017/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.О. Капшук

СудМиронівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115153649
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —371/971/23

Рішення від 24.01.2024

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні