Ухвала
від 05.10.2023 по справі 529/1192/23
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/1192/23

Провадження № 2-о/529/110/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення заяви без розгляду

05 жовтня 2023 року Диканський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді - Кириченко О.С.,

присяжних - Кальника А.Я. та Кривенка С.О.,

за участі секретаря судового засідання - Бурлиги Н.Л.,

розглянувши в порядку окремого провадження у закритому судовому засіданні у залі суду в смт Диканька Полтавської області заяву представниказаявника ОСОБА_1 -адвоката ГришкоІнни Юріївнипро залишеннязаяви безрозгляду у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , за участі заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , органу опіки і піклування Диканської селищної ради Полтавської області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення їй опікуна ОСОБА_1 .

02 жовтня 2023 року до початку розгляду справи по суті до суду надійшла заява представника заявника ОСОБА_1 - адвоката Гришко І.Ю. про залишення без розгляду заяви про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Розглянувши заяву представника заявника ОСОБА_1 - адвоката Гришко І.Ю. про залишення без розгляду заяви про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Згідно з ч. 9 ст. 10 ЦПК України, якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Дослідивши заяву представника заявника ОСОБА_1 - адвоката Гришко І.Ю. про залишення без розгляду заяви про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, враховуючи, що ця заява подана до початку розгляду справи по суті, не суперечить чинному законодавству та правам і інтересам сторін, заявниця вправі розпоряджатися своїми вимогами, право заявниці на подання заяви про залишення заяви без розгляду, з огляду на принцип диспозитивності, закріплений у ч. 3 ст. 13 ЦПК України є безумовним правом особи, яка звернулася до суду, і підстави для відмови у задоволенні поданої заяви законодавством не передбачені, суд дійшов висновку, що заява про визнання фізичноїособи недієздатною,встановлення наднею опікита призначенняопікуна підлягає залишенню без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ч. 9 ст. 10, п. 5 ч. 1 ст. 257, ст. ст. 260, 261, п. 16 ч. 1 ст. 353, ст. ст. 354, 355 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 , за участі заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , органу опіки і піклування Диканської селищної ради Полтавської області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна - залишити без розгляду на підставі п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України у зв`язку із поданою про це заявою представника заявника ОСОБА_1 - адвоката Гришко Інни Юріївни.

Відповідно до ч. 2 ст. 257 ЦПК України особа, позов/заява якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення позову/заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала набирає законної сили через п`ятнадцять днів з дня її постановлення, якщо на неї не буде подана апеляційна скарга учасниками справи.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Полтавського апеляційного суду.

Головуючий О.С. Кириченко

Присяжні: Кальник А.Я.

Кривенко С.О.

СудДиканський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення05.10.2023
Оприлюднено09.10.2023
Номер документу113958596
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —529/1192/23

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні