Ухвала
від 01.08.2023 по справі 480/4115/19
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

01 серпня 2023 року Справа № 480/4115/19

Сумський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Прилипчука О.А.,

розглянувши у письмовому провадженні в приміщенні суду в м. Суми клопотання представника позивача про залишення без розгляду заяви про встановлення судового контролю за виконанням рішення у справі за позовом ОСОБА_1 до Відділу охорони здоров`я Сумської міської ради, Постійно діючої конкурсної комісії відділу охорони здоров`я Сумської міської ради на проведення конкурсних відборів на зайняття посад керівників закладів охорони здоров`я міста Суми, третя особа - Комунальне некомерційне підприємство "Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії" Сумської міської ради про зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулась до Сумського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Відділу охорони здоров`я Сумської міської ради, Постійно діючої конкурсної комісії відділу охорони здоров`я Сумської міської ради на проведення конкурсних відборів на зайняття посад керівників закладів охорони здоров`я міста Суми, третя особа - Комунальне некомерційне підприємство "Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії" Сумської міської ради, в якій з урахуванням змінених позовних вимог (а.с. 164) просить суд:

1. Визнати протиправним та скасувати рішення постійно діючої конкурсної комісії відділу охорони здоров`я Сумської міської ради на проведення конкурсних відборів на зайняття посад керівників закладів охорони здоров`я міста Суми, оформлене протоколом засідання даної комісії під № 10 від 13 грудня 2018 року в частині про визначення ОСОБА_1 переможцем конкурсу на заняття вакантної посади головного лікаря комунальної установи Сумський міський пологовий будинок Пресвятої Діви Марії, як таке, що неприйняте,

2. Визнати протиправним та скасувати рішення постійно діючої конкурсної комісії відділу охорони здоров`я Сумської міської ради на проведення конкурсних відборів на зайняття посад керівників закладів охорони здоров`я міста Суми щодо підготовки подання начальнику відділу охорони здоров`я Сумської міської ради про оголошення повторного конкурсу на заміщення вакантної посади керівника комунальної установи Сумський міський пологовий будинок Пресвятої Діви Марії, оформлене протоколом засідання даної комісії під № 10 від 13 грудня 2018 року.

3. Зобов`язати керівника Відділу охорони здоров`я Сумської міської ради видати наказ про призначення ОСОБА_1 на посаду директора комунального некомерційного підприємства Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії Сумської міської ради та укласти з нею контракт на дану посаду з моменту набрання даним судовим рішенням законної сили.

Рішенням Сумського окружного адміністративного суду від 03.03.2020 адміністративний позов ОСОБА_1 до Відділу охорони здоров`я Сумської міської ради, Постійно діючої конкурсної комісії відділу охорони здоров`я Сумської міської ради на проведення конкурсних відборів на зайняття посад керівників закладів охорони здоров`я міста Суми, третя особа - Комунальне некомерційне підприємство "Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії" Сумської міської ради, про зобов`язання вчинити дії задоволено частково.

Визнано протиправною бездіяльність Постійно діючої конкурсної комісії відділу охорони здоров`я Сумської міської ради на проведення конкурсних відборів на зайняття посад керівників закладів охорони здоров`я міста Суми щодо не визначення переможця за результатами конкурсу від 13.12.2018 року на зайняття посади головного лікаря комунальної установи «Сумський міський пологовий будинок Пресвятої Діви Марії». Зобов`язано Постійно діючу конкурсну комісію відділу охорони здоров`я Сумської міської ради на проведення конкурсних відборів на зайняття посад керівників закладів охорони здоров`я міста Суми визначити переможця за результатами конкурсу від 13.12.2018 року на зайняття посади головного лікаря комунальної установи «Сумський міський пологовий будинок Пресвятої Діви Марії».

Визнано протиправним та скасовано рішення Постійно діючої конкурсної комісії відділу охорони здоров`я Сумської міської ради на проведення конкурсних відборів на зайняття посад керівників закладів охорони здоров`я міста Суми щодо підготовки подання начальнику відділу охорони здоров`я Сумської міської ради про оголошення повторного конкурсу на заміщення вакантної посади керівника комунальної установи Сумський міський пологовий будинок Пресвятої Діви Марії оформлене протоколом засідання даної комісії під № 10 від 13 грудня 2018 року.

В задоволенні інших позовних вимог відмовлено.

Постановою Другого апеляційного адміністративного суду від 12.05.2021 апеляційні скарги Комунального некомерційного підприємства "Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії" Сумської міської ради, ОСОБА_1 залишено без задоволення, а рішення Сумського окружного адміністративного суду від 03.03.2020 по справі № 480/4115/19 - без змін.

Ухвалою суду від 16.11.2022 заяву представника ОСОБА_1 про встановлення судового контролю за виконанням судового рішення задоволено.

Встановлено судовий контроль за виконанням Постійно діючою конкурсною комісією відділу охорони здоров`я Сумської міської ради на проведення конкурсних відборів на зайняття посад керівників закладів охорони здоров`я міста Суми рішення Сумського окружного адміністративного суду від 03.03.2020 по справі №480/4115/19 за позовом ОСОБА_1 до Відділу охорони здоров`я Сумської міської ради, Постійно діючої конкурсної комісії відділу охорони здоров`я Сумської міської ради на проведення конкурсних відборів на зайняття посад керівників закладів охорони здоров`я міста Суми, третя особа - Комунальне некомерційне підприємство "Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії" Сумської міської ради, про зобов`язання вчинити дії.

Зобов`язано Постійно діючу конкурсну комісію відділу охорони здоров`я Сумської міської ради на проведення конкурсних відборів на зайняття посад керівників закладів охорони здоров`я міста Суми, після набрання ухвалою суду законної сили, подати у 30-денний строк до Сумського окружного адміністративного суду звіт про виконання судового рішення по адміністративній справі № 480/4115/19.

01.08.2023 від представника позивача надійшло клопотання, в якому просить залишити без розгляду подану ним заяву про встановлення судового контролю за виконанням рішення суду у справі № 480/4115/19.

Дослідивши клопотання представника позивача та матеріали справи, суд зазначає наступне.

Процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал (ч. 2 ст. 241 КАС України).

Згідно ч. 3 ст. 9 КАС України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

У зв`язку з тим, що Кодекс адміністратвиного судочинства України не містить чіткої норми щодо залишення без розгляду заяви про встановлення судового контролю за виконанням рішення суду, суд вважає за необхідне застосувати аналогію закону, тобто застосувати норму, яка регулює подібні за змістом відносини, а саме п. 5 ч. 1 ст. 240 Кодексу адміністративного судочинства України, яким передбачено, що суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Перевіривши матеріали справи, суд вважає за необхідне залишити заяву представника позивача про встановлення судового контролю за виконанням рішення суду без розгляду, оскільки така заява представника позивача не суперечить вимогам закону, інтересам сторін та інших осіб, а тому може бути прийнята судом.

Керуючись ст.ст. 9, 240, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача про залишення без розгляду подану ним заяву про встановлення судового контролю за виконанням рішення суду у справі № 480/4115/19 - задовольнити.

Заяву представника ОСОБА_1 про встановлення судового контролю за виконанням рішення суду у справі № 480/4115/19 - залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена до Другого апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя О.А. Прилипчук

Дата ухвалення рішення01.08.2023
Оприлюднено03.08.2023
Номер документу112555290
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —480/4115/19

Ухвала від 01.08.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

Ухвала від 07.06.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

Ухвала від 20.04.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

Ухвала від 20.04.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

Ухвала від 15.03.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

Ухвала від 23.02.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

Ухвала від 20.02.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

Ухвала від 20.02.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

Ухвала від 16.11.2022

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

Ухвала від 09.11.2022

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні