Ухвала
від 01.08.2023 по справі 134/1151/23
КРИЖОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 134/1151/23

Провадження № 2/134/235/2023

УХВАЛА

іменем України

01 серпня 2023 рокуКрижопільський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді: Лабая О.В

З участю секретаря: Азарян М.В.

представника позивача ОСОБА_1

розглянувши упідготовчому судовомузасіданні взалі судув смтКрижопіль Вінницькоїобласті цивільнусправу запозовом ОСОБА_2 до Крижопільської селищної ради Тульчинського районну Вінницької, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Приватне акціонерне товариство «Продовольча компанія «Поділля» про визнання додаткового строку для відчуження земельної ділянки

встановив:

В провадженнірайонного судузнаходиться цивільнасправа запозовом ОСОБА_2 до Крижопільської селищної ради Тульчинського районну Вінницької, третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог напредмет споруна сторонівідповідача Приватнеакціонерне товариство«Продовольча компанія«Поділля» провизнання додатковогостроку длявідчуження земельноїділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, площею 2,4686 га, кадастровий номер 0521986200:03:002:0300.

Головуючим по справі поставлено на обговорення питання про залучення в якості третьої особи Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області, оскільки в провадженні судді Крижопільського районного суду Вінницької області Кантонистої О.О. перебуває цивільна справа № 134/764/23 (провадження 2-з/134/2/2023) за позовом керівник Тульчинської окружної прокуратури Вінницької області звернувся до Крижопільського районного суду Вінницької області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадаструу Вінницькій області з позовом до ОСОБА_2 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Приватне акціонерне товариство «Продовольча компанія «Поділля», про конфіскування у ОСОБА_2 , земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, площею 2,4686 га, кадастровий номер 0521986200:03:002:0300, яка розташована на території Крижопільської територіальної громади (колишньої Соколівської сільської ради Крижопільського району Вінницької області) у власність держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області.

Враховуючи, що позивачем не залучається в якості відповідача Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області, а даний розгляд справи може вплинути на права та інтереси вищезазначеної особи.

Представник позивача в судовому засіданні поклався на розсуд суду.

Представник відповідач в судове засідання не з`явився, повідомлений належним чином, про поважність причини неявки в судове засідання суд не повідомив.

Представник третьої особи через канцелярію суду надав заяву про розгляд справи без його участі.

Вислухавши представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч. 4 ст. 145 Земельного кодексу України, позов про конфіскацію земельної ділянки подається до суду органом, що здійснює державний контроль за використанням та охороною земель.

У відповідності до ч.1 статті 5 ЗУ «Про державний контроль за використанням та охороною земель» та п.п. 27 п. 4 Положення про Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області (затвердженого наказом Держгеокадастру від 23.12.2021 № 603 ) уповноваженим органом, щодо здійснення державного контролю за використанням та охороною земель Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК Україниякщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З врахуванням викладеного, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області, оскільки рішення у справі може вплинути на права та обов`язки як уповноваженим органом, щодо здійснення державного контролю за використанням та охороною земель яким подано позовну заяву про конфіскацію спірної земельної ділянки у власність держави.

Керуючись ст.ст.53,198 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

В справі за позовом ОСОБА_2 до Крижопільської селищної ради Тульчинського районну Вінницької, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Приватне акціонерне товариство «Продовольча компанія «Поділля» про визнання додаткового строку для відчуження земельної ділянки залучити до участі у справі, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області (місцезнаходження: вул. Келецька,63, м. Вінниця, 21027, код ЄДРПОУ: 39767547 ).

Розгляд справи відкласти та призначити наступну дату судового засідання на 23 серпня 2023 року о 10:00 год.

Роз`яснити залученій третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, її право на подання письмових пояснень щодо позову або відзиву, викладення своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з дотриманням вимог, встановлених ч.ч. 3-6ст. 178 ЦПК України.

Пояснення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, має право подати протягом п`яти днів з часу отримання даної ухвали.

Направити залученій до участі у справі третій особі копії позовної заяви з додатками.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКрижопільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення01.08.2023
Оприлюднено02.08.2023
Номер документу112531088
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —134/1151/23

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Постанова від 15.05.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сопрун В. В.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сопрун В. В.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сопрун В. В.

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Лабай О. В.

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Лабай О. В.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Лабай О. В.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Лабай О. В.

Ухвала від 07.07.2023

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Лабай О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні