Ухвала
від 01.08.2023 по справі 323/1137/21
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 323/1137/21

провадження № 2/336/1939/2023

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 серпня 2023 року м. Запоріжжя

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого судді Дмитрюк О.В.,

за участю секретаря Нєдєльчевої О.В.,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом заступника керівника Запорізької обласної прокуратури в інтересах держави в особі Малотокмачанської сільської ради Пологівського району Запорізької області до Пологівської районної державної адміністрації Запорізької області, ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Мала Токмачка», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Запорізька обласна рада, Запорізька обласна державна адміністрація, Кабінет Міністрів України, про усунення перешкод у здійсненні права користування і розпорядження земельною ділянкою шляхом визнання розпорядження, державного акту на право власності на земельну ділянку, договору оренди недійсним, зобов`язання повернути земельну ділянку,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Шевченківського районного суду м. Запоріжжя знаходиться вищезазначена цивільна справа.

31.07.2023 р. до суду надійшла заява заступника керівника Запорізької обласної прокуратури про зміну предмету позову.

За заявою заявник, зокрема, просить залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області.

У підготовчому засіданні 01.08.2023 р. суд поставив на обговорення учасників справи заявлене позивачем клопотання про залучення до у часті у справі, як третю особу, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області.

Представник позивача підтримав заявлене клопотання, просив його задовольнити.

Представник Малотокмачанської сільської ради Пологівського району Запорізької області у підготовче засідання не з`явився, причину неявки суду не повідомив.

Представник відповідача Пологівської районної державної адміністрації Запорізької області, представник відповідача Цикало Н.І., представник відповідача ТОВ «Мала Токмачка» та представник третьої особи Кабінету міністрів України, у підготовчому засіданні не заперечували проти залучення до участі у справі, як третьої особи що не заявляє самостійних вимог Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області.

Представники третіх осіб Запорізької обласної ради і Запорізької обласної державної адміністрації подали до суду заяви про розгляд справи без участі представників.

Вивчивши заяву про зміну предмета позову, з`ясувавши думку учасників справи з приводу заявленого клопотання та оглянувши матеріали цивільної справи, для повного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає що клопотання підлягає задоволенню.

У відповідності до ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання

Згідно п. 5 ст. 53 ЦПК України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Вирішуючи питання про залучення до участі у справі, у якості третьої особи Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області, суд виходить з того, що рішення у справі може вплинути на його інтереси, права і обов`язки.

З огляду на вищевикладене, суд а залучає до участі у справі, як третю особу що не заявляє самостійних вимог Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області.

Керуючись ст.ст. 53, 200, 258, 260-261 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити до участі в цивільній справі за позовом заступника керівника Запорізької обласної прокуратури в інтересах держави в особі Малотокмачанської сільської ради Пологівського району Запорізької області до Пологівської районної державної адміністрації Запорізької області, ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Мала Токмачка», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Запорізька обласна рада, Запорізька обласна державна адміністрація, Кабінет Міністрів України, про усунення перешкод у здійсненні права користування і розпорядження земельною ділянкою шляхом визнання розпорядження, державного акту на право власності на земельну ділянку, договору оренди недійсним, зобов`язання повернути земельну ділянку, третю особу, що не заявляє самостійних вимог:

Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області (69095, м. Запоріжжя, вул. Українська, 50, код ЄДРПОУ 39820689, електронна адреса: zaporizhzhia@land.gov.ua).

Копію ухвали та судову повістку направити: Головному управлінню Держгеокадастру у Запорізькій області.

Підготовче судове засідання у справі відкласти на 07 вересня 2023 року о 09 год. 00 хв..

Про день, час та місце судового засідання повідомити учасників справи.

Суддя О.В. Дмитрюк

Дата ухвалення рішення01.08.2023
Оприлюднено03.08.2023
Номер документу112562644
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —323/1137/21

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Дмитрюк О. В.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Дмитрюк О. В.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Дмитрюк О. В.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Дмитрюк О. В.

Ухвала від 06.08.2021

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Мінаєв М. М.

Ухвала від 25.06.2021

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Смокович М. В.

Ухвала від 25.06.2021

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Смокович М. В.

Ухвала від 11.06.2021

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Смокович М. В.

Ухвала від 27.05.2021

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Смокович М. В.

Ухвала від 20.05.2021

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Смокович М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні