Ухвала
від 03.08.2023 по справі 529/1192/23
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/1192/23

Провадження № 2-о/529/110/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

та призначення справи до судового розгляду

03 серпня 2023 року смт Диканька

Суддя Диканського районного суду Полтавської області Кириченко О.С., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , за участі заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , органу опіки і піклування Диканської селищної ради Полтавської області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення їй опікуна ОСОБА_1 .

Вказана заява підсудна Диканському районному суду Полтавської області. Заява складена у відповідності до положень ст. 175, 297 ЦПК України. Підстав для її повернення заявнику, залишення без руху чи відмови у відкритті провадження немає. Відповідно до ч. 2 ст. 299 ЦПК України судові витрати по вказаній категорії справ відносяться на рахунок держави.

За таких обставин наявні підстави для відкриття провадження у справі і справа повинна бути призначена до судового розгляду з участю двох присяжних та з викликом в судове засідання заявника, заінтересовану особу ОСОБА_2 та представника заінтересованої особи органу опіки та піклування Диканської селищної ради.

Враховуючи те, що у даній справі досліджуються обставини щодо психічного стану здоров`я особи, і відкритий судовий розгляд може мати наслідком розголошення лікарської таємниці, суд вважає за необхідне розглядати справу у закритому судовому засіданні.

Враховуючи вимогист.300ЦПК України, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, вважаю за необхідне зобов`язати орган опікита піклуванняДиканської селищноїради надати суду належним чином оформлене подання щодо доцільності призначення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , опікуном ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі викладеного, керуючись ч. 7 ст. 19, ст. ст. 187, 190, 293, 294, 299, 300 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 , за участі заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , органу опіки і піклування Диканської селищної ради Полтавської області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Призначити вказануцивільну справудо судовогорозгляду увідкритому судовомузасіданні о11-00год. 12вересня 2023року в приміщенні Диканського районного суду Полтавської області, за адресою: Полтавська область, смт Диканька, вул.Пушкіна, 11-А.

Розгляд справи проводити судом у складі одного судді Кириченко О.С. та двох присяжних, визначених відповідно до протоколу автоматизованого розподілу справи ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Викликати в судове засідання заявника ОСОБА_1 , заінтересовану особу ОСОБА_2 та представника заінтересованої особи органу опіки та піклування Диканської селищної ради Полтавської області.

Зобов`язатиорган опікита піклуванняДиканської селищноїради, місцезнаходження: Полтавська область, смт Диканька, вул. Незалежності, 133, надати Диканському районному суду Полтавської області до 11вересня 2023року належним чином оформлене подання щодо доцільності призначення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 опікуна ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання вказаних осіб: АДРЕСА_1 .

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а заінтересованим особам, крім того надіслати копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Інформацію щодо розгляду вказаної справи учасники справи можуть отримати на офіційній вебсторінці Диканського районного суду Полтавської області http://dk.pl.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.С. Кириченко

СудДиканський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення03.08.2023
Оприлюднено07.08.2023
Номер документу112607909
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —529/1192/23

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні