Ухвала
від 01.08.2023 по справі 635/3135/23
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01.08.23

Справа №635/3135/23

Провадження по справі №2/635/916/2023

У Х В А Л А

01 серпня 2023 року сел. Покотилівка Харківського району Харківської області

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючої судді Березовської І.В.,

секретар судового засідання Кіт Т.Р.,

розглянувши у підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження в залі суду в сел. Покотилівка Харківського району Харківської області клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,-

В с т а н о в и в:

ОСОБА_1 пред`явив до суду позов шляхом подання позовної заяви до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , яким просить визначити йому додатковий строк для прийняття спадщини після смерті сестри, померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , терміном на два місяці з дня набрання рішенням законної сили.

30 червня 2023 року позивачем ОСОБА_1 відповідно до вимог ст. 84 ЦПК України, подано до суду клопотання, яким він просить суд витребувати з Харківської районної державної нотаріальної контори Харківської області, що знаходиться за адресою: м. Харків, вул. Є. Котляра, буд. 4, відомості про те, чи звертався хто-небудь із заявами про прийняття спадщини або відмову від прийняття спадщини після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , що проживала на час смерті в АДРЕСА_1 , чи складався від її імені заповіт, чи була відкрита спадкова справа, чи видавалися свідоцтва про право на спадщину.

Позивач в підготовче засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся у встановленому законом порядку.

Відповідачі ОСОБА_2 та ОСОБА_3 в підготовче засідання не з`явилися, надали до суду заяву про розгляд справи за їх відсутності.

Враховуючи, що в підготовче засідання не з`явились всі учасники справи, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, дослідивши клопотання позивача про витребування доказів, вважає його таким, що підлягає задоволенню, виходячи із наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Позивач не має можливості самостійно надати зазначені докази у зв`язку з тим, що вказана інформація відповідно до вимог Закону України«Про нотаріат» є нотаріальною таємницею.

Зазначена інформація має суттєве значення для вирішення справи.

Відповідно до ч.3 ст.84ЦПК України у разі задоволення клопотання про витребування доказів суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Керуючись ст. ст. 84, 247 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Харківської районної державної нотаріальної контори Харківської області (м. Харків, вул. Є. Котляра, буд. 4) відомості про те, чи звертався хто-небудь із заявами про прийняття спадщини або відмови від прийняття спадщини після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , що проживала на час смерті в АДРЕСА_1 , чи складався від її імені заповіт, чи була відкрита спадкова справа, чи видавалися свідоцтва про право на спадщину

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.В. Березовська

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення01.08.2023
Оприлюднено03.08.2023
Номер документу112573605
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —635/3135/23

Рішення від 08.11.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Рішення від 08.11.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні