Ухвала
від 03.08.2023 по справі 940/668/21
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

Єдиний унікальний номер справи 940/668/21 Номер апеляційного провадження 22-ц/824/13109/2023Головуючий у суді першої інстанції С.В.МандзюкСуддя - доповідач у суді апеляційної інстанції Л. Д. Поливач 03 серпня 2023 року м. Київ

Київський апеляційний суд у складі судді судової палати з розгляду цивільних справ Поливач Л. Д., перевірив виконання вимог статті 356 ЦПК України щодо апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРОШКІВ-АГРО», поданої представником Завальнюком Валентином Вікторовичем, на рішення Тетіївського районного суду Київської області від 20 червня 2023 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРОШКІВ-АГРО» до ОСОБА_1 , Головного управління Держгеокадастру у Київській області, державного реєстратора Шамраївської сільської ради Білоцерківського району Київської області Панасюк Валентини Леонідівни, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Тетіївська міська рада, про скасування наказу про передачу у власність земельної ділянки, державної реєстрації земельної ділянки та рішення державного реєстратора,

у с т а н о в и в

Рішенням Тетіївського районного суду Київської області від 20 червня 2023 року у задоволенні позову Товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРОШКІВ-АГРО» до ОСОБА_1 , Головного управління Держгеокадастру у Київській області, державного реєстратора Шамраївської сільської ради Білоцерківського району Київської області Панасюк Валентини Леонідівни, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Тетіївська міська рада, про скасування наказу про передачу у власність земельної ділянки, державної реєстрації земельної ділянки та рішення державного реєстратора, відмовлено.

Не погодившись з рішенням суду Товариство з обмеженою відповідальністю «ГОРОШКІВ-АГРО» через свого представника Завальнюка В.В. подало апеляційну скаргу.

Апеляційне провадження не може бути відкрите Київським апеляційним судом, з огляду на наступне.

Так, згідно п. 3 ч. 4 ст. 356 ЦПК України до апеляційної скарги додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону. Якщо апеляційна скарга подається особою, звільненою від сплати судового збору відповідно до закону, у ній зазначаються підстави звільнення від сплати судового збору.

Як вбачається, особою, яка подала апеляційну скаргу не сплачено судовий збір за подачу апеляційної скарги на рішення суду в повному обсязі.

Так, відповідно до підпункту 6 пункту 1 частини 2 статті 4 Закону України «Про судовий збір» судовий збір при подачі апеляційної скарги на рішення суду справляється у розмірі 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги.

Із матеріалів справи вбачається, що за подачу позову Товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРОШКІВ-АГРО», судовий збір підлягав сплаті у розмірі 6 810 грн.

Зі змісту апеляційної скарги вбачається, що Товариство з обмеженою відповідальністю «ГОРОШКІВ-АГРО» оскаржує судове рішення у повному обсязі.

Таким чином, за подачу апеляційної скарги на рішення суду судовий збір підлягає сплаті у розмірі 10 215 грн (6 810 х 150%).

З доданої до апеляційної скарги копії платіжної інструкції від 19 липня 2023 року убачається, що апелянтом за подачу апеляційної скарги було сплачено судовий збір у розмірі 4026,00 грн.

З урахування зазначеного, Товариству з обмеженою відповідальністю «ГОРОШКІВ-АГРО» необхідно доплатити судовий збір за подачу апеляційної скарги на рішення суду у розмірі 6 189 грн. за наступними реквізитами: Отримувач коштів УК у Солом.р-ні/Соломян.р-н; Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37993783, Банк отримувача Казначейство України (ЕАП), Код банку отримувача (МФО) 899998, Рахунок отримувача UA548999980313101206080026010, Код класифікації доходів бюджету 22030101, Призначення платежу *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), на рішення від
(Дата оскаржуваного рішення) по справі
(Номер справи), Київський апеляційний суд (назва суду, де розглядається справа).

Особі, яка подала апеляційну скаргу слід надати Київському апеляційному суду документ про сплату судового збору у вказаному розмірі та на зазначені реквізити.

При цьому суд зазначає, що відповідно до практики Європейського суду з прав людини вимога сплатити судовий збір не обмежує право заявника на доступ до правосуддя, оскільки формування справедливих принципів оплати судового збору характеризує рівень доступності до правосуддя у країні (справа «Креуз проти Польщі» (KREUZ v. POLAND) від 19 червня 2001 року).

Відповідно до ч. 2 ст. 357 ЦПК України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу, а саме суддя постановляє ухвалу про залишення заяви без руху, в якій зазначаються недоліки останньої. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

За таких обставин, апеляційна скарга підлягає залишенню без руху, а особі, яка подала апеляційну скаргу надається строк для усунення зазначених в ній недоліків протягом п`яти днів з дня вручення ухвали апеляційного суду.

Керуючись статтями 354, 356, 357 ЦПК України, суд

у х в а л и в

Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «ГОРОШКІВ-АГРО», подану представником Завальнюком Валентином Вікторовичем, на рішення Тетіївського районного суду Київської області від 20 червня 2023 року залишити без руху, надати особі, яка подала апеляційну скаргу, строк для усунення виявлених в ній недоліків протягом п`яти днів з дня вручення ухвали суду.

Роз`яснити, якщо у встановлений строк недоліки апеляційної скарги не буде усунуто, вона буде вважатися неподаною та повернута особі, яка її подала.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню у касаційному порядку не підлягає.

Суддя Л. Д. Поливач

Дата ухвалення рішення03.08.2023
Оприлюднено07.08.2023
Номер документу112616677
СудочинствоЦивільне
Сутьпередачу у власність земельної ділянки, державної реєстрації земельної ділянки та рішення державного реєстратора

Судовий реєстр по справі —940/668/21

Постанова від 24.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Постанова від 18.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поливач Любов Дмитрівна

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поливач Любов Дмитрівна

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поливач Любов Дмитрівна

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поливач Любов Дмитрівна

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поливач Любов Дмитрівна

Рішення від 20.06.2023

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні