Постанова
від 31.07.2023 по справі 420/5269/19
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 липня 2023 р.м. ОдесаСправа № 420/5269/19

Перша інстанція: суддя Єфіменко К.С.,

П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

судді-доповідача Турецької І. О.,

суддів Шевчук О. А., Шеметенко Л. П.

розглянувши в порядку письмового провадження апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «ІЗОТЕРМ» на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 05 грудня 2019 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ІЗОТЕРМ» до Головного управління ДФС в Одеській області (правонаступником якого є Головне управління ДПС в Одеській області) про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

В С Т А Н О В И В:

Історія справи.

У березні 2019 року Товариство з обмеженою відповідальністю «ІЗОТЕРМ» (далі ТОВ «ІЗОТЕРМ») звернулося до суду першої інстанції з позовом до Головного управління ДФС в Одеській області (правонаступником якого є Головне управління ДПС в Одеській області), в якому просило визнати протиправними та скасувати податкові повідомлення рішення від 08.08.2019:

-№ 0037941401 про збільшення грошового зобов`язання податку на прибуток підприємств за податковими зобов`язаннями на суму 1 347 055 грн та за штрафними (фінансовими) санкціями на суму 673 528 грн;

-№ 0037961401 збільшення грошового зобов`язання податку на додану вартість (далі ПДВ) із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) за податковими зобов`язаннями на суму 1 557 538 грн та штрафними (фінансовими) санкціями на суму 778 769 грн.

Підставами для задоволення позову ТОВ «ІЗОТЕРМ» зазначило таке.

По перше, позивач указав про підтвердження факту виконання ним та його контрагентами зобов`язань за правочинами, які контролюючий орган не визнав, за результатами проведення документальної планової виїзної перевірки.

На думку позивача, це підтверджується первинним документами, які не мають дефектів форми, змісту або походження, а припущення контролюючого органу, викладені в акті перевірки, не є підставою для позбавлення добросовісного платника податків права на віднесення сплачених коштів за фактично виконані роботи та поставлений товар в рахунок зменшення фінансового результату до оподаткування податком на прибуток.

По - друге, за констатацією позивача, висновки контролюючого органу про безтоварність господарських операції зроблені на підставі податкової інформації ДФС без реального здійснення перевірки обставин, що зазначені в акті.

ТОВ «ІЗОТЕРМ» зауважило, що в акті перевірки не наведено, які саме ресурси необхідні контрагентам для надання послуг, а також не доведено зв`язку цього факту з неможливістю виконати розглядувані господарські операції із залученням інших осіб.

По третє, як заявило ТОВ «ІЗОТЕРМ», висновки, викладені в акті перевірки суперечать конституційному принципу індивідуальної відповідальності. Пояснюючи дану тезу, позивач вказує, що податкове законодавство не ставить в залежність податковий облік (стан) певного платника податку - покупця від дотримання його контрагентами податкової дисципліни та правильності ведення ними податкового або бухгалтерського обліку.

По - четверте, правова позиція контролюючого органу про заниження податку на прибуток та про заниження податкових зобов`язань з ПДВ, ґрунтується, за твердженням ТОВ «ІЗОТЕРМ», на протиправних висновках, що постачальники послуг фактично не могли здійснювати господарську діяльність через відсутність у них фізичної можливості виконати зазначений обсяг робіт, надання послуг, поставки матеріалів, комплектуючих, а саме через відсутність необхідної кількості персоналу та матеріальних активів.

Проте, як наголошує ТОВ «ІЗОТЕРМ» викладена позиція не відповідає ані первинним та розрахунковим документам, які фіксують факт здійснення відповідних господарських операцій, ані нормам податкового законодавства.

По - п`яте, як наголошує позивач, ураховуючи вимоги Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 №569 (далі Порядок №569) зареєструвати податку в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі ЄРПН) за безтоварними господарськими операціями є неможливим.

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 05 грудня 2019 року у задоволенні позову ТОВ «ІЗОТЕРМ» було відмовлено.

Відмовляючи в задоволенні позову, суд першої інстанції, проаналізувавши господарські операції ТОВ «ІЗОТЕРМ» із ТОВ «ЕРГОНІКС» , ТОВ «АЛЬМЕРО» , ТОВ «АСТОРС КОМПАНІ» , ТОВ «СОЛТАН» , ТОВ «ТРІВОР БІЗ» , ТОВ «ЛОСВЕЛ» , ТОВ «ТРАНСТРЕЙДІНГ» , ТОВ «ВАРЕО» , ТОВ «РЕДЕЙЛ ЛТД» , ТОВ «ФАЛЕН» , ТОВ «БК БУД-МІСТО» , ТОВ «РАЙДУГА-ПІВДЕНЬ» , ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ-Т», дійшов висновку, що вказані суб`єкти господарювання не мали у власності або в користуванні складських, виробничих власних чи орендованих приміщень, транспортних засобів, трудових ресурсів. До того ж, як установив суд, особи, які очолювали перелічені вище підприємства, були одночасно їх засновником і головним бухгалтером, що на думку суду фактично уможливлювало поставку товарів та надання послуг у значних обсягах.

Діяльність контрагентів ТОВ «ІЗОТЕРМ», як вважав суд, була спрямована на здійснення операцій, пов`язаних з наданням, останньому, податкової вигоди .

Узагальнюючи викладене, суд першої інстанції дійшов висновку, що первинні документи, підтверджуючи придбання ТОВ «ІЗОТЕРМ», у згаданих вище суб`єктів господарювання, товарів, робіт та послуг, не можуть вважатися належно оформленими та підписаними уповноваженими особами звітними документами, а тому їх оприбуткування та формування податкового кредиту по взаємовідносинах із зазначеними вище підприємствами, є безпідставними для відображення в бухгалтерському та податковому обліках, оскільки операції з придбання та використання товарів, робіт (послуг) в діяльності платника податків фактично не здійснювались

Подана, ТОВ «ІЗОТЕРМ», апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції постановою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 03 березня 2020 року була задоволена. Суд апеляційної інстанції скасував рішення Одеського окружного адміністративного суду від 05.12.2019, ухваливши нове про задоволення позову ТОВ «ІЗОТЕРМ».

Так, суд визнав протиправними та скасував податкові повідомлення-рішення ГУ ДФС в Одеській області від 08.08. 2019 року №0037941401 та №0037961401.

Ухвалюючи таке рішення, суд апеляційної інстанції виходив із того, що наявні в матеріалах справи копії первинних документів ТОВ «ІЗОТЕРМ» не мають дефекту форми, змісту або походження, котрі в силу частини 2 статті 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність» від 16.07.1999 №996- XIV (далі Закон №996- XIV) пункту 2.4 Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1995 №88 (далі Положення №88), спричиняють втрату первинними документами юридичної сили і доказовості.

Так, за висновками суду апеляційної інстанції, надані позивачем первинні документи містять опис господарських операцій, усі необхідні реквізити, підписані уповноваженими особами, підписи завірені печатками відповідних підприємств, тобто повністю відповідають вимогам пункту 201.1 та 201.7 статті 201 Податкового кодексу України та, відповідно, підтверджують фактичне виконання фінансово-господарських операцій, а тому в розумінні статті 1 Закону №996- XIV, є первинними документами, що спростовує висновок відповідача щодо відсутності реального та фактичного переміщення товару, виконання робіт, надання послуг.

Окрім того, суд відзначив, що наявність певної інформації, одержаної від інших підрозділів податкової служби чи з інформаційних систем Державної фіскальної служби, що не оформлена рішеннями суб`єкта владних повноважень, не є юридичним фактом та утворює лише підставу для перевірки такої інформації.

На думку апеляційного суду, зазначена податкова інформація може породжувати певні сумніви у посадових осіб контролюючого органу щодо законності господарських операцій платника податків, однак не є беззаперечним доказом того факту, що платнику податків його контрагентами товари не постачались.

Не погоджуючись з рішенням суду апеляційної інстанції ГУ ДПС в Одеській області оскаржило його в касаційному порядку.

31 березня 2023 року Верховний Суд ухвалив рішення про часткове задоволення апеляції, скасував постанову П`ятого апеляційного адміністративного суду від 03 березня 2020 року, а справу направив на новий судовий розгляд до суду апеляційної інстанції.

Обґрунтовуючи прийняття такого рішення, суд касаційної інстанції звернув увагу, що вимоги частини 4 статті 9 КАС України зобов`язують суд до активної ролі в судовому процесі, в тому числі до офіційного з`ясування всіх обставин справи і у відповідних випадках до витребування тих доказів, яких, на думку суду, не вистачає для належного встановлення обставин у справі, що розглядається.

Як вважав суд касаційної інстанції, встановлення реальності господарської операції, зокрема, потребує з`ясування того факту, чи справді відповідні товарно-матеріальні цінності та роботи отримано від указаних, у первинних документах, контрагентів.

Для цього, як зазначив суд, варто встановити, за яких обставин і в який спосіб налагоджено господарські зв`язки між позивачем та його задекларованими постачальниками, хто персонально брав у цьому участь, допитати відповідних осіб як свідків.

Верховний Суд зауважив, що суд апеляційної інстанції розглядаючи спір по суті, не перевірив фактичний альтернативний рух активів у порівнянні із задекларованим, не дослідив і технічну можливість контрагентів платника виконати спірні поставки з урахуванням їхніх фактичних господарських ресурсів, понесення ними витрат, пов`язаних з реальним здійсненням господарської діяльності (на оренду приміщення, оплату комунальних платежів та електроенергії, виплату заробітної плати тощо), а також наявності кваліфікованого персоналу в достатній кількості, враховуючи специфіку розглядуваних робіт. Не перевірено, на думку суду касаційної інстанції і обставини, якими силами та засобами виконувалися підрядні роботи, хто виступав їх конкретними виконавцями, яким чином позивач здійснював контроль за станом виконання робіт тощо.

Зважаючи на викладені вище документи, Верховний Суд зробив висновок, що суд апеляційної інстанції, під час нового розгляду справи, на підставі встановлених ним обставин та досліджених доказів, з урахуванням принципу офіційного з`ясування всіх обставин у справі, повинен дійти висновку про обґрунтованість/безпідставність позовних вимог із відповідним застосуванням необхідних матеріально-правових норм.

Фактичні обставини справи.

Видами діяльності, якими фактично займається ТОВ «ІЗОТЕРМ» є монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування (КВЕД 43.22), електромонтажні роботи (КВЕД43.21), інші будівельно монтажні роботи (КВЕД 43.29), оптова торгівля товарами господарського призначення (КВЕД 46.49), оптова торгівля залізними виробами, водопровідним і опалювальним устаткуванням та приладами до нього (КВЕД 46.74), ремонт і технічне обслуговування машин і устаткування промислового призначення (КВЕД 33.12).

ТОВ «ІЗОТЕРМ» має ліцензію №5-Л від 30.01.2017, що видана державною архітектурно будівельною інспекцією України терміном дії з 30.01.2017 по 30.01.2022.

Станом на 01.01.2017 у ТОВ «ІЗОТЕРМ» працювало 9 осіб, станом на 31.12.2018 в штаті знаходилося 8 осіб.

ГУ ДФС в Одеській області в період з 20.06.2019 по 11.07.2019 провело документальну планову виїзну перевірка ТОВ «ІЗОТЕРМ» з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 01.01.2017 по 31.12.2018, валютного законодавства за період з 01.01.2017 по 31.12.2018, з питань єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування за період з 01.01.2017 по 31.12.2018, іншого законодавства за період з 01.01.2017 по 31.12.2018, відповідно до затвердженого плану документальної перевірки.

01.07.2019 ГУ ДФС в Одеській області вручило директору ТОВ «ІЗОТЕРМ» Кінзерському В.М. запит про надання належним чином завірених копій первинних фінансово господарських, бухгалтерських та інших документів, пов`язаних з включенням у період, що є предметом перевірки, до складу собівартості (витрат) сум витрат за взаємовідносинами з наступними контрагентами:

ПП «КФ «КОНСАЛЛТ ТРАНС ЛТД», ТОВ «ВЕРСІЯ ЛЮКС», ТОВ «ТРАНС МЕТ-ЮГ», ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ-Т», ТОВ «ВІКРА», ТОВ «МЕЙНБУД», ТОВ «СІТІ-БОРД», ТОВ «ЕРГОНІКС» , ТОВ «АЛЬМЕРО» , ТОВ «АСТОРС КОМПАНІ» , ТОВ «СОЛТАН» , ТОВ «ТРІВОР БІЗ» , ТОВ «ЛОСВЕЛ» , ТОВ «ТРАНСТРЕЙДІНГ» , ТОВ «ВАРЕО» , ТОВ «РЕДЕЙЛ ЛТД» , ТОВ «ФАЛЕН» , ТОВ «БК БУД-МІСТО» , ТОВ «РАЙДУГА-ПІВДЕНЬ», ТОВ «ДЕЙКТРЕЛ ЛТД», ТОВ «УКРЛЮКСТОРГ», ТОВ «ТАГАТЕС», ТОВ «ТК РОКОЛАНА».

У запиті вимагалося надати договори, угоди, контракти з додатками та доповненнями; специфікації, накладні, товарно транспортні накладні, акти виконаних робіт (послуг)кошториси, ресурсні відомості, картки рахунки, рахунки, рахунки фактури, матеріальні звіти, акти списання товарно матеріальних цінностей (ТМЦ); платіжні доручення, банківські виписки, журнал обліку виданих довіреностей, роздруківки регістрів бухгалтерського обліку (картки рахунків, журнали проводок, оборотно сальдові відомості, в розрізі субрахунків (обороти рахунку), які підтверджують бухгалтерській облік господарських операцій з переліченими вище контрагентами. Також, в запиті мстилася вимога надати пояснення та належним чином завірені копії первинних фінансово господарських, бухгалтерських та інших документів, що підтверджують реалізацію (продаж, передачу) отриманих від зазначених підприємств товарів, матеріалів, сировини, робіт, послуг на адресу підприємств покупця.

02.07.2019 ТОВ «ІЗОТЕРМ» направила на адресу ГУ ДФС в Одеській області листа про відмову в наданні запитуваних документів, про що складено відповідний акт від 10.07.2019.

За наслідками перевірки складено акт № 1401/15-32-14-01/13882252 від 18.07.2019 (далі акт перевірки) (т.1, а.с. 48-102), у висновках якого встановлено, зокрема, порушення:

пунктів 44.1 44.2 статті 44, підпунктів 134.1.1 пункту 134 статті 134, пункту 135.1 статті 135 Податкового кодексу України, що стало підставою заниження податку на прибуток, що підлягає сплаті в бюджет на загальну суму 1 347 055 грн, (2017 рік - 551 685 грн, 2018 рік - 795 370 грн);

пункту 198.1, 198.3 статті 198 Податкового кодексу України, в результаті чого відбулося заниження ПДВ на загальну суму 1 557 538 грн, в тому числі:

лютий 2017 року на суму 36 851 грн; квітень 2017 року на суму 3 417 грн; травень 2017 року на суму 32 723 грн; червень 2017 року на суму 100 209 грн; серпень 2017 року на суму 55 908 грн; вересень 2017 року на суму 53 053 грн; жовтень 2017 року на суму 32 849 грн; листопад 2017 року на суму 57 875 грн; грудень 2017 року на суму 270 078 грн; лютий 2018 року на суму 54 841 грн; березень 2018 року на суму 22 614 грн; квітень 2018 року на суму 30 754 грн; червень 2018 року на суму 153 885 грн; липень 2018 року на суму 45 681 грн; серпень 2018 року на суму 32 029 грн; вересень 2018 року на суму 174 495 грн; жовтень 2018 року на суму 193 302 грн; листопад 2018 року на суму 94 790 грн; грудень 2018 року на суму 112 185 грн.

Підставами для таких висновків стало:

опрацювання зібраної податкової інформації ГУ ДФС в Одеській області від 07.06.2017 №72/15-32-14-07-08 щодо ТОВ «СІТІ-БОРД» за звітний період декларування ПДВ січень квітень 2017 року;

опрацювання зібраної податкової інформації ГУ ДФС в Одеській області від 13.10.2017 №157/15-32-14-05/40113923 стосовно ТОВ «ІНТЕКСО» за звітний період декларування ПДВ за травень 2017 з питань проведення фінансово господарської діяльності з контрагентами за травень 2017, а також за цей же період визначення сум податкового кредиту;

опрацювання зібраної податкової інформації ГУ ДФС в Одеській області від 08.02.2019 №78/15-32-14-14/34221362 щодо декларування ТОВ «РАЙДУГА-ПІВДЕНЬ» ПДВ за 2016 2017 роки, січень вересень 2018 року.

опрацювання зібраної податкової інформації ГУ ДФС в Одеській області від 27.11.2017 №535/26-15-14-04-05 щодо декларування ТОВ «ДЕЙКТРЕЛ ЛТД» ПДВ за березень червень 2017 при проведенні фінансово господарських операцій з підприємцями постачальниками та підприємцями покупцями, а також визначення податкового кредиту за період з 01.03.2017 по 30.06.2017.

Як указано в акті перевірки, запити на проведення контролюючим органом зустрічних перевірок з питань дотримання податкового законодавства контрагентами ТОВ «ІЗОТЕРМ» не надсилалися.

Із Додатку №4 акта перевірки «Узагальнений перелік документів, які було використано при проведенні перевірки ТОВ «ІЗОТЕРМ» випливає, що такими документами були: договори та додаткові угоди з покупцями, головна книга, регістри бухгалтерського обліку, розрахункова відомість, платіжна відомість, касова книга з додатками, виписки банку, декларація з податку на прибуток за період, що був предметом перевірки, журнали ордери, податкові накладні, реєстри виданих та отриманих податкових накладних, розрахунки корегування кількісних і вартісних показників до податкових накладних, декларації з ПДВ за період з 01.01.2017 по 31.12.2018.

Узагальнюючи отриману інформацію щодо контрагентів ТОВ «ІЗОТЕРМ» та досліджуючи первину бухгалтерську, а також податкову документацію, ГУ ДФС в Одеській області дійшло висновку про відсутність між ТОВ «ІЗОТЕРМ» та переліченими, в акті перевірки, контрагентами господарської операції як певної дії або події, в основі яких повинен бути дійсний рух певного активу (товару).

За твердженням контролюючого органу, у контрагентів позивача відсутній персонал, основні засоби, склади для зберігання товарів (для ремонтних, будівельних, технічних робіт), відсутність задекларованих об`єктів оподаткування, відсутність придбання робіт щодо ремонту та інших технічних робіт у інших суб`єктів господарювання, наявність заміни номенклатури товарів придбаних та реалізованих.

У суді апеляційної інстанції представник ГУ ДПС в Одеській області підтримало доводи апеляції та просило її задовольнити.

Представник ТОВ «ІЗОТЕРМ» на неодноразові виклики до судового засідання суду апеляційної інстанції не з`являлося, про причини неявки не повідомляло.

Судові повістки надсилалися за місцем реєстрації платника податків, а також за місцем його фактичного перебування. Відповідно до даних Укрпошти направлена кореспонденція за юридичною адресою ТОВ «ІЗОТЕРМ» (м. Одеса, вул. Осіпова, буд 30), а також за місцем його фактичного перебування (м. Одеса, вул. Комітетська буд.26) повертається у зв`язку відсутністю адресата.

Відповідно до статті 130 КАС України ТОВ «ІЗОТЕРМ» було викликано до суду через оголошення на офіційному веб порталі судової влади України. Оголошення про розгляд справи на 20.07.2023 було розміщено на сайті - 22.06.2023.

20.07.2023, за згодою представника ГУ ДПС в Одеській області, колегія суддів вирішила подальший розгляд справи здійснювати в порядку письмового провадження.

Джерела правового регулювання (в редакції, чинній на момент виникнення спірних правовідносин) та оцінка суду апеляційної інстанції доводів апеляції і висновків суду першої інстанції.

Переглянувши справу за наявними у ній доказами та перевіривши законність і обґрунтованість рішення суду першої інстанції в межах доводів та вимог апеляційної скарги, колегія суддів вважає, що відсутні підстави для задоволення апеляції, з огляду на таке.

Передусім слід зазначити, що суд касаційної інстанції, направляючи справу на новий апеляційний розгляд, чітко визначив питання, що належить розглянути, зокрема, це встановлення технічної можливості контрагентів ТОВ «ІЗОТЕРМ» виконати спірні поставки товарів, з урахуванням їхніх фактичних господарських ресурсів, понесення ними витрат, пов`язаних з реальним здійсненням господарської діяльності (на оренду приміщення, оплату комунальних платежів та електроенергії, виплату заробітної плати тощо), а також наявності кваліфікованого персоналу в достатній кількості, враховуючи специфіку розглядуваних робіт.

Вивчаючи дане питання колегія суддів установила таке.

Господарська діяльність - діяльність особи, що пов`язана з виробництвом (виготовленням) та/або реалізацією товарів, виконанням робіт, наданням послуг, спрямована на отримання доходу і проводиться такою особою самостійно та/або через свої відокремлені підрозділи, а також через будь-яку іншу особу, що діє на користь першої особи, зокрема за договорами комісії, доручення та агентськими договорами (підпункт 14.1.36 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України).

Статтею 1 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 № 996-ХІV (далі Закон № 996-ХІV) визначено, що первинний документ - це документ, який містить відомості про господарську операцію та підтверджує її здійснення. Отже, будь-які документи (у тому числі договори, накладні, рахунки тощо) мають силу первинних документів лише в разі фактичного здійснення господарської операції. Якщо ж фактичного здійснення господарської операції не було, відповідні документи не можуть вважатися первинними документами для цілей ведення податкового обліку навіть за наявності всіх формальних реквізитів таких документів, що передбачені чинним законодавством.

Згідно пунктами 44.1 та 44.2 статті 44 Податкового кодексу України для цілей оподаткування платники податків зобов`язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов`язаних з визначенням об`єктів оподаткування та/або податкових зобов`язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов`язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених документами, що визначені абзацом першим цього пункту.

Для обрахунку об`єкта оподаткування платник податку на прибуток використовує дані бухгалтерського обліку та фінансової звітності щодо доходів, витрат та фінансового результату до оподаткування.

Платники податку, які відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» застосовують міжнародні стандарти фінансової звітності, ведуть облік доходів і витрат та визначають об`єкт оподаткування з податку на прибуток за такими стандартами з урахуванням положень цього Кодексу. Такі платники податку при застосуванні положень цього Кодексу, в яких міститься посилання на положення (стандарти) бухгалтерського обліку, застосовують відповідні міжнародні стандарти фінансової звітності.

Отож, із урахуванням викладеного, випливає висновок, що для підтвердження даних податкового обліку можуть братися до уваги лише ті первинні документи, які складені в разі фактичного здійснення господарської операції.

За приписами підпункту 134.1.1 пункту 134 статті 134 Податкового кодексу України об`єктом оподаткування є: прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень цього Кодексу.

Якщо відповідно до цього розділу передбачено здійснення коригування шляхом збільшення фінансового результату до оподаткування, то в цьому разі відбувається:

зменшення від`ємного значення фінансового результату до оподаткування (збитку);

збільшення позитивного значення фінансового результату до оподаткування (прибутку).

Якщо відповідно до цього розділу передбачено здійснення коригування шляхом зменшення фінансового результату до оподаткування, то в цьому разі відбувається:

збільшення від`ємного значення фінансового результату до оподаткування (збитку);

зменшення позитивного значення фінансового результату до оподаткування (прибутку).

Відповідно до пункту 135.1. пункту 135 статті 135 Податкового кодексу України базою оподаткування є грошове вираження об`єкту оподаткування, визначеного згідно із статтею 134 цього Кодексу з урахуванням положень цього Кодексу.

Пункт 198.1 статті 198 Податкового кодексу України відносить до податкового кредиту суми податку, сплачені/нараховані у разі здійснення операцій з придбання або виготовлення товарів та послуг.

Згідно пункту 198.3 статті 198 Податкового кодексу України, податковий кредит звітного періоду визначається виходячи з договірної (контрактної) вартості товарів/послуг та складається із сум податків, нарахованих (сплачених) платником податку за ставкою, встановленою пунктом 193.1 статті 193 цього Кодексу, протягом такого звітного періоду у зв`язку з:

придбанням або виготовленням товарів та наданням послуг;

придбанням (будівництвом, спорудженням) основних фондів (основних засобів, у тому числі інших необоротних матеріальних активів та незавершених капітальних інвестицій у необоротні капітальні активи);

ввезенням товарів та/або необоротних активів на митну територію України.

Нарахування податкового кредиту здійснюється незалежно від того, чи такі товари/послуги та основні фонди почали використовуватися в оподатковуваних операціях у межах провадження господарської діяльності платника податку протягом звітного податкового періоду, а також від того, чи здійснював платник податку оподатковувані операції протягом такого звітного податкового періоду.

10.04.2017 ТОВ «ІЛКОМСВІТ» (Замовник) та ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Виконавець) уклали договір №13/17СП на виконання робіт. Предметом даного договору є обов`язок Виконавця виконати капітальний ремонт навчального корпусу № 3 по вул. Дідріхсона, 13, згідно затвердженої проектно-кошторисної документації. Дані роботи повинні бути виконані в строк з 10.04.2017 до 31.12.2017.

За пунктом 2.4 даного договору, Виконавець самостійно організовує роботу щодо виконання цього договору , визначає безпосередніх виконавців (субпідрядників) і розподіляє обов`язки між ними.

Вартість робіт, що доручаються Виконавцеві, визначається на підставі проектно кошторисної документації і складає 227 802 грн (пункт 4.1).

Для виконання цього договору, ТОВ «ІЗОТЕРМ», перебуваючи в статусі Підрядника, уклало з ТОВ «ІНТЕКСО» як з Субпідрядником договір на виконання робіт № 24-04/ІН-12 від 24.04.2017р. (т.1 а.с. 119).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає, а Виконавець приймає на себе зобов`язання виконати капітальний ремонт навчального корпусу № 3 по вул. Дідріхсона, 13, згідно затвердженої проектно-кошторисної документації (пункт 1.1.).

Виконавець зобов`язується, згідно затвердженої проектно-кошторисної документації, що є частиною цього Договору, зробити роботи, передбачені в пункті 1.1. Договору в строк з 24.04.2017 по 31.12.2017 відповідно до будівельних норм та правил (пункт 2.1.).

Замовник зобов`язується забезпечити Виконавцеві необхідні умови для роботи

Замовник, з моменту підписання договору надає Виконавцеві необхідну проектну документацію: креслення, зразки, а також інші необхідні документи для виконання робіт (пункти 3.1, 3.2.).

Основою для розрахунків є приймально-здавальний акт виконаних робіт (пункт 4.3.).

На підтвердження виконання умов даного договору були складені відповідні документи, де ТОВ «ІЗОТЕРМ» виступало в якості Підрядника, а ТОВ «ІНТЕКСО» в якості Субпідрядника.

Так ТОВ «ІЗОТЕРМ» надало до податкової перевірки підписаний сторонами акт приймання виконаних будівельних робіт за формою №КБ -2в від 13.10.2017, де в розділі «Разом прямі витрати», зокрема зазначено вартість матеріалів, виробів та конструкцій.

З наведеного випливає, що Субпідрядник виконував роботи зі своїх матеріалів.

У довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за формою № КБ-3 від 13.10.2017 вказано, що виключається вартість генпідрядних витрат на суму 11 390 грн.

У підсумкову відомість ресурсів, об`єкт (електромонтажні роботи), окрім поточної ціни на будівельні матеріали, вироби, конструкції були включені на заготівельно - складські витрати.

Також Підрядник та Субпідрядник затвердили договірну ціну на капітальний ремонт навчального корпусу № 3 по вул. Дідріхсона, 13, яка, з урахуванням ПДВ складала 227 802 грн.

У зв`язку із завершенням виконання робіт по проведенню капітального ремонту, 13.10.2017 ТОВ «ІНТЕКСО» виписало на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» податкову накладну №472, де зазначило, що загальна сума коштів, що підлягає сплаті з урахуванням ПДВ складає 227 802 грн, ПДВ в сумі 37 967 грн. Дана податкова накладна була зареєстрована в ЄРПН 27.10.2017.

За платіжними дорученнями від 13.11.2017 та 08.12.2017, 14 12.2017, 20.12.2017 ТОВ «ІЗОТЕРМ» сплатило на адресу ТОВ «ІНТЕКСО» 216 412 грн (т.1 а.с. 120-150).

До перевірки, а також до суду не була надана затверджена проектно-кошторисна документація, що є частиною цього Договору.

Поряд з цим, 13.10.2017, ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «ІЛКОМСВІТ» замовник затверджують Довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрат за жовтень 2017, де встановлено, що вона складає з ПДВ 227 802 грн.

Того ж дня сторони підписують акт №1-Э виконаних будівельних робіт за жовтень 2017 року та ТОВ «ІЗОТЕРМ» виписує на адресу ТОВ «ІЛКОМСВІТ» податкову накладну №12, де загальна сума коштів, що підлягає сплаті, з урахуванням ПДВ складає 227 800грн, без ПДВ 189 835 грн. Дана податкова накладна зареєстрована в ЄРПН 30.10.2017.

03.05.2017 ТОВ «ІЗОТЕРМ» виписало на адресу ТОВ «ЖИТЛОВО КОМУНАЛЬНИЙ СЕРВІС» рахунок №6421 на оплату боксів для сміття в кількості 3 штук, на загальну суму 90 000 грн.

03.05.2017 ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) уклало договір № 01-05/І-43 з ТОВ «ІНТЕКСО» (Субпідрядник) на виготовлення боксів для сміття, в кількості 3 штук (т.1 а.с. 151).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, а Виконавець зобов`язується за завданням Замовника виконати роботи зазначені в Специфікації, що додається до цього договору і є його невід`ємною частиною (пункт 1.1.).

Оплата проводиться звичайним банківським переказом в гривнях протягом 20-ти робочих днів після підписання Акта виконаних робіт (пункт 3.2.).

Згідно Специфікації (Додаток №1 до договору №01-05/1-43 від 03.05.2017) загальна сума договору з ПДВ складає 37 500 грн, ПДВ складає 6 250 грн.

На підтвердження виконання умов даного договору ТОВ «ІЗОТЕРМ» надало до податкової перевірки: акт здачі-прийняття робіт (надання послуг) від 19.05.2017, виписану на його адресу податкову накладну від 19.05.2017 на загальну суму коштів з урахуванням ПДВ 37 500 грн, де сума ПДВ 6 250 грн, квитанцію про реєстрацію податкової накладної від 13.06.2017, платіжне доручення, відповідно до якого, проведена оплата на користь ТОВ «ІНТЕКСО» за роботу згідно договору №01-05/1-43 від 03.05.2017 на суму 37 500 грн. (т. 1 а.с. 152-156).

Відповідно до накладних №3699 від 22.05.2017, №3697 від 23.05.2017, №3698 від 24.05.2017 ТОВ «ІЗОТЕРМ» передало ТОВ «ЖИТЛОВО КОМУНАЛЬНИЙ СЕРВІС», згідно рахунку №6421 від 03.05.2017 боксі для сміття в кількості 3 штук на загальну суму 90 000 грн.

За платіжним дорученням №1295 від 03.05.2017 ТОВ «ЖИТЛОВО КОМУНАЛЬНИЙ СЕРВІС» перерахував на користь ТОВ «ІЗОТЕРМ» 90 000 грн, згідно договору №22 від 03.05.2017 та рахунку №6421 від 08.05.2017, в тому числі ПДВ 15 000 грн.

ТОВ «ІЗОТЕРМ» виписало на адресу ТОВ «ЖИТЛОВО КОМУНАЛЬНИЙ СЕРВІС» податкову накладну №2 від 03.05.2017, де зазначило загальну суму коштів, що підлягають сплаті з урахуванням ПДВ в розмірі 90 000 грн та ПДВ в сумі 15 000 грн.

03.05.2017 ТОВ «ІЗОТЕРМ» подало до реєстрації ЄРПН розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної №2 від 03.05.2017, де зазначило причину коригування - заміну товару та ціну постачання 2 боксів 16 154,16 грн.

Відповідно квитанції від 23.05.2017 даний розрахунок коригування зареєстрований в ЄРПН.

07.03.2013 СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ, (Замовник) уклало з ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Виконавець) договір підряду на технічне обслуговування та ремонт холодильного обладнання та кондиціонерів №ЦО 1285 (т.5 а.с.150).

Строк дії договору до 31.03.2014, але він може бути пролонгований у випадку відсутності, з цього приводу, заперечення сторін

За предметом даного договору Виконавець зобов`язується за дорученням Замовника виконувати комплекс робіт щодо технічного обслуговування та ремонту ходильного обладнання та кондиціонерів, що встановлені в приміщенні Замовника, відповідно до переліку (Додаток №1), який є невід`ємною частиною цього Договору.

Роботи виконуються спеціалістами Виконавця.

За приписами пункту 7.8 даного Договору, сторони не мають право передавати свої права та обов`язки (повністю або частково) третій стороні без попереднього письмової згоди іншої сторони.

На виконання умов цього договору, 11.05.2017, ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) уклало договір із ТОВ «ІНТЕКСО» (Субпідрядник) № 11-05/І-54 на проведення ремонтних робіт осушувача стисненого повітря «DONALDSON» та холодильної системи «FRASKOLD 257 VIY. Роботи проводилися за адресою Одеська область, Роздільнянський район, с. Степанівка, вул. Миру, 144 (т.1 а. с. 157).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, а Виконавець зобов`язується за завданням Замовника, виконати роботи зазначені в специфікації, що додається до цього договору і є його невід`ємною частиною (пункт 1.1).

Виконання робіт протягом 30 ти робочих днів з дня отримання коштів на розрахунковий рахунок Субпідрядника ( пункт 2.1)

Вартість робіт за цим Договором становить 26 600 грн, в тому числі ПДВ 4 433,33 грн.

Так, ремонт осушувача стисненого повітря «DONALDSON» становив, з урахуванням ПДВ 8 100 грн, а ремонт холодильної системи «FRASKOLD 257 VIY, з урахуванням ПДВ 18 500 грн.

Оплата проводиться звичайним банківським переказом в гривнях протягом 20-ти робочих днів після підписання Акту виконаних робіт (пункти 3.1, 3.2).

При завершенні робіт субпідрядник надає Підряднику Акт здачі приймання робіт (пункт 4.1).

На підтвердження виконання умов даного договору ТОВ «ІЗОТЕРМ» надало посадовим особам контролюючого органу Додаток №1 до Договору № 11-05/І-54 від 11.05.2017 у вигляді Специфікації, Акт здачі-прийняття робіт (надання послуг) №72 від 31.05.2017, виписану на його адресу податкову накладну від 31.05.2017, де загальна сума коштів, що підлягають сплаті, з урахуванням ПДВ складає 26 600 грн, ПДВ складає 4 433,33 грн, квитанцію про реєстрацію податкової накладної від 13.06.2017, платіжне доручення від 16.06.2017 на суму 26 600 грн за роботи згідно договору №11-05/1-54 від 11.05.2017 (т.1 а.с. 158-163).

31.05.2017, відповідно до акта здачі прийняття робіт (надання послуг) №42, підписаним СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ, (Замовник) та ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Виконавець) наведені вище ремонтні роботи були прийняті і їх вартість складала:

осушувача стисненого повітря «DONALDSON» , з урахуванням ПДВ - 8 755 грн,

холодильної системи «FRASKOLD 257 VIY, з урахуванням ПДВ 19 918 грн.

Всього - 28 673 грн.

За таких підстав, того ж дня, ТОВ «ІЗОТЕРМ» виписав на адресу СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ, 2 податкових накладних , де зазначило ПДВ 1459,17 грн та 3 319,67 грн, а всього 4 778 грн. (різниця в ПДВ -345 грн.).

12.05.2017 ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) уклало з ТОВ «ІНТЕКСО» (Субпідрядник) договір № 12-05/І-56 на проведення ремонту осушувача стисненого повітря «DONALDSON» та на сервісне обслуговування 1-го кварталу 2017 року за адресою Одеська область, Роздільнянський район, с. Степанівка, вул. Миру, 144 (т.1 а.с. 164).

Вартість ремонту, з урахуванням ПДВ складала 8 000грн, вартість сервісного обслуговування, з урахуванням ПДВ складала - 16 500 грн.

Відповідно до умов укладеного Договору Замовник доручає і оплачує, а Виконавець зобов`язується за завданням Замовника , виконати роботи зазначені в Специфікації, що даються до цього договору і є його невід`ємною частиною (пункт 1.1).

Виконання робіт протягом 30ти робочих днів з дня отримання коштів на розрахунковий рахунок Субпідрядника (пункт 2.1).

Вартість робіт за цим Договором становить 24 500 грн, у тому числі ПДВ 4 038,33 грн (пункт 3.1)

Оплата проводиться звичайним банківським переказом в гривнях протягом 20-ти робочих днів після підписання Акту виконаних робіт (пункт 3.2).

При завершенні робіт Субпідрядник надає Підряднику Акт здачі приймання виконаних робіт (пункт 4.1).

На перевірку ТОВ «ІЗОТЕРМ» представлено Додаток №1 до Договору № 12-05/І-56 від 12.05.2017 у вигляді Специфікації, Акт здачі-прийняття робіт (надання послуг) №69 від 30.05.2017, виписана на його адресу податкова накладна№226 від 30.05.2017, де загальна сума коштів, що підлягають сплаті, з урахуванням ПДВ, складає 24 500, сума ПДВ 4 083,33 грн, квитанція про реєстрацію податкової накладної від 13.06.2017, платіжне доручення від 16.06.2017 на суму 24 500 грн за роботи згідно договору №12-05/1-56 від 12.05.2017 (т.1 а.с. 165-170).

30.05.2017 дані роботи були прийняти СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ від ТОВ «ІЗОТЕРМ», що підтверджується актом здачі прийняття робіт №39 від 30.05.2017.

Вартість ремонту осушувача стисненого повітря «DONALDSON» складала, з урахуванням ПДВ - 8 470 грн, а вартість сервісного обслуговування 1-го кварталу 2017 за адресою Одеська область, Роздільнянський район, с. Степанівка, вул. Миру, 144 складала 17 536 грн.

За результатами проведення наведених господарських операцій ТОВ «ІЗОТЕРМ» на адресу СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ, склало податкові накладні №№39,40 від 30.05.2017 та зареєструвало їх в ЄРПН.

03.03.2017 ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Покупець) та ТОВ «ІНТЕКСО» (Постачальник) уклали договір поставки №03-03/ІН-17 (т.1 а. с. 171).

Відповідно до умов укладеного договору Постачальник зобов`язується поставити Покупцю визначений цим Договором товар, а Покупець зобов`язується прийняти цей товар та своєчасно здійснити його оплату (пункт 1.1).

Найменування, одиниця виміру, загальна кількість товару, що підлягає поставці за цим договором, ціна за одиницю товару зазначаються в рахунках - фактурах (пункт 1.2)

Покупець оплачує поставлений Постачальником товар за цінами, що визначені у відповідних рахунках-фактурах (пункт 2.1.).

Товар повинен бути поставлений Покупцю у строки визначені у відповідному рахунку-фактурі (пункт 3.1.).

Поставка товару здійснюється засобами Постачальника та за рахунок Постачальника (пункт 4.1).

Товар вважається переданим у власність Покупця за кількістю та якістю та таким, що відповідає всім вимогам відповідних ДСТУ або іншій нормативно-технічній документації, що встановлює вимоги до якості товару, після підписання уповноваженими особами постачальника та Покупця видаткових накладних, оформлених належним чином (пункт 4.4).

Відповідно до рахунку №29-05 від 29.05.2017 придбавався товар у вигляді касети до вугільного фільтру в кількості 2 штук на суму 4 333,33грн та Піч ПЕТ 1,6 кВт 220В у кількості 20 штук на суму 7 166,66 грн, а всього на суму 13 800 з ПДВ.

29.05.2017, на підставі накладної №3761 ТОВ «ІЗОТЕРМ» отримало від ТОВ «ІНТЕКСО» наведений вище товар.

Постачальник товару виписав на адресу Покупця податкову накладну, де зазначив загальну суму коштів, що підлягає сплаті, з урахуванням ПДВ 13 800 грн, а також ПДВ в сумі 2 300 грн і дана накладна була зареєстрована в ЄРПН 13.06.2017.

Товар був оплачений відповідно до платіжного доручення №246 від 16.06.2017 (т.1 а.с. 172-176).

В матеріалах справи (т.6 а.с. 119) міститься акт здачі прийняття робіт (надання послуг) №7 від 07.07.2017, де вказано, що СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ, прийняло від ТОВ «ІЗОТЕРМ» послуги щодо виготовлення та монтажу касетних фільтрів для системи вентиляції виробничих приміщень за адресою: Одеська область, Роздільнянський район, с. Степанівка, вул. Миру, 144 на суму 12 947 грн, в тому числі ПДВ 2 157,83 грн.

Відповідно до платіжного доручення №7932 від 16.08.2017 СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ, сплатило на користь ТОВ «ІЗОТЕРМ» за наведені вище послуги 12 947 грн.

ТОВ «ІЗОТЕРМ» на адресу СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ була складена податкова накладна №7 від 07.07.2017 на загальну суму коштів 12 947 грн, що підлягала сплаті, з урахуванням ПДВ, яка була зареєстрована в ЄРПН 28.07.2017.

01.09.2017 ТОВ «ІЛКОМСВІТ» (Замовник) уклало з ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Виконавець) договір №30/09 на виконання капітального ремонту їдальні екіпажу №2 по вул. Маловського, 10, згідно затвердженої проектно кошторисної документації (т.5 а.с.191). Строк виконання робіт з 01.09.2017 по 31.12.2017.

Виконавцю дозволено самостійно визначати субпідрядників. Вартість робіт визначається на підставі проектно кошторисної документації та складає 45 044,40 грн.

До виконання капітального ремонту їдальні екіпажу №2 по вул. Маловського, 10 ТОВ «ІЗОТЕРМ» залучив ТОВ «ІНТЕКСО», уклавши з ним, того ж дня, як Субпідрядником договір виконання робіт № 41-01/IH-4 від 01.09.2017 (т.1 а.с. 177).

Відповідно до умов укладеного договору Підрядник доручає, а Субпідрядник приймає на себе зобов`язання виконати Капітальний ремонт їдальні екіпажу № 2 по вул. Маловського, 10 (інв. № 10320002), згідно затвердженої проектно-кошторисної документації (пункт 1.1.).

Субпідрядник зобов`язується, згідно затвердженої проектно-кошторисної документації, що є невід`ємною частиною цього Договору, зробити роботи, передбачені в пунктом 1.1. Договору в строк з 01.09.2017 по 31.12.2017 відповідно до будівельних норм і правил (п. 2.1.).

Підрядник з моменту підписання договору надає Субпідряднику необхідну проектну документацію: креслення, зразки, а також інші необхідні документи для виконання робіт (п. 3.2.).

Основою для розрахунків є приймально-здавальний акт виконаних робіт (пункт 4.3.).

На підтвердження виконання умов даного договору ТОВ «ІЗОТЕРМ» надало:

акт приймання виконаних будівельних робіт №1 за жовтень 2017 року за формою КБ-2в, підписаний сторонами 18.10.2017;

підсумкову відомість ресурсів, об`єкт капітальний ремонт їдальні екіпажу №2 по вул. Маловського, 10

довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за жовтень 2017 від 18.10.2017, де встановлена сума 42 340 грн, де виключена вартість генпідрядних робіт в сумі 2 536 грн;

договірну ціну капітального ремонту їдальні екіпажу №2 по вул. Маловського, 10, де зазначена сума 45 044, 40 грн.

платіжне доручення про оплату ТОВ «ІЗОТЕРМ» на адресу ТОВ «ІНТЕКСО» 42 340,08 грн за роботи, згідно договору №41-01/ІН від 01.09.2017.

Затверджена проектно-кошторисна документація до податкової перевірки та до суду не надавалася.

За наведеною господарською операцією ТОВ «ІНТЕКСО» склало на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» податкову накладну №477 від 18.10.2017 на загальну суму коштів, що підлягала сплаті, з урахуванням ПДВ 45 044, 40 грн, ПДВ -7 507,40 грн та яка зареєстрована в ЄРПН 10.11.2017

ТОВ «ІЗОТЕРМ» склало 18.10.2017 податкову накладну на адресу ТОВ «ІНТЕКСО», зазначивши про надання генпідрядних послуг, в загальній сумі, з урахуванням ПДВ 2 704,32 грн, пов`язаних з забезпеченням технічної документації та координації виконання робіт їдальні екіпажу №2 по вул. Маловського, 10, їх приймання і здачі. Указана податкова накладна зареєстрована в ЄРПН - 07.11.2017(т.1 а.с. 178-200).

У свою чергу, на виконання договору №30/09 від 01.09.2017, укладеного ТОВ «ІЛКОМСВІТ» (Замовник) з ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Виконавець) був складений та підписаний сторонами акт приймання будівельних робіт №1 від 18.10.2017 капітальний ремонт екіпажу №2 по вул. Маловського, 10 за формою КБ-2в із зазначенням загальної вартості робіт 45 044,40 грн, а також довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрат за жовтень 2017 за формою №КБ-3 з аналогічною вартістю.

18.10.2017 ТОВ «ІЗОТЕРМ» виписало на адресу ТОВ «ІЛКОМСВІТ» податкову накладну №23 на загальну суму коштів, що підлягала сплаті, з урахуванням ПДВ 45 044,40 грн та ПДВ 7 507,40 грн. Дана податкова накладна зареєстрована 07.11.2017.

За платіжним дорученням від 21.11.2017 ТОВ «ІЛКОМСВІТ» перерахував на користь ТОВ «ІЗОТЕРМ» оплату за виконання капітального ремонту 45 044 грн (т.5 а.с. 191 -200).

02.12.2018 ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) уклало з ТОВ «ІНТЕКСО» (Субпідрядник) договір № 51-18/IH-12 щодо ремонту кондиціонера на лінії ТЕТРА ПАК за адресою: Одеська область, Роздільнянський район, с. Степанівка, вул. Миру, 144 (т.1 а.с. 201).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, а Виконавець зобов`язується за завданням Замовника, виконати роботи зазначені в Специфікації, що додаються до цього договору і є його невід`ємною частиною (п. 1.1.).

При завершенні робіт Субпідрядник надає Підряднику Акт здачі-приймання виконаних робіт (п. 4.1).

Згідно Специфікації, вартість вказаних ремонтних робіт складає, з урахуванням ПДВ 9 699,60 грн, ПДВ 1616,60 грн.

На підтвердження виконання умов даного договору ТОВ «ІЗОТЕРМ» надало Акт здачі-прийняття робіт (надання послуг) №37 від 20.12.2018 на загальну суму 9 699,60 грн, ПДВ 1616,60 грн.

20.12.2018 ТОВ «ІНТЕКСО» склало на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» податкову накладну №453, де загальна сума коштів, що підлягає сплаті, з урахуванням ПДВ складає 9 699,60 грн, ПДВ 1616,60 грн.

11.01.2019 дана податкова накладна була зареєстрована в ЄРПН (т.1 а.с. 202-205).

Замовником, в особі СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ , та Підрядником, в особі, ТОВ «ІЗОТЕРМ» складений та підписаний Акт здачі прийняття робіт (послуг) №27 від 20.12.2018, а саме ремонт кондиціонера на лінії ТЕТРА ПАК за адресою: Одеська область, Роздільнянський район, с. Степанівка, вул. Миру, 144. Даний ремонт оцінений, з урахуванням ПДВ в суму 10 400 грн.

09.07.2018 ТОВ «ІЛКОМСВІТ» (Замовник) уклав з ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Виконавець) договір на виконання робіт №74/18 СП.

Предметом договору є виконання капітального ремонту приміщень Одеського дошкільного навчального закладу «Ясла садок» №125, розташованого за адресою :м. Одеса, вул. Обнорського, 35, згідно затвердженої проектно кошторисної документації.

Строк виконання робіт з 09.07.2018 по 31.12.2018.

Вартість робіт в договорі визначена в сумі 880 546, 74 грн.

Підставою для розрахунків є Акт приймання виконаних будівельних робіт за формою №КБ-2в.

До виконання даного договору, ТОВ «ІЗОТЕРМ» як Підрядник залучило ТОВ «ІНТЕКСО» як Субпідрядника, уклавши з ним договір № 43-17/IH-41 від 18.10.2018 (т.1 а.с. 206).

Відповідно до умов укладеного договору Субпідрядник зобов`язується за завданням Підрядника виконати капітальний ремонт приміщень ОДНЗ Ясла-садок № 125, розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Обнорського, 35, а Підрядник зобов`язується прийняти та оплатити виконані роботи (пункт 1.1.).

Характер і вартість робіт указуються в Договірній ціні, що додається до цього Договору і є його невід`ємною частиною (пункт 1.2).

Вартість робіт за цим Договором становить 306963, в тому числі ПДВ 51 160,53 грн (пункт 3.1)

Приймання-передача виконаних робіт оформлюється актом приймання-передачі, підписаним Сторонами (пункт 4.1).

Як випливає з Договірної капітальний ремонт приміщень Одеського дошкільного навчального закладу «Ясла садок» №125, розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Обнорського, 35, остання складає 306,963,18 грн.

Відповідно до Акта приймання виконаних будівельних робіт за формою №КБ-2в за листопад 2018 року вартість виконаних робіт та витрат, з урахуванням ПДВ складає 306 963,18 грн.

У підсумкову відомість ресурсів за об`єктом - капітальний ремонт приміщень Одеського дошкільного навчального закладу «Ясла садок» №125, розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Обнорського, 35, сторони включили витрати на будівельні машини та механізми, будівельні матеріали, вироби, конструкції

За результатами надання послуг, ТОВ «ІНТЕКСО» склало на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» податкову накладну від 22.11.2018 №430, де загальна сума коштів, що підлягає сплаті, з урахуванням ПДВ складає 306 963,28 грн, а ПДВ 51 160,53 грн. Дана податкова накладна зареєстрована в ЄРПН.

Відповідно до платіжного доручення №344 від 11.12.2018 на користь ТОВ «ІНТЕКСО», за виконані будівельні роботи ТОВ «ІЗОТЕРМ» сплатило 53 098,10 грн.

Докази щодо остаточного розрахунку в матеріалах справи відсутні (т.1 а. с. 207-218).

Довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрат за листопад 208 року також була складена, 22.11.2018, між ТОВ «ІЛКОМСВІТ» та ТОВ «ІЗОТЕРМ», тобто Замовником та Підрядником. Всього вартість виконаних будівельних робіт з ПДВ склала 332 503,26 грн.

Також, 22.11.2018 між вказаними сторонами був підписаний Акт приймання виконаних будівельних робіт за формою №КБ-2в та підсумкова відомість ресурсів за об`єктом: капітальний ремонт приміщень Одеського дошкільного навчального закладу «Ясла садок» №125, розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Обнорського, 35.

22.11.2018 ТОВ «ІЗОТЕРМ» склало на адресу ТОВ «ІЛКОМСВІТ» податкову накладну №28, де загальна сума коштів, що підлягає сплаті, з урахуванням ПДВ складає 332 503,26 грн, ПДВ 55 417,21 грн.13.12.2018 дана податкова накладна зареєстрована в ЄРПН.

Платіжне доручення про оплату ТОВ «ІЛКОМСВІТ» послуг ТОВ «ІЗОТЕРМ» відсутнє.

01.07.2014 СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ, виступаючи в статусі Покупця, уклав договір №ЦО2598 з ТОВ «ІЗОТЕРМ», який виступав в статусі Постачальника, на поставку товару, кількість, асортимент та ціни на який фіксуються у замовленнях Покупця та зазначаються в накладних та рахунках, які є невід`ємними частинами договору. За пунктом 2.1 цього Договору поставка здійснюється силами та за рахунок Постачальника на умовах DDP за адресою Покупця : м. Одеса, пров. Високий, 22.

Вартість товару за даним Договором вказується в накладних, враховуючи ПДВ, вартість послуг з установки товару вказується в Акті виконаних робіт (т.6 а.с.22-24)

15.11.2018 ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) уклало з ТОВ «ІНТЕКСО» (Субпідрядник) договір № 49-18/IH-42 (т.1 а. с. 219).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, в Виконавець зобов`язується за завданням Замовника, виконати роботи зазначені в специфікації, що додаються до цього договору і є його невід`ємною частиною (пункт 1.1.).

Вартість робіт за цим Договором становить 14 500 грн, в тому числі ПДВ 2 416,67 грн.

Відповідно до Специфікації Субпідрядник проводить роботи з технічного обслуговування системи промислового кондиціювання (ліній Тетрапарк, Джаміна, дитячого харчування, первинного відділення ПЄТ за адресою: Одеська область, Роздільнянський район, с. Степанівка, вул. Миру, 144. Вартість вказаних робіт складає з з урахуванням ПДВ 14 500 грн.

При завершенні робіт Субпідрядник надає Підряднику Акт здачі-приймання виконаних робіт (пункт 4.1 Договору).

30.11.2018 між Підрядником та Субпідрядником був підписаний Акт здачі-прийняття робіт (надання послуг) на суму, з урахуванням ПДВ 14 500 грн, ПДВ 2 416,67 грн.

30.11.2018 ТОВ «ІНТЕКСО» склало на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» податкову накладну№432, де загальна сума коштів, що підлягає сплаті, з урахуванням ПДВ складає 14 500 грн, а ПДВ 2 416,67 грн.

12.12.2018 дана податкова накладна зареєстрована в ЄРПН. (т.1 а.с. 220-225).

Документи про оплату послуг відсутні.

Виконані Субпідрядником послуги щодо технічного обслуговування системи промислового кондиціювання, Підрядник, за Актом здачі прийняття робіт (надання послуг) №44 від 30.11.2018 передав СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ, оцінивши їх, з урахуванням ПДВ в сумі 15428 грн, ПДВ 2 571,33 грн (т.6 а.с. 23).

Того ж дня ТОВ «ІЗОТЕРМ» на адресу СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ, складена податкова накладна №46, де загальна сума коштів, що підлягає сплаті, з урахуванням ПДВ складає 15 428 грн, а ПДВ 2 571,33 грн.

10.12.2018 вказана податкова накладна зареєстрована в ЄРПН.

28.12.2018 СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ, сплатило на користь ТОВ «ІЗОТЕРМ»

За обслуговування промислової системи кондиціонерів 15 428 грн.

12.11.2018 ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) уклало з ТОВ «ІНТЕКСО» (Субпідрядник) договір № 48-18/IH-40 (т.1 а.с. 225).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, а Виконавець зобов`язується за завданням Замовника, виконати роботи зазначені в специфікації, що додається до цього договору і є його невід`ємною частиною.

Вартість робіт за цим Договором становить 19400 грн, в тому числі ПДВ 1733, 33 грн.

При завершенні робіт Субпідрядник представляє Підряднику Акт здачі-приймання виконаних робіт (пункт 4.1.).

Відповідно до Специфікації Субпідрядник проводить сервісне обслуговування кондиціонерів за ІІ півріччя 2018 за адресою: м. Одеса, пров. Високий, 27.

29.11.2018 Підрядником та Субпідрядником складений Акт здачі-прийняття робіт (надання послуг), де ціна робіт оцінена, з урахуванням ПДВ 10400 грн, ПДВ 1773.

29.11.2018 ТОВ «ІНТЕКСО» склало на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» податкову накладну №431, де загальна сума коштів, що підлягає сплаті, з урахуванням ПДВ складає 10 400 грн, а ПДВ 1 733,33 грн. Дана податкова накладна зареєстрована 12.12.2018 (т.1 а.с. 226-230).

Послуги щодо сервісного обслуговування кондиціонерів, що були надані ТОВ «ІНТЕКСО», ТОВ «ІЗОТЕРМ» передало, 30.11.2018, Замовнику, в особі, СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ, на загальну суму, з урахуванням ПДВ 15 248 грн, ПДВ 2 571,33 грн (т.6 а.с.24).

30.11.2018 ТОВ «ІЗОТЕРМ» склало на адресу СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ, податкову накладну №42, де загальна сума коштів, що підлягає сплаті за сервісне обслуговування кондиціонерів, з урахуванням ПДВ складає 15 428 грн, а ПДВ 2 571,33 грн (т.6 а.с. 25)

10.12.2018 дана податкова накладна зареєстрована в ЄРПН.

28.12.2018, за платіжним дорученням №492709, СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ, сплатило на користь ТОВ «ІЗОТЕРМ» за отримані послуги 15 248 грн.

Всього, за всіма господарськими операціями ТОВ «ІЗОТЕРМ» придбало у ТОВ «ІЗОТЕРМ» послуги на загальну суму 369 968, 98 грн, без ПДВ.

Основний вид діяльності ТОВ «ІНТЕКСО» за КВЕД 41.20 є «Будівництво житлових і нежитлових будівель».

За наявною податковою інформацією у ТОВ «ІНТЕКСО» відсутні необхідні умови для здійснення наведених вище господарських операцій, відсутні основні фонди, виробничі активи, технічний персонал, складські приміщення транспортні засоби.

Обставини про відсутність у ТОВ «ІНТЕКСО» будь якого нерухомого або рухомого майна підтверджуються судовим рішенням у справі про визнання банкрутом від 17.09.2019 №916/2265/19. 06.06.2019 ТОВ «ІНТЕКСО» прийняло рішення про ліквідацію.

При проведенні податкової перевірки, податковий орган провів аналіз кількості працюючих в ТОВ «ІНТЕКСО» та обсягом виконаних робіт.

За результатами такого аналізу встановлено, що кількість працюючих за період квітня жовтня 2017 року, а також грудня 2018 складала (4-13 осіб).

Поряд з цим, значний обсяг фактично оформлених ТОВ «ІНТЕКСО» операцій щодо здійснення послуг монтажних, пуско-налагоджувальних, ремонтних та будівельних робіт, передбачає значно більшого обсягу трудовитрат, особистої участі персоналу із відповідними фаховими знаннями, у тому числі у сфері будівельних послуг, ремонту холодильного обладнання та кондиціонерів.

Варто відзначити, що в той же період, коли ТОВ «ІНТЕКСО» надавало послуги на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ», воно одночасно, згідно зареєстрованих податкових накладних в ЄРПН, виконувало значні обсяги будівельних робіт, будівельно-монтажних робіт, на адресу інших суб`єктів господарювання - Замовників, а саме: ТОВ «СМУ №533», ТОВ «ЮВВЄЛ», ТОВ «РЕАЛ», ТОВ «РОСЕР», ТОВ «АЛЬФА-БУД» та інші.

Послуги, які надавалися потребували значної кількості трудовитрат та значної кількості фахівців у сфері будівельних послуг.

Згідно інформації з ЄРПН придбання таких послуг у інших суб`єктів господарювання відсутнє, а власними трудовими ресурсами ТОВ "ІНТЕКСО" фактично не могло надавати дані послуги на адресу вказаних підприємств одночасно. Також, відсутня інформація про залучення ТОВ "ІНТЕКСО" сторонніх підприємств для забезпечення виконання укладених договорів.

Також, слід звернути увагу, що за даними Підсумкових відомостей ресурсів, ТОВ «ІНТЕКСО», виконуючи роботи використовувало будівельні машини та механізми, проте згідно баз даних ГУ ДПС в Одеській області, дане товариство роботи з використання будівельних машин та механізмів не придбавало, будівельні машини та механізми не орендувало, тобто виконувало власними силами, без залучення субпідрядних організацій.

За даними податкової звітності основні засоби на балансі підприємства відсутні.

Також у 2017 році ТОВ «ІНТЕКСО» не заповнювало Додаток АМ до Декларації з податку на прибуток. Між іншим, такий Додаток Додаток АМ складається з метою відображення показників балансової вартості основних засобів та нематеріальних активів, сум амортизації за звітний (податковий) період.

Отож, за аналізом, встановлених обставин, випливає висновок, що ТОВ «ІНТЕКСО» не мало змоги виконати роботи, що містяться у вищенаведених договорах.

Є, ще один аспект, на який важливо звернути увагу, це відсутність наміру одержати економічний ефект у результаті господарської діяльності.

Підпункт 14.1.231 пункту 14.1 статті 14 встановлює, що розумна економічна причина (ділова мета) - причина, яка може бути наявна лише за умови, що платник податків має намір одержати економічний ефект у результаті господарської діяльності.

Так, ТОВ «ІЗОТЕРМ» отримуючи замовлення на виконання будівельних або ремонтних робіт передоручало їх ТОВ «ІНТЕКСО» та за результатом цього, отримувало низький прибуток.

Наприклад, уклавши 10.04.2017 з ТОВ «ІЛКОМСВІТ» (Замовник) договір №13/17 СП на виконання капітального ремонту навчального корпусу № 3 по вул. Дідріхсона, 13, де вартість робіт складала 227 802 грн та передоручивши їх ТОВ «ІНТЕКСО», ТОВ «ІЗОТЕРМ» отримало прибуток 11 380 грн.

За рішенням Господарського суду Одеської області від 17.09.2019 у справі №916/2265/19 ТОВ «ІНТЕКСО» визнано банкрутом, 20.11.2019 припинено. У даного платника податків анульоване ПДВ.

Далі, 01.11.2017 ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Покупець) уклав з ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т» (Постачальник) договір поставки електротоварів №201 (т.1 а.с. 231).

Відповідно до умов укладеного договору Постачальник зобов`язується поставити Покупцю визначений цим Договором товар, а Покупець зобов`язується прийняти цей товар та своєчасно здійснити його оплату (пункт 1.1.).

Найменування, одиниця виміру, загальна кількість товару, що підлягає поставці за цим Договором , ціна за одиницю товару зазначається в рахунках фактурах (пункт 1.2).

Як випливає з рахунків, товар придбавався для ремонту електротехнічних мереж.

Покупець оплачує поставлений Постачальником товар за цінами, що визначені у відповідних рахунках-фактурах (пункт 2.1.).

Поставка здійснюється засобами Постачальника та за його рахунок.

Товар повинен бути поставлений Покупцю у строки визначені у відповідних рахунку-фактурі (пункт 3.1.).

Товар вважається переданим у власність Покупця за кількістю та якістю та таким, що відповідає всім вимогам відповідних ДСТУ або іншій нормативно-технічній документації, що встановлює вимоги до якості товару, після підписання уповноваженими особами постачальника та Покупця видаткових накладних, оформлених належним чином (пункт 4.4.).

В матеріалах справи присутні такі документи:

рахунок №6935 від 20.11.2017 від ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т» на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» про оплату товару, з урахуванням ПДВ на суму 139 492, 80 грн;

накладна №3957 від 20.11.2017 на отримання замовленого товару з урахуванням ПДВ на суму 139 492, 80 грн;

податкова накладна №83 від 20.11.2017 від ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т» на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» на загальну суму коштів, що підлягають сплаті, з урахуванням ПДВ 139 492, 80 грн, ПДВ 23 248,80 грн.

рахунок №6950 від 07.12.2017 від ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т» на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» про оплату товару, з урахуванням ПДВ на суму 30 661,50 грн;

накладна №3990 від 07.12.2017 на отримання замовленого товару на суму 30 661,50 грн;

податкова накаладна№69 від 07.12.2017 від ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т» на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» на загальну суму коштів, що підлягають сплаті, з урахуванням ПДВ 30 661,50 грн, ПДВ 6 110,30 грн.

рахунок №6986 від 15.12.2017 від ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т» на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» про оплату товару, з урахуванням ПДВ на суму 124 583,52 грн.

накладна №3989 від 15.12.2017 на отримання замовленого товару на суму 124 583,52 грн;

податкова накладна №100 від 15.12.2017 від ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т» на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» на загальну суму коштів, що підлягають сплаті, з урахуванням ПДВ 124 583,52 грн, ПДВ 20 763, 92 грн;

рахунок №6980 від 18.12.2017 від ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т» на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» про оплату товару, з урахуванням ПДВ на суму 554 044,39 грн;

накладна №3995 від 18.12.2017 на отримання замовленого товару на суму 554 044,39 грн;

податкова накладна №155 від 18.12.2017 від ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т» на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» на загальну суму коштів, що підлягають сплаті, з урахуванням ПДВ 554 044,39 грн, ПДВ 92 340, 73 грн.

рахунок №69-83 від 27.12.2017, виписаний ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т» на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» на суму поставлених товарів, з урахуванням ПДВ 13 520, 09 грн;

накладна від 27.12.2017 №3993 щодо отримання вказаних товарів на вказану суму;

податкова накаладна№154 від 27.12.2017 від ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т» на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» на загальну суму коштів, що підлягають сплаті, з урахуванням ПДВ 13 520, 09 грн, ПДВ 2 253,35 грн.

Оплата придбаного ТОВ «ІЗОТЕРМ» товару, на користь ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т» за договором поставки №291 від 01.11.2017 відбувалася на підставі платіжних доручень:

№638 від 21.12.2017 на суму 44 000 грн;

№27 від 22.01.2018 на суму 150 000 грн;

№32 від 26.01.2018 на суму 3 520,09 грн;

№160 від 02.05.2018 на суму 95 000 грн;

№170 від 10.05.2018 на суму 150 000 грн;

№171 від 10.05.2018 на суму 100 000 грн;

№179 від 14.05.2018 на суму 176 289,71 грн;

№625 від 18.12.2017на суму 139 492,80 грн. (т.1 а.с. 232-250, т.2 а.с. 1-10).

Як стверджує позивач товар, що був придбаний від ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т» був використаний у господарської діяльності для проведення робіт за договорами з ТОВ «ІЛКОМСВІТ», ТОВ «ТСК ЕНЕРГОБУД», ТОВ «СЕРВІС 24».

Утім, колегія суддів, проаналізувавши наявні в матеріалах справи, зокрема договори ТОВ «ІЗОТЕРМ» із ТОВ «ІЛКОМСВІТ» не змогла встановити взаємозв`язок між придбанням товарів та проведенням робіт з капітального ремонту приміщень Національного університету «Одеська морська академія».

Слід зазначити, що для проведення робіт з капітального ремонту приміщень, що належать Національному університету «Одеська морська академія», а також ремонту мощення, вказаний навчальний заклад укладав договори підряду з ТОВ «ІЛКОМСВІТ».

Поряд з цим ТОВ «ІЛКОМСВІТ» укладала договори підряду з ТОВ «ІЗОТЕРМ», а останнє, в свою чергу, з іншими Субпідрядниками.

До того ж, в матеріалах справи, відсутні договори, укладені ТОВ «ІЗОТЕРМ» з ТОВ «ТСК ЕНЕРГОБУД», ТОВ «СЕРВІС 24», за якими можливо було б прослідкувати з якою метою придбавалися товари ТОВ «ІЗОТЕРМ» у ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т».

Окремо слід звернути увагу на те, що ТОВ «ІЗОТЕРМ» у своїх поясненнях наполягало на тому, що доставка товару, який придбавався у контрагентів доставлявся за його рахунок власними силами.

Однак, це твердження спростовується змістом договорів щодо постачання товарів, де встановлено, що Поставка здійснюється засобами Постачальника та за його рахунок.

Основним видом діяльності ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т» за КВЕД 43.21 є електромонтажні роботи.

25.11.2019 за рішенням контролюючого органу, у зв`язку з відсутністю поставок та неподання декларацій у ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т» анульоване свідоцтво ПДВ.

Дослідивши найменування товару, який придбавався ТОВ «ІЗОТЕРМ» у ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т», колегія суддів установила, що це були електротовари та пов`язані з ними супутні товари.

Контролюючий орган, проаналізувавши податкові накладні ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т» за вказаний звітний період дії договору поставки, з`ясував, що придбані даним платником податків товари, не стосувалися предмету договору поставки.

До того ж, ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т» є фігурантом розслідування, яке проводилося слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в Одеській області здійснюється у кримінальному провадженні №32019160000000007 від 28.01.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 212 Кримінального кодексу України. Наведене товариство незаконно посвідчувало факт продажу товарів, а тому відображення в податковому обліку наслідків такої господарської операції є безпідставним.

За таких обставин, слід погодитися з доводом суду першої інстанції щодо відсутності правочину між ТОВ «ІЗОТЕРМ» та ТОВ «ЕНЕРГОСВІТ - Т».

Переходячи до дослідження договорів субпідряду між ТОВ «ІЗОТЕРМ» та ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ», колегія суддів встановила, що ТОВ «ІЗОТЕРМ», уклавши договори підряду на виконання робіт з обслуговування холодильного обладнання , зокрема, з СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ, ТОВ «ТОРГОВИЙ БУДИНОК КОРОВАЙ» передоручила виконання цих робіт ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ».

Основний вид діяльності ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» 18.12 Друкування іншої продукції. Інші види діяльності: Будівництво водних споруд, Будівництво інших споруд, н.в.і.у., Знесення, Підготовчі роботи на будівельному майданчику, Розвідувальне буріння, Електромонтажні роботи, Монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування, Інші будівельно-монтажні роботи, Штукатурні роботи, Установлення столярних виробів, Покриття підлоги й облицювання стін, Малярні роботи та скління, Інші роботи із завершення будівництва. На даному підприємстві обліковуються, разом з керівником 4 особи.

Так, на виконання на виконання договору підряду № ЦО1285 від 07.03.2013, укладеному між СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ (Замовник) та ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник), ТОВ «ІЗОТЕРМ» уклало договір №03-05/РП-45 від 03.05.2017 з ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» на ремонт холодильної системи за адресою Роздільнянській район, с. Степанівка, вул. Миру,144 на суму 8 896,40 грн. Дані роботи були передані СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ на суму 9 387 грн.

Також, на виконання наведеного вище договору підряду, ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник ) уклало з ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» (Субпідрядник ) договір № 13-06/РП-25 від 13.06.2017 року (т.2 а. с.51).

Вид робіт визначений в специфікаціях і це ремонт воздухоохолоджувача та ремонт та тестування центральної електронної плати управління вентиляторів конденсатора холодильної установки CLIVET WSAT-SD 110D, за адресою Роздільнянській район, с. Степанівка, вул. Миру,144.

22.06.2017 ТОВ «ІЗОТЕРМ» прийняло від ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» наведені вище роботи та відповідно склало податкову накладну №73 на загальну суму коштів, з урахуванням ПДВ 12 420 грн, ПДВ 2070 грн (т.2 а.с.52-54).

Передані були дані роботи СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ за 3 410 грн, ПДВ 568,33 грн.

15.05.2017 ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Покупець) уклало з ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» (Постачальник) договір поставки №17-05/РП-25.

Найменування, одиниця виміру, загальна кількість товару, що підлягає поставці за цим Договором за одиницю товару, зазначається в рахунках фактурах.

Відповідно до рахунку №22-05/162 від 22.05.2017 ТОВ «ІЗОТЕРМ» придбавало у ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» антифриз, гуму, оливу моторну, та фільтри для очищення мастила, палива, повітря та охолоджуючої рідини, всього на суму 63 875 грн, ПДВ 10 642,93 грн.

На підтвердження виконання умов даного договору позивач надав: накладну, податкову накладну, платіжні доручення (т.2 а.с.80-102).

Аналізом даних бази ІС Податковий блок, а також за аналізом ЄРПН не встановлено придбання ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» товарів, що поставлялися на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ».

20.06.2017 ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) уклало договір № 20-06/РП-28 з ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» (Субпідрядник) (т.2 а.с.17).

Як зазначає представник ТОВ «ІЗОТЕРМ» даний договір субпідряду був укладений на виконання договору підряду з ТОВ «НОВІ БІЗНЕС ПОГЛЯДИ».

Відповідно до умов договору субпідряду, Підрядник доручає і оплачує, а Субпідрядник зобов`язується за завданням Підрядника виконати монтаж системи додаткового охолодження круглого атріуму у БТВОК Рив`єра, що розташований за адресою: Одеська область, Лиманський район, с. Фонтанка, ТРЦ Рив`єра (пункт 1.1.).

Характер і вартість робіт вказані в Договірній ціні, що додається до цього договору і є його невід`ємною частиною (пункт 1.2.).

Прийом-передачі виконаних робіт оформлюється актом приймання-передачі, підписаними Сторонами (пункт 4.1.).

Договірна ціна даного договору, з відрахуванням вартості ресурсів, що повертаються (168 467,52 грн) складала 322 719,14 грн.

На підтвердження виконання умов даного договору позивач надав довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за серпень 2017 від 31.08.2017, де вказано, що вартість виконаних будівельних робіт, без ПДВ складає 437 400, 14 грн, ПДВ 87 480,02 грн .

Також, 31.08.2017, сторони підписали акт приймання виконаних будівельних робіт №1 за серпень 2017, з урахуванням ПДВ на суму 300 000 грн.

За підсумковою відомістю ресурсів ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» понесла витрати на будівельні машини і механізми, будівельні матеріали, вироби, конструкції на суму 311 781,73, в тому числі поставка Замовника на суму 129 616,62 грн. Відповідно до акта прийому-передачі матеріалів у монтаж без права власності за серпень 2017 підтверджується така передача, без ПДВ на суму 129 616,62 грн, з урахуванням ПДВ 155 539, 94 грн (т.2 а.с. 18-44).

Відповідно до платіжного доручення № 510 ТОВ «ІЗОТЕРМ» сплатило на користь ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» 22 779,92 грн за роботи за договором №20-06/РП- 28 від 20.06.2017 та за матеріали, згідно договору№17-95/РП-25 від 17.05.2017

Також відповідно до платіжного доручення №301 від 07.07.2017 ТОВ «ІЗОТЕРМ» сплатило на користь ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» 7 000 грн за договором №17-95/РП-25 від 17.05.2017.

15.06.2017 ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) уклало з ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» (Субпідрядник) договір №15-06/рп-35 (т.2 а.с 45).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, а Виконавець зобов`язується за завданням Замовника , виконати роботи зазначені в специфікації, що додаються до цього договору і є його невід`ємною частиною (пункт 1.1.).

Вартість робіт за цим Договором складає 9 888 грн, ПДВ 1 648 грн (пункт 3.1)

При завершенні робіт Субпідрядник надає Підряднику Акт здачі-приймання виконаних робіт (пункт 4.1.).

За змістом специфікації ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» проводило ремонт електродвигуна помпи та плати в м. Києві, вул. Ползунова, буд.1.

Як стверджує представник ТОВ «ІЗОТЕРМ» дані роботи йому доручило провести ТОВ «ГЛОБАЛЬНА РЕСТОРАННА ГРУПА України»

В один і той же день, а саме 20.06.2017 були складені акти здачі приймання робіт між ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» та ТОВ «ІЗОТЕРМ» на суму 9 888 грн, з урахуванням ПДВ та між ТОВ «ІЗОТЕРМ» та ТОВ «ГЛОБАЛЬНА РЕСТОРАННА ГРУПА України» на суму 10 550 грн, з урахуванням ПДВ.

01.08.2017 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» Субпідрядник було укладено договір № 16-09/РП-38 від 01.08.2017 (т.2 а.с. 11).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, в Виконавець зобов`язується за завданням Замовника , виконати роботи зазначені в специфікаціях, що даються до цього договору і є його невід`ємною частиною (пункт 1.1.).

Вартість робіт за цим Договором складає 59 400 грн, у тому числі ПДВ 9 900 грн.

При завершенні робіт Субпідрядник надає Підряднику Акт здачі-приймання виконаних робіт (пункт 4.1.).

Відповідно до специфікації ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» виконувала роботи з виготовлення та монтажу касетних фільтрів для системи вентиляції СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ, ремонт воздухоохолоджувача первинного відділення ТЕТРА ПАК, ремонт градирні «EVAPKO» , ремонт системи охолодження рідини СР- МV за адресою Роздільнянській район, с. Степанівка, вул. Миру,144.

16.08.2017 сторони підписали акт здачі прийняття робіт №25 на суму, з урахуванням ПДВ - 59 400 грн та ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» склала податкову накладну №42 на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» на загальну суму коштів, що підлягають сплаті, з урахуванням ПДВ 34 900 грн, ПДВ- 9 900 грн (т.2 а.с. 12-16).

Того ж дня, відповідні акти виконаних робіт були складені ТОВ «ІЗОТЕРМ» на адресу СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ. Загальна сума була визначена в розмірі 49 645 грн, ПДВ 6 581,99 грн.

11.05.2017 та 12.05.2017 ТОВ «ІЗОТЕРМ» як Підрядником та ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» як Субпідрядником були укладені договори №11-05/РП-18 та 12-05/РП-19 на проведення демонтажу та ремонту побутової техніки, за адресами як в м. Одесі так і в м. Києві. Указані роботи виконувалися на підставі договору, укладеного ТОВ «ТОРГОВИЙ будинок «КОРОВАЙ» з ТОВ «ІЗОТЕРМ» на технічне обслуговування холодильного обладнання. Указані роботи повинні проводитися саме фахівцями ТОВ «ІЗОТЕРМ».

ТОВ «ІЗОТЕРМ» та ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» оцінили виконані роботи відповідно, з урахуванням ПДВ 10 408, ПДВ 1734,80 та 10 772,40, з урахуванням ПДВ 1795 грн.

Передані вони були Замовнику, з урахуванням ПДВ в сумі 5040 грн, ПДВ 890 грн та 4 200 грн, ПДВ 700 грн.

Варто відзначити про одночасне надання ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» послуг не тільки на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ», а також виконувало значні обсяги будівельних робіт, будівельно-монтажних робіт, на адресу інших суб`єктів господарювання, зокрема, ТОВ ГІДРОЕНЕРГОМОНТАЖ», ТОВ «ІНКО», ТОВ «АВТОДОР», ТОВ «ЛІНККОР».

Між іншим, послуги, які надавалися потребували значної кількості трудовитрат та значної кількості фахівців у сфері будівельних послуг.

Проте, згідно інформації з ЄРПН придбання таких послуг у інших суб`єктів господарювання відсутнє, а власними трудовими ресурсами ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» фактично не могло надавати дані послуги на адресу підприємств одночасно. Також, відсутня інформація про залучення ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» сторонніх підприємств для забезпечення виконання укладених договорів.

Також слід звернути увагу, що за даними Підсумкових відомостей ресурсів, ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ», виконуючи роботи використовувало будівельні машини та механізми, проте згідно баз даних ГУ ДПС в Одеській області, дане товариство роботи з використання будівельних машин та механізмів не придбавало, будівельні машини та механізми не орендувало, тобто виконувало власними силами, без залучення субпідрядних організацій.

За даними податкової звітності основні засоби на балансі підприємства відсутні.

Отож, за аналізом, встановлених обставин, випливає висновок, що ТОВ «РАЙДУГА ПІВДЕНЬ» не могло виконати роботи, що містяться у вищенаведених договорах.

Є, ще один аспект, на який важливо звернути увагу, це відсутність наміру ТОВ «ІЗОТЕРМ» одержати економічний ефект у результаті господарської діяльності.

ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) уклало з ТОВ «Сіті-Борд (Субпідрядник) договір №08-02/СБ-62 від 08.02.2017 (т.2 а.с. 103).

Предметом даного договору був монтаж системи фасадного освітлення комплексу житлового оздоровчого та рекреаційного призначення, в Одеській області, Лиманському районі, с. Фонтанка, віл. Гоголя, 23А, корп. 2 секція 1-3. Загальна сума договору 20 500 грн, ПДА складає 3 416 грн. Дані роботи проводилися на виконання договору підряду, укладеному ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) з ТОВ «РД СТРОЙ СУ» (Замовник).

На підтвердження виконання ТОВ «Сіті-Борд умов даного договору ТОВ «ІЗОТЕРМ» надало: специфікацію, акт здачі-прийняття робіт (надання послуг) від 01.03.2017 , акт передачі матеріалів без права власності, платіжне доручення, податкову накладну (т.2 а.с. 104-110).

За актом приймання передачі робіт від 01.03.2017 ТОВ «ІЗОТЕРМ» передало на адресу Замовника ТОВ «РД СТРОЙ СУ» вказані роботи зазначивши їх вартість 32 544,36, грн, ПДВ 5 424,11 грн.

Досліджуючи договір № 10-02/СБ-65 від 10.02.2017, укладений між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «СІТІ- БОРД» (Субпідрядник), колегія суддів установила, що його предметом є ремонт системи охолодження рідини за адресою: Роздільнянський район, с. Степанівка, вул. Міру, 144. Загальна сума договору, разом з ПДВ складає 12 000 грн, ПДВ 2000 грн (т.2 а.с. 110 -111).

Даний договір укладений на виконання договору підряду № ЦО1285 від 07.03.2013, укладеному між СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ (Замовник) та ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник).

На підтвердження виконання ТОВ «Сіті-Борд умов даного договору ТОВ «ІЗОТЕРМ» надало: специфікацію, акт здачі-прийняття робіт (надання послуг), платіжне доручення, податкову накладну (т.2 а.с. 111-114).

14.02.2017 виконані ТОВ «СІТІ- БОРД» ремонтні роботи, були передані ТОВ «ІЗОТЕРМ» на адресу СП «ВІТМАРК Україна», у формі ТОВ за ціною 17 170 грн, ПДВ 2 861 грн.

16.01.2017 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Покупець) та ТОВ «СІТІ- БОРД» (Постачальник) був укладений договір поставки № 16/01-1 від 16.01.2017 року (т.1 а.с. 115).

Відповідно до умов укладеного договору Постачальник зобов`язується поставити Покупцю визначений цим Договором товар, а Покупець зобов`язується прийняти цей товар та своєчасно здійснити його оплату (п. 1.1.).

Покупець оплачує поставлений Постачальником товар за цінами, що визначені у відповідних рахунках-фактурах (п. 2.1.).

Товар повинен бути поставлений Покупцю у строки визначені у відповідному рахунку-фактурі (п. 3.1.).

Товар вважається переданим у власність Покупця за кількістю та якістю та таким, що відповідає всім вимогам відповідних ДСТУ або іншій нормативно-технічній документації, що встановлює вимоги до якості товару, після підписання уповноваженими особами Постачальника та Покупця видаткових накладних, оформлених належним чином (п. 4.4.).

Первинні документи свідчать про те, що придбавалася гума ущільнювальна та електротовари.

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: накладні, рахунки, платіжні доручення, податкові накладні (т.2 а.с. 116-136).

Всього придбавалися товарів на загальну суму 2 01 339,95 грн.

Як випливає з матеріалів справи придбання наведених вище товарів та послуг відбувалося на виконання договорі підряду, укладених між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) з ТОВ «ДОМІНОС ПІЦЦА ЮКРЕЙН», ТОВ «УКРАЇНА», ТОВ «АЙСБЕРГ ЛТД», ТОВ «ТОГОВИЙ ДІМ ЛЕВАДА», ПІВДЕННО - БУЗЬКЕ БАСЕЙНОВО УПРАВЛІННЯ ВОДНИХ РЕСУРСІВ, ПП «КРІОТЕХСЕВІС», ПП «ВОСТОК АГРО», ТОВ «БІКЕЙ ТОРГ», ТОВ «ГЛОБАЛЬНА РЕСТОРАННА ГРУПА Україна», ТОВ «ТОРГОВЕЛЬНО ПРОМИСЛОВИЙ АЛЯНС «УКРАЇНСЬКА ІНДУСТРІАЛЬНА ГРУПА», ТОВ «ТОРГМОНТАЖ».

Основним видом діяльності ТОВ «СІТІ- БОРД» за КВЕД 41.20 є Будівництво житлових і нежитлових будівель. Свідоцтво платника ПДВ ТОВ «СІТІ- БОРД » було анульовано 12.06.2018 за самостійним рішенням контролюючого органу. У період з січня лютого в ТОВ «СІТІ- БОРД» працювала 1 особа, а у квітні 2 особи.

Як вбачається з первинної бухгалтерської документації, що була складена між ТОВ «ІЗОТЕРМ» та ТОВ «СІТІ- БОРД», директором ТОВ «СІТІ- БОРД», починаючи з 17.11.2016 являлася ОСОБА_1 .

Відповідно до ухвали Приморського районного суду м. Одеси від 30.11.2020 дану особу звинувачували, що вона, діючи спільно із невстановленими досудовим розслідуванням особами, не маючи на меті здійснювати господарську діяльність та бажаючи отримання попередньо обумовленої грошової винагороди, умисно вчинила всі необхідні дії щодо внесення в документи ТОВ «СІТІ- БОРД» (код ЄДРПОУ 40669631), які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, які у подальшому були надані уповноваженому законом суб`єкту для проведення 17.11.2016 її реєстрації як керівника підприємства.

Суд зазначив, що ОСОБА_1 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 205-1 Кримінального кодексу України, тобто у внесенні в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Підозрювана у кримінальному провадженні №12020000000000428 від 04.05.2020 ОСОБА_1 була звільнена від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.205-1 Кримінального кодексу України, у зв`язку із закінченням строків давності.

Наведені обставини підтверджують правильність доводів суду першої інстанції про відсутність підстав вважати, що господарські операції між ТОВ «ІЗОТЕРМ» та ТОВ «СІТІ- БОРД» були реальними.

Також матеріалами справи встановлено, що ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) уклало з ТОВ «ТРАНСТРЕЙДІНГ» (Субпідрядник) договір № 10-02/ТР-18 від 12.02.2018 (т.2 а.с. 137).

Предмет цього договору також стосувався технічного обслуговування повітропроводів приточної вентиляції (цех ТЕТРА ПАК) за адресою Роздільнянській район, с. Степанівка, вул. Миру,144. Ціна договору складала всього 22 194 грн, ПДВ- 3 684 грн.

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: специфікацію, акт здачі-прийняття робіт (надання послуг), податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної, платіжне доручення, лист (т.2 а.с. 138-143).

05.02.2018 між указаними сторонами був укладений договір № 05-02/ТР-18 (т.2 а.с. 144).

Предметом цього договору було тестування, запуск та перевірка роботоздатності холодильної установки за адресою Роздільнянській район, с. Степанівка, вул. Миру,144.

Ціна робіт складає 22 560 грн, ПДВ -3 760 грн.

На підтвердження виконання умов ТОВ «ТРАНСТРЕЙДІНГ» даного договору ТОВ «ІЗОТЕРМ» надало: специфікації, акт здачі-прийняття робіт (надання послуг), податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної, платіжне доручення, лист (т.2 а.с. 145-151).

До того ж між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «ТРАНСТРЕЙДІНГ» ( Субпідрядник) був укладений договір від 15.01.2018 за № 15-01/ТР-18 (т.2 а.с. 152).

Відповідно до умов укладеного договору Субпідрядник зобов`язується за завданням Підрядника виконати капітальний ремонт мощення за адресою: м. Одеса, вул.. Дідріхсона, 13, а Підрядник зобов`язується прийняти та оплатити виконані роботи (п.1.1.).

Приймання-передача виконаних робіт оформлюється актом приймання-передачі, підписаним Сторонами (п. 4.1.).

На підтвердження виконання умов даного договору ТОВ «ІЗОТЕРМ» надало: договірну ціну, довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, акт приймання виконаних будівельних робіт, підсумкову відомість ресурсів, податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної, платіжні доручення (т.2 а.с. 153-164).

09.02.2018 ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) уклало з ТОВ «ТРАНСТРЕЙДІНГ» ( Субпідрядник) договір № 09-02/ТР-18 на ремонт осушувача стисненого повітря за адресою Роздільнянській район, с. Степанівка, вул. Миру,144. (т.2 а.с. 165 -166).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, а Виконавець зобов`язується за завданням Замовника , виконати роботи зазначені в специфікації, що даються до цього договору і є його невід`ємною частиною (п. 1.1.).

При завершенні робіт Субпідрядник надає Підряднику Акт здачі-приймання виконаних робіт (п. 4.1.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: специфікацію, акт здачі-прийняття робіт (надання послуг), податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної, платіжне доручення (т.2 а.с. 166-170).

Залучення даного Субпідрядника до виконання вказаних робіт було зумовлено, укладанням договору підряду між ТОВ «ІЗОТЕРМ» та СМ «ВІТМАРК Україна» у вигляді Товариства.

Основний вид діяльності ТОВ «ТРАНСТРЕЙДІНГ» за КВЕД 41.20 Будівництво житлових та нежитлових будівель.12.08.2019, за рішенням контролюючого органу, ТОВ «ТРАНСТРЕЙДІНГ» анульовано свідоцтво ПДВ.

Також, контролюючий орган установив, що відповідно АІС «Податковий блок» на підприємстві відсутні основні фонди, відсутні трудові ресурси для виконання об`єму робіт, а також в цій же період часу і на користь інших контрагентів. Контролюючий орган установив, що на вказаному підприємстві працює 6 осіб. Окремо відзначено, що дата останньої податкової звітності - червень 2018.

Отже, враховуючи обставини того, що у ТОВ «ТРАНСТРЕЙДІНГ» відсутні трудові та виробничі ресурси, необхідні для виконання оспорюваних договорів, колегія суддів підтримує позицію суду першої інстанції про відсутність правових наслідків укладених договорів між ТОВ «ІЗОТЕРМ» та ТОВ «ТРАНСТРЕЙДІНГ» .

Далі, між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Покупець) та ТОВ «РЕДЕЙЛ ЛТД» (Постачальник) були укладені договори поставки від 24.11.2017№ Р-2411 та від 10.07.2017№ 10-07/ДК-12

ТОВ «РЕДЕЙЛ ЛТД» поставляло за рахунок своїх транспортних засобів на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» гуму ущільнювальну, будівельні матеріали та електротовари, всього на загальну суму 499 568,42 грн.

Відповідно до умов укладених договорів Постачальник зобов`язується поставити Покупцю визначений цим Договором товар, а Покупець зобов`язується прийняти цей товар та своєчасно здійснити його оплату (п. 1.1.).

Покупець оплачує поставлений Постачальником товар за цінами, що визначені у відповідних рахунках-фактурах (п. 2.1.).

Товар повинен бути поставлений Покупцю у строки визначені у відповідному рахунку-фактурі (п. 3.1.).

Товар вважається переданим у власність Покупця за кількістю та якістю та таким, що відповідає всім вимогам відповідних ДСТУ або іншій нормативно-технічній документації, що встановлює вимоги до якості товару, після підписання уповноваженими особами постачальника та Покупця видаткових накладних, оформлених належним чином (п. 4.4.).

На підтвердження виконання умов даних договорів ТОВ «ІЗОТЕРМ» надано: накладні, податкові накладні, рахунки, платіжні доручення, листи (т.2 а.с. 171 - 250).

Придбання перелічених вище товарів було пов`язано з укладанням договорів підряду між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та Замовниками, в особі, ТОВ «АЙЛЕНД ПІК», ТОВ «ІЛКОМСВІТ», ТОВ «АЙСБЕРГ ЛТД», ТОВ «ГЛОБАЛЬНА РЕСТОРАННА ГРУПА Україна», Департаменту міського господарства Одеської міської ради, ТОВ «ІЗОТЕХ І КО», ТОВ «АСТРА`ТОВ «БІКЕЙ ТОРГ», ТОВ «КУЛСИСТЕМ», ФІРМА «АГРОТЕХНАЛАДКА» ЛТД» у формі ТОВ, ТОВ «ХОЛОДІЛЬНІ ІНСТАЛЯЦІЇ», ТОВ КОРПОРАЦІЯ «БІКЕЙ» ТОВ «МАЙНАУ», ПП «СЕРВЕР»,ТОВ «НТЦБІ ПАТРІОТ», ПП «МАЇС», ТОВ «НОВОТЕХ».

Податкові дані, на цього платника податків, свідчать що основним видом його діяльності за КВЕД 46.19 - Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту (основний).

На цьому підприємстві, в період січня, лютого, березня працювала 1 особа, а у квітні 2 особи. Транспортні засоби на балансі ТОВ «РЕДЕЙЛ ЛТД» відсутні, також відсутні дані про їх оренду.

За аналізом, проведеним контролюючим органом, податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН за спірний період, установлена розбіжність між придбаним товаром та реалізованим на користь ТОВ «ІЗОТЕРМ»

Окремо слід зазначити, що ТОВ «РЕДЕЙЛ ЛТД» є фігурантом кримінальних проваджень №№ 22016101110000035, 320161001110000177, 32015130010000036, 22017160000000061, 42017000000002780.

27.04.2020 у даного платника податків, за самостійним рішенням контролюючого органу, було анульовано свідоцтво платника ПДВ.

Отже, відсутність необхідних трудових та виробничих ресурсів, з урахуванням змісту і специфіки укладених договорів, зокрема, вантажного транспорту, свідчить про відсутність об`єктивно необхідних умов для реального здійснення задокументованих між ТОВ «ІЗОТЕРМ» та ТОВ «РЕДЕЙЛ ЛТД» господарських операцій.

Матеріали справи свідчать про те, що між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Покупець) та ТОВ «ДЕКТРЕЙЛ ЛТД» (Постачальник) було укладено договір поставки № 10-07/ДК-12 від 10.07.2017 року (т.2 а.с. 224).

Відповідно до умов укладеного договору Постачальник зобов`язується поставити Покупцю визначений цим Договором товар, а Покупець зобов`язується прийняти цей товар та своєчасно здійснити його оплату (п. 1.1.).

Товар у вигляді гуми ущільнювальної та будівельних матеріалів, всього на суму 703 104,66 грн.

Покупець оплачує поставлений Постачальником товар за цінами, що визначені у відповідних рахунках-фактурах (п. 2.1.).

Товар повинен бути поставлений Покупцю у строки визначені у відповідному рахунку-фактурі (п. 3.1.).

Товар вважається переданим у власність Покупця за кількістю та якістю та таким, що відповідає всім вимогам відповідних ДСТУ або іншій нормативно-технічній документації, що встановлює вимоги до якості товару, після підписання уповноваженими особами постачальника та Покупця видаткових накладних, оформлених належним чином (п. 4.4.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: накладні, рахунки, податкові накладні, платіжні доручення (т.2 а.с. 225-250, т.3 а.с. 1-41).

Придбання вказаного товару відбувалося на виконання договорів підряду між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та Замовниками, в особі: ТОВ «ІЛКОМСВІТ», ТОВ «ВТД БУДКАМІНЬ», ПП «ТЕХНІКА АТОМ», ТОВ «ГЛОБАЛЬНА РЕСТОРАННА ГРУПА Україна», ТОВ «ЕКСПАНДІА», ТОВ «СПЕЦМОНТАЖПРОЕТБУД», ПП «УКРСОФТ», ТДВ «МУКАЧІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД», КОРПОРАЦІЇ «БІКЕЙ`ТОВ «АЙСБЕРГ ЛТД», ТОВ «КАРРЕРА», ТОВ «ВОЛИНЬ АГРОКОМПЛЕКС», ТОВ «ЛОКОМОТИВ ДИЗЕЛЬ СЕРВІС», ТОВ «ДОНІНТЕРВУГІЛЛЯ», ТОВ УТК ВЄДА»,ТОВ «НЗ ТОРГ»

Досліджуючи податкову історію ТОВ «ДЕКТРЕЙЛ ЛТД», колегія суддів установила, що датою його реєстрації є - 01.02.2017, дата анулювання реєстрації платника ПДВ 28.03.2019.

Основний вид діяльності ТОВ «ДЕКТРЕЙЛ ЛТД» за КВЕД 46.19 Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту (основний).

Як випливає з ухвали слідчого судді Краматорського міського суду Донецької області, яка представлена в якості податкової інформації ДПІ у м. Краматорську ГУ ДФС у Донецькій області, ОСОБА_2 заперечує свою причетність до фінансово- господарської діяльності даного товариства. За даними інформаційних систем податкового органу на ТОВ «ДЕКТРЕЙЛ ЛТД» працювала 1 особа, тобто ОСОБА_2 , відсутні виробничі потужності, транспортні засоби.

За наведених обставин, колегія судді погоджується з аргументами суду першої інстанції про відсутність реальності виконання укладеного договору між ТОВ «ІЗОТЕРМ» та ТОВ «ДЕКТРЕЙЛ ЛТД».

Фактичними обставинами справи встановлено, що між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Покупець) та ТОВ «СОЛТАН» (Постачальник) було укладено договір поставки № 03-10/СЛ-1 від 03.10.2017 (т.3 а.с. 42).

Предметом даного договору було постачання будівельних матеріалів, у тому числі і гуми ущільнювальної на загальну суму 212 557,50 грн.

Відповідно до умов укладеного договору Постачальник зобов`язується поставити Покупцю визначений цим Договором товар, а Покупець зобов`язується прийняти цей товар та своєчасно здійснити його оплату (п. 1.1.).

Покупець оплачує поставлений Постачальником товар за цінами, що визначені у відповідних рахунках-фактурах (п. 2.1.).

Товар повинен бути поставлений Покупцю у строки визначені у відповідному рахунку-фактурі (п. 3.1.).

Товар вважається переданим у власність Покупця за кількістю та якістю та таким, що відповідає всім вимогам відповідних ДСТУ або іншій нормативно-технічній документації, що встановлює вимоги до якості товару, після підписання уповноваженими особами постачальника та Покупця видаткових накладних, оформлених належним чином (п. 4.4.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: накладні, податкові накладні, платіжні доручення, рахунки (т.3 а.с. 43-51).

Постачання даного товару здійснювалося на виконання договору підряду між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «ГАЛАНТОРГ, ТОВ «АЙСБЕРГ», ТОВ «ІЛКОМСВІТ».

Як установив контролюючий орган, проаналізувавши податкові накладні ТОВ «СОЛТАН», в період виконання спірного договору поставки на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ», Постачальник придбавав інші товари, ніж продавав Покупцю.

Податкова історія ТОВ «СОЛТАН» свідчить про те, що датою його заснування є 03.02.2017, основним видом діяльності за КВЕД 46.19 Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту.

Дата анулювання реєстрації платника ПДВ: 26.03.2020

Причина анулювання: відсутність поставок та ненадання декларацій

Підстава анулювання: анульовано за самостійним рішенням контролюючого органу.

На підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 20.02.2018 був накладений арешт на кошти, ТОВ «СОЛТАН», які знаходяться на рахунках в банківських установах. Арешт був накладений у зв`язку з розслідування у кримінальному провадженні № 42017000000002780 від 30.08.2017 за фактами вчинення за попередньою змовою групою осіб фіктивного підприємництва; фінансових операцій з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації доходів; підроблення групою осіб документів по створенню (придбанню) ряду суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), з метою прикриття незаконної діяльності, за ознаками злочинів передбачених частиною 2 статті 205, частиною 3 статті 358, частиною 2 статті 209, частиною 3 статті 209, ч. 3 статті 191 Кримінального кодексу України.

Ураховуючи викладені обставини є підстави вважати, що сформований за цією господарською операцією ТОВ «ІЗОТЕРМ» податковий кредит є сумнівним, адже спрямований на ухилення від сплати податкових зобов`язань.

Судом першої інстанції встановлено, що між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Покупець) та ТОВ «АЛЬМЕРО» (Постачальник) було укладено договір поставки № 01/08А від 02.08.2018 ґрунтовки бітумної «Акваїзол» (т.3 а.с. 52).

Придбання матеріалів відбувалося на загальну суму, без ПДВ 134402,65 грн.

Відповідно до умов укладеного договору Постачальник зобов`язується поставити Покупцю визначений цим Договором товар, а Покупець зобов`язується прийняти цей товар та своєчасно здійснити його оплату (п. 1.1.).

Покупець оплачує поставлений Постачальником товар за цінами, що визначені у відповідних рахунках-фактурах (п. 2.1.).

Товар повинен бути поставлений Покупцю у строки визначені у відповідному рахунку-фактурі (п. 3.1.).

Товар вважається переданим у власність Покупця за кількістю та якістю та таким, що відповідає всім вимогам відповідних ДСТУ або іншій нормативно-технічній документації, що встановлює вимоги до якості товару, після підписання уповноваженими особами постачальника та Покупця видаткових накладних, оформлених належним чином (п. 4.4.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: накладні, платіжні доручення, податкові накладні, рахунки (т.3 а.с. 53-63).

Як стверджує позивач, дана господарська операція відбувалася на виконання договорів підряду між ним як Підрядником та Замовниками, в особі: ТОВ «Л.А.Р.К.», ПП «МАКСИМА», ТОВ «ПРОМСПЕЦБУД», КОРПОРАЦІЇ «БІКЕЙ», ДП «ЛІВІВСЬКІЙ БРОНЕТАНКОВИЙ ЗАВОД» .

Водночас, згідно даних з АІС Податковий блок, ТОВ «АЛЬМЕРО», постачаючи на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» будівельні матеріали, у відповідних звітних періодах придбавало фрукти, товари господарського призначення. З огляду на вказані обставини неможливо встановити походження товару.

Аналізуючи податкову історію ТОВ «АЛЬМЕРО» , колегія суддів установила, що дата заснування даного товариства 06.06.2017, основний вид діяльності за КВЕД 46.19 - Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту.

Дата анулювання реєстрації платника ПДВ: 25.05.2020.

Причина анулювання: ненадання декларацій протягом року.

Підстава анулювання: анульовано за самостійним рішення контролюючого органу.

Беручи до уваги невідповідність номенклатури реалізованого та придбаного товарів, відсутність реального ланцюга постачання, колегія суддів дійшла висновку, що вказана господарська операція має ознаки нереальної.

Судом першої інстанції встановлено, що між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Покупець) та ТОВ «ВАРЕО» (Постачальник) було укладено договір поставки № 121 ВР від 01.12.2017 на придбання будівельних матеріалів (т.3 а.с. 64).

Загальна сума договору складає 203 350,15, без урахування ПДВ.

Відповідно до умов укладеного договору Постачальник зобов`язується поставити Покупцю визначений цим Договором товар, а Покупець зобов`язується прийняти цей товар та своєчасно здійснити його оплату (п. 1.1.).

Покупець оплачує поставлений Постачальником товар за цінами, що визначені у відповідних рахунках-фактурах (п. 2.1.).

Товар повинен бути поставлений Покупцю у строки визначені у відповідному рахунку-фактурі (п. 3.1.).

Товар вважається переданим у власність Покупця за кількістю та якістю та таким, що відповідає всім вимогам відповідних ДСТУ або іншій нормативно-технічній документації, що встановлює вимоги до якості товару, після підписання уповноваженими особами постачальника та Покупця видаткових накладних, оформлених належним чином (п. 4.4.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: накладні, рахунки, податкові накладні, платіжні доручення (т.3 а.с. 65-72).

Як пояснює позивач даний договір укладався на виконання раніше укладеного договору підряду між ним як Підрядником та Замовником, в особі - ТОВ «ІЛКОМСВІТ».

Аналізуючи податкову інформацію щодо вказаного контрагента позивача, колегія суддів установила невідповідність номенклатури реалізованих товарно матеріальних цінностей, відсутність реального ланцюга постачання реалізованих товарів.

На думку колегія суддів, недоведеність фактичного руху товару позбавляє первинні документи юридичної значимості для цілей формування ТОВ «ІЗОТЕРМ» податкової вигоди, навіть за наявності правильно оформлених за зовнішніми ознаками та формою, але недостовірних первинних документів.

Також, матеріалами справи встановлено, що 14.08.2018 ТОВ «ІЗОТЕРМ» ( Покупець) та ТОВ «ТРІВОР БІЗ» (Постачальник) уклали договір поставки № 69/18-1 щодо блоку живлення гірлянди 108 LED на загальну суму 49 700 грн. (т.3 а.с. 73 - 74).

Відповідно до умов укладеного договору Постачальник зобов`язується поставити Покупцю визначений цим Договором товар, а Покупець зобов`язується прийняти цей товар та своєчасно здійснити його оплату (п. 1.1.).

Покупець оплачує поставлений Постачальником товар за цінами, що визначені у відповідних рахунках-фактурах (п. 2.1.).

Товар повинен бути поставлений Покупцю у строки визначені у відповідному рахунку-фактурі (п. 3.1.).

Товар вважається переданим у власність Покупця за кількістю та якістю та таким, що відповідає всім вимогам відповідних ДСТУ або іншій нормативно-технічній документації, що встановлює вимоги до якості товару, після підписання уповноваженими особами постачальника та Покупця видаткових накладних, оформлених належним чином (п. 4.4.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: накладні, податкові накладні, рахунки, платіжні доручення (т.3 а.с. 73-85).

Як пояснює позивач даний договір укладався на виконання раніше укладеного договору підряду між ним як Підрядником та Замовником, в особі - ТОВ «ІЛКОМСВІТ».

Дата реєстрації ТОВ «ТРІВОР БІЗ» 25.09.2017, основний вид діяльності за КВЕД 46.90 - Неспеціалізована оптова торгівля (основний).

Аналізуючи податкову інформацію щодо вказаного контрагента позивача, колегія суддів установила невідповідність номенклатури реалізованих товарно матеріальних цінностей на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ», відсутність реального ланцюга постачання реалізованих товарів.

На думку колегія суддів, недоведеність фактичного руху товару позбавляє первинні документи юридичної значимості для цілей формування ТОВ «ІЗОТЕРМ» податкової вигоди, навіть за наявності правильно оформлених за зовнішніми ознаками та формою, але недостовірних первинних документів.

Матеріалами справи встановлено, що між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Покупець) та ТОВ «ЛОСВЕЛ» (Постачальник) було укладено договір поставки № 46 від 09.07.2018 на поставку гуми ущільнювальної, електротоварів, ґрунтовки бітумної «Акваїзол». Всього товару було придбано на 273 179 грн, без урахування ПДВ.

Відповідно до умов укладеного договору Постачальник зобов`язується поставити Покупцю визначений цим Договором товар, а Покупець зобов`язується прийняти цей товар та своєчасно здійснити його оплату (п. 1.1.).

Покупець оплачує поставлений Постачальником товар за цінами, що визначені у відповідних рахунках-фактурах (п. 2.1.).

Товар повинен бути поставлений Покупцю у строки визначені у відповідному рахунку-фактурі (п. 3.1.).

Товар вважається переданим у власність Покупця за кількістю та якістю та таким, що відповідає всім вимогам відповідних ДСТУ або іншій нормативно-технічній документації, що встановлює вимоги до якості товару, після підписання уповноваженими особами постачальника та Покупця видаткових накладних, оформлених належним чином (п. 4.4.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: накладні, податкові накладні, платіжні доручення, рахунки (т.3 а.с. 86-109).

За поясненнями ТОВ «ІЗОТЕРМ» даний договір поставки був укладений на реалізацію умов договору підряду між ним та Замовниками, в особі: ПП «ХЛАДОЮГ СЕРВІС», ПП «МАКСИМА», ТОВ «САРНЕНСЬКИЙ ХЛІБЗАВОД», ТОВ «АЙСБЕРГ ЛТД», КОРПОРАЦІЇ «БІКЕЙ», ТОВ «ТСК ЕНЕРГОБУД», ТОВ «ТОРГОВИЙ ДОМ ЛЕВАДА», ТОВ «ІЛКОМСВІТ».

ТОВ «ЛОСВЕЛ» було зареєстровано 28.02.2018, основний вид діяльності за КВЕД 46.19 -

Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту.

У ТОВ «ЛОСВЕЛ», за рішенням контролюючого органу (ненадання декларації протягом року) від 24.02.2020 анульоване свідоцтво платника ПДВ.

Ураховуючи, що правові наслідки у вигляді виникнення права платника податку на формування податкового кредиту наступають лише у разі реального (фактичного) вчинення господарських операцій з придбання товарів, слід погодитися з висновком скаржника, що за спірним договором постачання у ТОВ «ІЗОТЕРМ» не виникла право на податковий кредит.

Дослідженню в даній справі підлягають також договори на виконання робіт, укладені між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник).

Залучення даного Субпідрядника до виконання вказаних робіт було зумовлено, укладанням договору підряду між ТОВ «ІЗОТЕРМ» Замовниками, в особі: ТОВ «ГІДРОТЕХЦЕНТР», ТОВ «ІЛКОМСВІТ», ТОВ «ГЛОБАЛЬНА РЕСТОРАННА ГРУПА Україна», ТОВ «АЙСБЕРГ ЛТД», КП «МУЖКГ» СП «ВІТМАРК УКРАЇНА» у вигляді Товариства, ТОВ «НОВІ БІЗНЕС ПОГЛЯДИ», ТОВ «БК БУД МІСТО», ТОВ «АЙСБЕРГ ЛТД» ТОВ «ТСК ЕНЕРГОБУД» ТОВ «ЕКСПАНДІА» ТОВ «КУЛСИСТЕМ», ТОВ «ГАГАРІН СЕРВІС», ТОВ «ХАРЧУВАННЯ ПЛЮС».

Так, ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) уклало з ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) договір № 28-12/БК-11 від 03.12.2018 (т.3 а.с. 110).

Відповідно до умов укладеного договору Підрядник доручає, а Субпідрядник приймає на себе зобов`язання виконати переобладнання системи освітлення (енергозаощадження), роботи по теплоізоляції трубопроводів за адресою: вул. Центральна, 248, смт. Велика Михайлівка, Одеська область, 67100, згідно затвердженої проектно-кошторисної документації (п.1.1.).

Субпідрядник зобов`язується згідно затвердженої проектно-кошторисної документації, що є частиною цього Договору, зробити роботи, передбачені в пункті 1.1. Договору в строку до 03.12.2018р. по 31.12.2018р. відповідно до будівельних норм і правил (п. 2.1.).

Підрядник з моменту підписання договору надає Субпідряднику необхідну проектну документацію: креслення, зразки, а також інші необхідні документи для виконання робіт (п. 3.2.).

Основою для розрахунків є приймально-здавальний акт виконаних робіт (п. 4.3.).

На підтвердження виконання умов даного договору ТОВ «ІЗОТЕРМ» надало: договірну ціну, довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, підсумкову відомість ресурсів, акт прийому передачі матеріалів у монтаж без права власності, податкову накладну (т.3 .а.с 111-118).

03.12.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 26-12/БК-11 (т.3 а.с. 119).

Відповідно до умов укладеного договору Підрядник доручає, а Субпідрядник приймає на себе зобов`язання виконати роботи по переобладнанню системи освітлення (енергозаощадження) за адресою: вул. Центральна, 248, смт. Велика Михайлівка, Одеська область, 67100, згідно затвердженої проектно-кошторисної документації (п.1.1.).

Субпідрядник зобов`язується згідно затвердженої проектно-кошторисної документації, що є частиною цього Договору, зробити роботи, передбачені в п. 1.1. Договору в строку до 03.12.2018р. по 31.12.2018р. відповідно до будівельних норм і правил (п. 2.1.).

Підрядник з моменту підписання договору надає Субпідряднику необхідну проектну документацію: креслення, зразки, а також інші необхідні документи для виконання робіт (п. 3.2.).

Основою для розрахунків є приймально-здавальний акт виконаних робіт (п. 4.3.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: договірну ціну, довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, акт приймання виконаних будівельних робіт, податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної, платіжне доручення (т.3 а.с. 120-131).

26.11.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 52/11-БМ щодо сервісного обслуговування IV кварталу 2018 за адресою: Роздільнянській район, с. Степанівка, вул. Міру,144 (т.3 а.с. 132 - 133).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, а Виконавець зобов`язується за завданням Замовника, виконати роботи зазначені в специфікації, що даються до цього договору і є його невід`ємною частиною (п. 1.1.).

При завершенні робіт Субпідрядник надає Підряднику Акт здачі-приймання виконаних робіт (п. 4.1.).

Субпідрядник зобов`язується гарантувати надійність і якість приладів і виконаних робіт протягом 6 місяців з моменту підписання сторонами Акту здачі-прийняття виконаних робіт. Якщо, протягом гарантійного періоду будуть виявлені недоліки або несправності, викликані неякісним виконанням робіт з вини Виконавця , або користування поставлених Виконавцем неякісних матеріалів, обладнання та запасних частин, то виявлені недоліки оформляються актом, який підписується сторонами із зазначенням термінів їх усунення, при цьому гарантійний термін відсувається на час усунення, Субпідрядник зобов`язується усувати недоліки і несправності, виявлені в гарантійний період в терміни, обумовлені актом і за свій рахунок (п. 4.2.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: специфікацію, акт здачі-прийняття робіт (надання послуг), податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної, платіжне доручення (т.3 а.с. 133-138).

29.10.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 29/10-БМ про ремонт двигуна насосу фритюрниці (т.3 а.с. 139 - 140).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, а Виконавець зобов`язується за завданням Замовника , виконати роботи зазначені в специфікації, що даються до цього договору і є його невід`ємною частиною (п. 1.1.).

При завершенні робіт Субпідрядник надає Підряднику Акт здачі-приймання виконаних робіт (п. 4.1.).

Субпідрядник зобов`язується гарантувати надійність і якість приладів і виконаних робіт протягом 6 місяців з моменту підписання сторонами Акту здачі-прийняття виконаних робіт. Якщо, протягом гарантійного періоду будуть виявлені недоліки або несправності, викликані неякісним виконанням робіт з вини Виконавця , або користування поставлених Виконавцем неякісних матеріалів, обладнання та запасних частин, то виявлені недоліки оформляються актом, який підписується сторонами із зазначенням термінів їх усунення, при цьому гарантійний термін відсувається на час усунення, Субпідрядник зобов`язується усувати недоліки і несправності, виявлені в гарантійний період в терміни, обумовлені актом і за свій рахунок (п. 4.2.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: специфікацію, акт здачі-прийняття робіт (надання послуг), податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної, платіжне доручення (т.3 а.с. 140-144).

26.10.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 26/10-БМ сервісного обслуговування ІІІ кварталу 2018 за адресою: Роздільнянській район, с. Степанівка, вул. Міру,144 (т.3 а.с. 145).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, а Виконавець зобов`язується за завданням Замовника , виконати роботи зазначені в специфікації, що даються до цього договору і є його невід`ємною частиною (п. 1.1.).

При завершенні робіт Субпідрядник надає Підряднику Акт здачі-приймання виконаних робіт (п. 4.1.).

Субпідрядник зобов`язується гарантувати надійність і якість приладів і виконаних робіт протягом 6 місяців з моменту підписання сторонами Акту здачі-прийняття виконаних робіт. Якщо, протягом гарантійного періоду будуть виявлені недоліки або несправності, викликані неякісним виконанням робіт з вини Виконавця , або користування поставлених Виконавцем неякісних матеріалів, обладнання та запасних частин, то виявлені недоліки оформляються актом, який підписується сторонами із зазначенням термінів їх усунення, при цьому гарантійний термін відсувається на час усунення, Субпідрядник зобов`язується усувати недоліки і несправності, виявлені в гарантійний період в терміни, обумовлені актом і за свій рахунок (п. 4.2.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: специфікацію, акт здачі-прийняття робіт (надання послуг), податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної, платіжне доручення (т.3 а.с. 146-150).

10.10.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 10/10-БМ на ремонт системи охолодження рідини (лінія розливу «Тетра ПАК) за адресою: Роздільнянській район, с. Степанівка, вул. Міру,144 (т.3 а.с. 151 -152).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, а Виконавець зобов`язується за завданням Замовника , виконати роботи зазначені в специфікації, що даються до цього договору і є його невід`ємною частиною (п. 1.1.).

При завершенні робіт Субпідрядник надає Підряднику Акт здачі-приймання виконаних робіт (п. 4.1.).

Субпідрядник зобов`язується гарантувати надійність і якість приладів і виконаних робіт протягом 6 місяців з моменту підписання сторонами Акту здачі-прийняття виконаних робіт. Якщо, протягом гарантійного періоду будуть виявлені недоліки або несправності, викликані неякісним виконанням робіт з вини Виконавця , або користування поставлених Виконавцем неякісних матеріалів, обладнання та запасних частин, то виявлені недоліки оформляються актом, який підписується сторонами із зазначенням термінів їх усунення, при цьому гарантійний термін відсувається на час усунення, Субпідрядник зобов`язується усувати недоліки і несправності, виявлені в гарантійний період в терміни, обумовлені актом і за свій рахунок (п. 4.2.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: специфікацію, акт здачі-прийняття робіт (надання послуг), податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної (т.3 а.с. 152-155).

10.10.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 18/10-БМ про виготовлення гуми ущільнювальної (т.3 а.с. 156 -157).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, а Виконавець зобов`язується за завданням Замовника , виконати роботи зазначені в специфікації, що даються до цього договору і є його невід`ємною частиною (п. 1.1.).

При завершенні робіт Субпідрядник надає Підряднику Акт здачі-приймання виконаних робіт (п. 4.1.).

Субпідрядник зобов`язується гарантувати надійність і якість приладів і виконаних робіт протягом 6 місяців з моменту підписання сторонами Акту здачі-прийняття виконаних робіт. Якщо, протягом гарантійного періоду будуть виявлені недоліки або несправності, викликані неякісним виконанням робіт з вини Виконавця , або користування поставлених Виконавцем неякісних матеріалів, обладнання та запасних частин, то виявлені недоліки оформляються актом, який підписується сторонами із зазначенням термінів їх усунення, при цьому гарантійний термін відсувається на час усунення, Субпідрядник зобов`язується усувати недоліки і несправності, виявлені в гарантійний період в терміни, обумовлені актом і за свій рахунок (п. 4.2.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: специфікацію, накладну, акт передачі матеріалів в роботу, податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної (т.3 а.с. 157-162).

08.10.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 16/10-БМ на виготовлення печей ПЕТ та корпусу ПЕТ

(т.3 а.с. 163 - 164).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, а Виконавець зобов`язується за завданням Замовника , виконати роботи зазначені в специфікації, що даються до цього договору і є його невід`ємною частиною (п. 1.1.).

При завершенні робіт Субпідрядник надає Підряднику Акт здачі-приймання виконаних робіт (п. 4.1.).

Субпідрядник зобов`язується гарантувати надійність і якість приладів і виконаних робіт протягом 6 місяців з моменту підписання сторонами Акту здачі-прийняття виконаних робіт. Якщо, протягом гарантійного періоду будуть виявлені недоліки або несправності, викликані неякісним виконанням робіт з вини Виконавця , або користування поставлених Виконавцем неякісних матеріалів, обладнання та запасних частин, то виявлені недоліки оформляються актом, який підписується сторонами із зазначенням термінів їх усунення, при цьому гарантійний термін відсувається на час усунення, Субпідрядник зобов`язується усувати недоліки і несправності, виявлені в гарантійний період в терміни, обумовлені актом і за свій рахунок (п. 4.2.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: специфікацію, акт переробки, акт передачі матеріалів в роботу, накладну на готову продукцію, податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної (т.3 а.с. 164-169).

02.10.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 02/10-БМ на ремонт електропроводки кранбалки за адресою: м. Одеса, вул. Моторна 4/2. (т.3 а.с. 170-171).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, а Виконавець зобов`язується за завданням Замовника , виконати роботи зазначені в специфікації, що даються до цього договору і є його невід`ємною частиною (п. 1.1.).

При завершенні робіт Субпідрядник надає Підряднику Акт здачі-приймання виконаних робіт (п. 4.1.).

Субпідрядник зобов`язується гарантувати надійність і якість приладів і виконаних робіт протягом 6 місяців з моменту підписання сторонами Акту здачі-прийняття виконаних робіт. Якщо, протягом гарантійного періоду будуть виявлені недоліки або несправності, викликані неякісним виконанням робіт з вини Виконавця , або користування поставлених Виконавцем неякісних матеріалів, обладнання та запасних частин, то виявлені недоліки оформляються актом, який підписується сторонами із зазначенням термінів їх усунення, при цьому гарантійний термін відсувається на час усунення, Субпідрядник зобов`язується усувати недоліки і несправності, виявлені в гарантійний період в терміни, обумовлені актом і за свій рахунок (п. 4.2.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: специфікацію, акт здачі-прийняття робіт (надання послуг), податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної (т.3 а.с. 171-175).

17.09.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 19/10-БМ (т.3 а.с. 175).

Відповідно до умов укладеного договору Субпідрядник зобов`язується за завданням Підрядника виконати капітальний ремонт навчального корпусу № 3 по вул. Дідріхсона, 13 (інв. № 101310013) - аудиторія № 202, 203, 219, 219А, а Підрядник зобов`язується прийняти та оплатити виконані роботи (п. 1.1.).

Характер і вартість робіт вказані в Договірній ціні, що додається до цього договору і є його невід`ємною частиною (п. 1.2.).

Приймання-передача виконаних робіт оформлюється актом приймання-передачі, підписаним Сторонами (п. 4.1.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: договірну ціну, довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, акт приймання виконаних будівельних робіт, податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної (т.3 а.с. 176-183).

11.09.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 28/09-БМ на ремонт кінцевого вимикача рівня фритюру в кількості 2-ох штук, на ремонт двигуна насосу фритюрниці (т.3 а.с. 184 -185).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, а Виконавець зобов`язується за завданням Замовника , виконати роботи зазначені в специфікації, що даються до цього договору і є його невід`ємною частиною (п. 1.1.).

При завершенні робіт Субпідрядник надає Підряднику Акт здачі-приймання виконаних робіт (п. 4.1.).

Субпідрядник зобов`язується гарантувати надійність і якість приладів і виконаних робіт протягом 6 місяців з моменту підписання сторонами Акту здачі-прийняття виконаних робіт. Якщо, протягом гарантійного періоду будуть виявлені недоліки або несправності, викликані неякісним виконанням робіт з вини Виконавця , або користування поставлених Виконавцем неякісних матеріалів, обладнання та запасних частин, то виявлені недоліки оформляються актом, який підписується сторонами із зазначенням термінів їх усунення, при цьому гарантійний термін відсувається на час усунення, Субпідрядник зобов`язується усувати недоліки і несправності, виявлені в гарантійний період в терміни, обумовлені актом і за свій рахунок (п. 4.2.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: специфікацію, акти здачі-прийняття робіт (надання послуг), податкові накладні, квитанції про реєстрацію податкових накладних (т.3 а.с. 185-191).

16.08.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 18/08-БМ (т.3 а.с. 192).

Відповідно до умов укладеного договору Субпідрядник зобов`язується за завданням Підрядника виконати капітальний ремонт екіпажу № 5 по вул. Маловського, 10, а Підрядник зобов`язується прийняти та оплатити виконані роботи (п. 1.1.).

Характер і вартість робіт вказані в Договірній ціні, що додається до цього договору і є його невід`ємною частиною (п. 1.2.).

Приймання-передача виконаних робіт оформлюється актом приймання-передачі, підписаним Сторонами (п. 4.1.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: договірну ціну, довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, акт приймання виконаних будівельних робіт, податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної (т.3 а.с. 193-200).

07.09.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 11/10-БМ (т.3 а.с. 201).

Відповідно до умов укладеного договору Субпідрядник зобов`язується за завданням Підрядника виконати капітальний ремонт навчального корпусу № 3 по вул. Дідріхсона, 13 (інв. № 101310013) - аудиторія № 220, а Підрядник зобов`язується прийняти та оплатити виконані роботи (п. 1.1.).

Характер і вартість робіт вказані в Договірній ціні, що додається до цього договору і є його невід`ємною частиною (п. 1.2.).

Приймання-передача виконаних робіт оформлюється актом приймання-передачі, підписаним Сторонами (п. 4.1.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: договірну ціну, довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, акт приймання виконаних будівельних робіт, підсумкову відомість ресурсів, податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної (т.3 а.с. 202-210).

05.09.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 23/09-БМ на ремонт силового вакуумного модуля 2500 (т.3 а.с. 211 -212).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, а Виконавець зобов`язується за завданням Замовника, виконати роботи зазначені в специфікації, що даються до цього договору і є його невід`ємною частиною (п. 1.1.).

При завершенні робіт Субпідрядник надає Підряднику Акт здачі-приймання виконаних робіт (п. 4.1.).

Субпідрядник зобов`язується гарантувати надійність і якість приладів і виконаних робіт протягом 6 місяців з моменту підписання сторонами Акту здачі-прийняття виконаних робіт. Якщо, протягом гарантійного періоду будуть виявлені недоліки або несправності, викликані неякісним виконанням робіт з вини Виконавця , або користування поставлених Виконавцем неякісних матеріалів, обладнання та запасних частин, то виявлені недоліки оформляються актом, який підписується сторонами із зазначенням термінів їх усунення, при цьому гарантійний термін відсувається на час усунення, Субпідрядник зобов`язується усувати недоліки і несправності, виявлені в гарантійний період в терміни, обумовлені актом і за свій рахунок (п. 4.2.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: специфікацію, акт здачі-прийняття робіт (надання послуг), податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної, платіжне доручення (т.3 а.с. 212-217).

12.10.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 19/10-БМ на виготовлення гуми ущільнювальної (т.3 а.с. 217).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, а Виконавець зобов`язується за завданням Замовника , виконати роботи зазначені в специфікації, що даються до цього договору і є його невід`ємною частиною (п. 1.1.).

При завершенні робіт Субпідрядник надає Підряднику Акт здачі-приймання виконаних робіт (п. 4.1.).

Субпідрядник зобов`язується гарантувати надійність і якість приладів і виконаних робіт протягом 6 місяців з моменту підписання сторонами Акту здачі-прийняття виконаних робіт. Якщо, протягом гарантійного періоду будуть виявлені недоліки або несправності, викликані неякісним виконанням робіт з вини Виконавця , або користування поставлених Виконавцем неякісних матеріалів, обладнання та запасних частин, то виявлені недоліки оформляються актом, який підписується сторонами із зазначенням термінів їх усунення, при цьому гарантійний термін відсувається на час усунення, Субпідрядник зобов`язується усувати недоліки і несправності, виявлені в гарантійний період в терміни, обумовлені актом і за свій рахунок (п. 4.2.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: специфікацію, акт переробки, накладну на готову продукцію, акт передачі матеріалів в роботу, податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної, платіжне доручення (т.3 а.с. 218-224).

03.10.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 18/10-БМ (т.3 а.с. 225-226).

Відповідно до умов укладеного договору Підрядник доручає, а Субпідрядник приймає на себе зобов`язання виконати Капітальний ремонт приміщення для улаштування єдиного абонентського центру за адресою: Одеська область, м. Чорноморськ, вул. Олександрівка, 2-Б згідно затвердженої проектно-кошторисної документації (п. 1.1.).

Підрядник з моменту підписання договору надає Субпідряднику необхідну проектну документацію: креслення, зразки, а також інші необхідні документи для виконання робіт (п. 3.2.).

Основою для розрахунків є приймально-здавальний акт виконаних робіт (п. 4.3.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: договірну ціну, довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, акт приймання виконаних будівельних робіт, податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної, платіжні доручення (т.3 а.с. 227-240).

10.09.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 25/09-БМ (т.3 а.с. 241).

Відповідно до умов укладеного договору Субпідрядник зобов`язується за завданням Підрядника виконати капітальний ремонт приміщень ОДНЗ Ясла-садок № 125, розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Обнорського, 35, а Підрядник зобов`язується прийняти та оплатити виконані роботи (п. 1.1.).

Характер і вартість робіт вказані в Договірній ціні, що додається до цього договору і є його невід`ємною частиною (п. 1.2.).

Приймання-передача виконаних робіт оформлюється актом приймання-передачі, підписаним Сторонами (п. 4.1.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: договірну ціну, довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, підсумкову відомість ресурсів, акт прийому-передачі матеріалів у монтаж без права власності, податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної платіжні доручення, квитанцію (т.3 а.с. 242-250, т.4 а.с. 1-9).

18.07.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 15/07-БМ сервісного обслуговування ІІ кварталу 2018 за адресою: Роздільнянській район, с. Степанівка, вул. Міру,144 (т.4 а.с. 10 -11).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, а Виконавець зобов`язується за завданням Замовника , виконати роботи зазначені в специфікації, що даються до цього договору і є його невід`ємною частиною (п. 1.1.).

При завершенні робіт Субпідрядник надає Підряднику Акт здачі-приймання виконаних робіт (п. 4.1.).

Субпідрядник зобов`язується гарантувати надійність і якість приладів і виконаних робіт протягом 6 місяців з моменту підписання сторонами Акту здачі-прийняття виконаних робіт. Якщо, протягом гарантійного періоду будуть виявлені недоліки або несправності, викликані неякісним виконанням робіт з вини Виконавця , або користування поставлених Виконавцем неякісних матеріалів, обладнання та запасних частин, то виявлені недоліки оформляються актом, який підписується сторонами із зазначенням термінів їх усунення, при цьому гарантійний термін відсувається на час усунення, Субпідрядник зобов`язується усувати недоліки і несправності, виявлені в гарантійний період в терміни, обумовлені актом і за свій рахунок (п. 4.2.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: специфікацію, акт здачі-прийняття робіт (надання послуг), податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної, платіжне доручення (т.4 а.с. 11-15).

01.08.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 16/08-БМ (т.4 а.с. 16).

Відповідно до умов укладеного договору Субпідрядник зобов`язується за завданням Підрядника виконати капітальний ремонт екіпажу № 4 по вул. Дідріхсона, 13, а Підрядник зобов`язується прийняти та оплатити виконані роботи (п. 1.1.).

Характер і вартість робіт вказані в Договірній ціні, що додається до цього договору і є його невід`ємною частиною (п. 1.2.).

Приймання-передача виконаних робіт оформлюється актом приймання-передачі, підписаним Сторонами (п. 4.1.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: договірну ціну, довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, акт приймання виконаних будівельних робіт, підсумкову відомість ресурсів, податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної, платіжне доручення (т.4 а.с. 17-25).

04.09.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 22/09-БМ на ремонт підйомника за адресою: Одеська область, Лиманський район, с. Фонтанка, ТРЦ «Рив`єра» (т.4 а.с. 26-27).

Відповідно до умов укладеного договору Замовник доручає і оплачує, а Виконавець зобов`язується за завданням Замовника , виконати роботи зазначені в специфікації, що даються до цього договору і є його невід`ємною частиною (п. 1.1.).

При завершенні робіт Субпідрядник надає Підряднику Акт здачі-приймання виконаних робіт (п. 4.1.).

Субпідрядник зобов`язується гарантувати надійність і якість приладів і виконаних робіт протягом 6 місяців з моменту підписання сторонами Акту здачі-прийняття виконаних робіт. Якщо, протягом гарантійного періоду будуть виявлені недоліки або несправності, викликані неякісним виконанням робіт з вини Виконавця , або користування поставлених Виконавцем неякісних матеріалів, обладнання та запасних частин, то виявлені недоліки оформляються актом, який підписується сторонами із зазначенням термінів їх усунення, при цьому гарантійний термін відсувається на час усунення, Субпідрядник зобов`язується усувати недоліки і несправності, виявлені в гарантійний період в терміни, обумовлені актом і за свій рахунок (п. 4.2.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: специфікацію, акт здачі-прийняття робіт (надання послуг), податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної, платіжне доручення (т.4 а.с. 27-32).

03.09.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Підрядник) та ТОВ «БК БУД МІСТО» (Субпідрядник) укладено договір № 03/09-БМ від року (т.4 а.с. 32-33).

Відповідно до умов укладеного договору Підрядник доручає, а Субпідрядник приймає на себе зобов`язання виконати капітальний ремонт приміщення для улаштування єдиного абонентського центру за адресою: Одеська область, м. Чорноморськ, вул. Олександрівка, 2-Б згідно затвердженої проектно-кошторисної документації (п. 1.1.).

Підрядник з моменту підписання договору надає Субпідряднику необхідну проектну документацію: креслення, зразки, а також інші необхідні документи для виконання робіт (п. 3.2.).

Основою для розрахунків є приймально-здавальний акт виконаних робіт (п. 4.3.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, акт приймання виконаних будівельних робіт, підсумкову відомість ресурсів, податкову накладну, квитанцію про реєстрацію податкової накладної, платіжні доручення (т.4 а.с. 34-50).

Всього з боку ТОВ «ІЗОТЕРМ» було придбано у ТОВ «БК БУД МІСТО»

Робіт по обслуговуванню обладнання та переобладнанню приміщень на загальну суму 1 909 483 грн.

Вивчаючи податкову інформацію щодо ТОВ «БК БУД МІСТО», колегія суддів установила, що дата реєстрації вказаного товариства 01.03.2018, основний вид діяльності за КВЕД- 41 20 «Будівництво житлових і нежитлових будівель».

Дата анулювання реєстрації платника ПДВ ТОВ «БК БУД МІСТО» за самостійним рішенням контролюючого органу відбулося 29.09.2021

Причина анулювання: відсутність поставок та ненадання декларацій.

Аналізуючи реальність наведених вище господарських операцій колегія суддів установила, що ТОВ «БК БУД МІСТО» відсутні технічні та технологічні можливості для вчинення операцій щодо виготовлення гуми ущільнювальної та печей ПЕТ, а також корпусу ПЕТ. Водночас, здійснення операцій з товаром, що не вироблявся або не міг бути вироблений, свідчить про необґрунтованість формування ТОВ «ІЗОТЕРМ» податкового кредиту.

Також відсутність кваліфікованого персоналу в ТОВ «БК БУД МІСТО» щодо проведення будівельних робіт, також свідчить про їх нереальність.

Окрім того, колегія суддів установила невідповідність номенклатури реалізованих товарно матеріальних цінностей, послуг із задекларованими.

На думку колегія суддів, недоведеність фактичного руху товару позбавляє первинні документи юридичної значимості для цілей формування ТОВ «ІЗОТЕРМ» податкової вигоди, навіть за наявності правильно оформлених за зовнішніми ознаками та формою, але недостовірних первинних документів.

03.09.2018 між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Покупець) та ТОВ «ЕРГОНІКС» (Постачальник) був укладений договір поставки № 77/І-69 на виконання робіт з перетворювача струму з кабелем живлення для LED 200, всього на суму 113 424 без ПДВ (т.4 а.с. 51-52).

Зазначені роботи виконувалися у зв`язку з укладанням ТОВ «ІЗОТЕРМ» договору підряду із Замовником ТОВ «ТСК ЕНЕРГОБУД

Відповідно до умов укладеного договору Постачальник зобов`язується поставити Покупцю визначений цим Договором товар, а Покупець зобов`язується прийняти цей товар та своєчасно здійснити його оплату (п. 1.1.).

Покупець оплачує поставлений Постачальником товар за цінами, що визначені у відповідних рахунках-фактурах (п. 2.1.).

Товар повинен бути поставлений Покупцю у строки визначені у відповідному рахунку-фактурі (п. 3.1.).

Товар вважається переданим у власність Покупця за кількістю та якістю та таким, що відповідає всім вимогам відповідних ДСТУ або іншій нормативно-технічній документації, що встановлює вимоги до якості товару, після підписання уповноваженими особами постачальника та Покупця видаткових накладних, оформлених належним чином (п. 4.4.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: накладні, рахунки, податкові накладні, платіжні доручення (т.4 а.с. 52-60).

Основним видом діяльності ТОВ «ЕРГОНІКС», яке зареєстровано 06.04.2018, являється за КВЕД 46.19 - діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту. 28.04.2020 за ініціативою контролюючого органу у ТОВ «ЕРГОНІКС» анульована реєстрація платника НДС.

За податковою наявною в інформаційно-аналітичних базах ДПС інформації щодо контрагентів позивача по ланцюгах постачання встановлено, що ТОВ «ЕРГОНІКС» не декларувало надання послуг на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ».

За період, що був предметом перевірки ТОВ «ЕРГОНІКС», проводила господарські операції за своїм основним видом діяльності, а саме придбавало, зокрема, праски, обладнання для виготовлення бутербродів і таке інше.

Колегія суддів погоджується з доводом скаржника про відсутність технічної можливості у ТОВ «ЕРГОНІКС» проводити роботи електромонтажні роботи, адже для цього відсутній кваліфікований персонал.

Наступний договір, який належить дослідити, це договір поставки №91, укладений між ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Покупець) та ТОВ «АСТОРС КОМПАНІ» (Постачальник) 01.08.2018 на поставку будівельних матеріалів на суму 152 802 грн без урахування НДС. (т.4 а.с. 61).

Укладання цього договору було зумовлено виконанням ТОВ «ІЗОТЕРМ» як підрядником договорів підряду, укладених із Замовниками, в особі: ТОВ «ІЛКОМСВІТ» ТОВ «ЕКСПАНДІА» ТОВ «КУЛСИСТЕМ» ТОВ «ІЗОТЕРМ».

Відповідно до умов укладеного договору Постачальник зобов`язується поставити Покупцю визначений цим Договором товар, а Покупець зобов`язується прийняти цей товар та своєчасно здійснити його оплату (п. 1.1.).

Покупець оплачує поставлений Постачальником товар за цінами, що визначені у відповідних рахунках-фактурах (п. 2.1.).

Товар повинен бути поставлений Покупцю у строки визначені у відповідному рахунку-фактурі (п. 3.1.).

Товар вважається переданим у власність Покупця за кількістю та якістю та таким, що відповідає всім вимогам відповідних ДСТУ або іншій нормативно-технічній документації, що встановлює вимоги до якості товару, після підписання уповноваженими особами постачальника та Покупця видаткових накладних, оформлених належним чином (п. 4.4.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: накладні, рахунки, податкові накладні, платіжні доручення (т.4 а.с. 62-75).

Податкова інформація щодо ТОВ «АСТОРС КОМПАНІ» свідчить про те, що воно було зареєстровано 06.04.2018, основним видом діяльності товариства за КВЕД 73.11. є - Рекламні агентства.

Дата анулювання реєстрації платника НДС, за ініціативою контролюючого органу, у ТОВ «АСТОРС КОМПАНІ» відбулася 30.03.2020

Причина анулювання: відсутність поставок и неподання декларацій.

Як встановив контролюючий орган за звітні податкові періоди (2018 рік) ТОВ «АСТОРС КОМПАНІ» не придбавало та виготовляло будівельні товари, які в подальшому продавало на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ»,

За таких умов, колегія суддів вважає правильним аргумент позивача, що відсутність реального (законного) джерела походження товару, дає підстави вважати, що поставка товару на адресу ТОВ «ІЗОТЕРМ» не відбулася.

Насамкінець слід дослідити договір поставки блоків живлення для гірлянд № 77 від 10.04.2018, який був укладений ТОВ «ІЗОТЕРМ» (Покупець) та ТОВ «ФАЛЕН» (Постачальник) (т.4 а.с. 76 -77).

Дана поставка здійснювалася на виконання ТОВ «ІЗОТЕРМ» як Підрядником договорів підряду із Замовниками, в особі: ТОВ «ІЛКОМСВІТ», ТОВ «ЕКСПАНДІА»,

ТОВ «КУЛСИСТЕМ».

Відповідно до умов укладеного договору Постачальник зобов`язується поставити Покупцю визначений цим Договором товар, а Покупець зобов`язується прийняти цей товар та своєчасно здійснити його оплату (п. 1.1.).

Покупець оплачує поставлений Постачальником товар за цінами, що визначені у відповідних рахунках-фактурах (п. 2.1.).

Товар повинен бути поставлений Покупцю у строки визначені у відповідному рахунку-фактурі (п. 3.1.).

Товар вважається переданим у власність Покупця за кількістю та якістю та таким, що відповідає всім вимогам відповідних ДСТУ або іншій нормативно-технічній документації, що встановлює вимоги до якості товару, після підписання уповноваженими особами постачальника та Покупця видаткових накладних, оформлених належним чином (п. 4.4.).

На підтвердження виконання умов даного договору позивачем надано: накладні, рахунки, податкові накладні, платіжні доручення, витяги з реєстру податкових накладних, податкові декларації, квитанції № 1, 2, фінансовий звіт (т.4 а.с. 77-150).

Досліджуючи інформацію про ТОВ «ФАЛЕН» колегія суддів установила, що його державна реєстрація відбулася 06.04.2018. Основний вид діяльності вказаного товариства є за КВЕД 46.19 Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту.

Дата анулювання реєстрації платника ПДВ ТОВ «ФАЛЕН» за ініціативою контролюючого органу відбулася 28.05.2020 у зв`язку з ненаданням декларацій протягом року.

Варто уваги, що ТОВ «ФАЛЕН» є фігурантом розслідування, яке проводилося слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в Одеській області здійснюється у кримінальному провадженні №32019160000000007 від 28.01.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 212 Кримінального кодексу України. Наведене товариство незаконно посвідчувало факт продажу товарів, а тому відображення в податковому обліку наслідків такої господарської операції є безпідставним.

Проаналізувавши викладені вище господарські операції позивача з його контрагентами та податкову інформацію щодо останніх, колегія суддів зазначає, що більшість контрагентів ТОВ «ІЗОТЕРМ» були створені у 2017 2018 роках, тобто в період, коли відбувалися господарські операції.

Поряд з цим, проіснувавши приблизно 2 роки, у всіх цих підприємств були анульовані свідоцтва платника ПДВ, у зв`язку з тим, що вони не здійснювали господарську діяльність та не звітували.

Жодне з рішень контролюючого органу про анулювання свідоцтва платника ПДВ, контрагенти ТОВ «ІЗОТЕРМ» не оскаржили.

Далі, слід зазначити, що стосовно більшості керівників контрагентів існують кримінальні провадження, де останніх звинувачують у штучному збільшенні ПДВ на користь підприємств, що були замовниками послуг. Такі операції дозволяли, в тому числі і ТОВ «ІЗОТЕРМ», зменшувати податкове навантаження.

Вище згадувалося про те, що усі господарські операції, які були укладені ТОВ «ІЗОТЕРМ» з переліченими вище контрагентами, укладалися на виконання інших договорів. Тобто, ТОВ «ІЗОТЕРМ», маючи позитивну податкову історію, приймаючи участь у тендерах, укладає як Підрядник договори з Замовниками на проведення, у тому числі робіт по обслуговуванню вентиляційного, холодильного обладнання, здійснення будівельних робіт і таке інше, передоручає ці роботи Субпідрядникам.

При цьому, укладання таких договорів субпідряду не містять економічної доцільності, адже у ТОВ «ІЗОТЕРМ» зменшується прибуток, але збільшується податковий кредит.

Верховний Суд у постанові від 24.01.2018 у справі № 816/4226/13-а ухвалив, що відповідність господарської операції діловій меті, про що може свідчити і економічна обґрунтованість витрат на її здійснення, є необхідною умовою для реалізації платником податку права на зменшення оподатковуваного доходу на суму витрат. Відсутність економічної доцільності господарських операцій, окрім як здійснення їх з метою отримання податкової вигоди, є підставою для зменшення в податковому обліку платника податку сум такої вигоди.

Тобто, здійснення реальних господарських операцій - не єдина передумова отримання податкового ефекту від здійснення господарської операції.

Також, Верховний Суд у постановах від 20.02.2018 у справі № 809/117/13-а, від 22.03.2018 у справі № 815/3666/16 та від 10.04.2018 у справі № 815/24/17 дійшов висновку, що господарські операції для визначення податкових пільг мають бути фактично здійсненими та підтвердженими належним чином оформленими первинними бухгалтерськими документами, які відображають реальність таких операцій, та спричиняти реальні зміни майнового стану платника податків.

У зв`язку з наведеним недоведеність фактичного здійснення господарської операції (нездійснення операції) позбавляє первинні документи юридичної значимості для цілей формування податкової вигоди навіть за наявності правильно оформлених за зовнішніми ознаками та формою, але недостовірних та у зв`язку з цим юридично дефектних первинних документів, якщо рух коштів не забезпечений зв`язком з господарською діяльністю учасників цих операцій. При цьому відсутність ділової мети також є підставою для відмови у наданні податкової вигоди.

Окрім того, у постанові Верховного Суду від 22.03.2018 у справі № 815/3666/16 суд вказав, що надані позивачем документи, а саме: податкові накладні, видаткові накладні та рахунки-фактури, видані від імені контрагентів, та докази перерахування Товариством грошових коштів не можуть самі по собі підтверджувати реальність виконання господарських угод, оскільки відповідачем надані докази того, що контрагенти не виконували та об`єктивно не мали можливості виконати поставку в адресу позивача.

За приписами статті 316 КАС України суд апеляційної інстанції залишає апеляційну скаргу без задоволення, а рішення або ухвалу суду - без змін, якщо визнає, що суд першої інстанції правильно встановив обставини справи та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права.

У цій справі суд першої інстанції правильно застосував норми матеріального права, не допустив порушень процесуального права і ухвалив законне й обґрунтоване рішення про відмову в задоволенні позову.

За результатами апеляційного перегляду розподіл судових витрат не проводиться.

Керуючись статтями: 308, 311, 316, 321, 322, 325, 328 КАС України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «ІЗОТЕРМ» - залишити без задоволення.

Рішення Одеського окружного адміністративного суду від 05 грудня 2019 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ІЗОТЕРМ» до Головного управління ДФС в Одеській області (правонаступником якого є Головне управління ДПС в Одеській області) про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень залишити без змін.

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Доповідач - суддя І. О. Турецька

суддя О. А. Шевчук

суддя Л. П. Шеметенко

Повне судове рішення складено 31.07.2023.

Дата ухвалення рішення31.07.2023
Оприлюднено02.08.2023
Номер документу112527904
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/5269/19

Ухвала від 28.02.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Дашутін І.В.

Ухвала від 09.02.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 07.12.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Дашутін І.В.

Постанова від 31.07.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 18.04.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Постанова від 31.03.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 30.03.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 09.10.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 14.09.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 27.07.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні