Ухвала
від 03.08.2023 по справі 529/1192/23
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/1192/23

Провадження № 2-о/529/110/23

УХВАЛА

про витребування доказів

03 серпня 2023 року смт Диканька

Суддя Диканського районного суду Полтавської області Кириченко О.С., розглянувши клопотання представниказаявника ОСОБА_1 -адвоката ГришкоІнни Юріївнипро витребуваннядоказів у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , за участі заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , органу опіки і піклування Диканської селищної ради Полтавської області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення їй опікуна ОСОБА_1 .

Представником заявника - адвокатом Гришко І.Ю. подано до суду клопотання про витребування доказів. Представник заявника просить витребувати від КП "Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради" та КНП "Диканська лікарня планового лікування" оригінал медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_2 , виписку з історії хвороби стосовно наявності у ОСОБА_2 психічних захворювань, оригінали інших документів, які підтверджують факт проходження обстеження та результати цього обстеження, оригінал медичної картки на ОСОБА_2 , інформацію стосовно того, чи перебуває ОСОБА_2 на психіатричному обліку в КП "Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради" та КНП "Диканська лікарня планового лікування" та чи на день звернення за даним запитом проходить стаціонарне лікування ОСОБА_2 у КП "Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради" із зазначенням діагнозу. В обґрунтування клопотання вказано, що ці документи та інформація необхідні для повного та об`єктивного розгляду справи, для встановлення істини у справі, містять лікарську таємницю, а тому підлягають витребуванню судом.

Розглянувши клопотання представника заявника про витребування доказів, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Згідно з ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Відповідно до частин 1, 3 статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Враховуючи, що вказані у клопотанні документи та інформація стосуються стану здоров`я ОСОБА_2 , містять лікарську таємницю, необхідні для повного та об`єктивного розгляду справи та для проведення судово-психіатричної експертизи ОСОБА_2 , суд дійшов висновку, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню у повному обсязі.

На підставівикладеного,керуючись ст.ст.12,81,84, 260,294 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника заявника ОСОБА_1 - адвоката Гришко Інни Юріївни про витребування доказів у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , за участі заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , органу опіки і піклування Диканської селищної ради Полтавської області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна - задовольнити.

Витребувативід Комунальногопідприємства "Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради", код ЄДРПОУ 01999075, місцезнаходження: 36013, м. Полтава, вул. Медична, 1, та від Комунального некомерційного підприємства "Диканська лікарня планового лікування", код ЄДРПОУ 01999265, місцезнаходження: 38500, Полтавська область, смт Диканька, вул. Медична, 42, такі документи та інформацію:

1) оригінал медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючої по АДРЕСА_1 ;

2) виписку з історії хвороби стосовно наявності у ОСОБА_2 психічних захворювань;

3) оригінали інших документів, які підтверджують факт проходження ОСОБА_2 обстеження та результати цього обстеження;

4) оригінал медичної картки на ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючої по АДРЕСА_1 ;

5) інформацію стосовно того, чи перебуває ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаюча по АДРЕСА_1 на психіатричному обліку в КП "Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради" та КНП "Диканська лікарня планового лікування" та чи протягом липня-серпня 2023 року проходить (проходила) стаціонарне лікування ОСОБА_2 у КП "Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради" із зазначенням діагнозу.

Зобов`язатиКП "Обласнийзаклад знадання психіатричноїдопомоги Полтавськоїобласної ради"та КНП "Диканська лікарня планового лікування" надати Диканському районному суду Полтавської області витребувані медичні документи та інформацію до 11 вересня 2023 року.

Відповідно до частин 6-7 статті 84 ЦПК України будь-якаособа,у якоїзнаходиться доказ,повинна видатийого навимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до частин 8, 9 статті 84 ЦПК України, у разінеповідомленнясуду пронеможливістьподати докази,витребуванісудом,атакожза неподаннятакихдоказів зпричин,визнаних судомнеповажними,суд застосовуєдовідповідноїособи заходипроцесуальногопримусу,передбаченіцимКодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали надіслати учасникам справи для відому, а КП "Обласний заклад знадання психіатричноїдопомоги Полтавськоїобласної ради"та КНП "Диканська лікарня планового лікування" для виконання в частині надання суду витребуваних доказів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.С. Кириченко

Дата ухвалення рішення03.08.2023
Оприлюднено14.08.2023
Номер документу112764180
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —529/1192/23

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні