Ухвала
від 04.08.2023 по справі 204/11476/23
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/11476/23

Провадження № 2/204/3091/23

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

03 серпня 2023 року суддя Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська Черкез Д.Л., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до початкової школи № 4 Покровської міської ради Донецької області про стягнення грошової компенсації за всі невикористані дні додаткової відпустки при звільненні, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, -

В С Т А Н О В И В:

02 серпня 2023 року до суду через систему «Електронний суд» надійшла позовна заява ОСОБА_1 до початкової школи № 4 Покровської міської ради Донецької області про стягнення грошової компенсації за всі невикористані дні додаткової відпустки при звільненні, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні. Вказана позовна заява була передана судді канцелярією суду 03 серпня 2023 року.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами вважаю, що вона не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України.

Статтею 175 ЦПК України передбачено вимоги щодо форми і змісту позовної заяви.

Відповідно до п. 4 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити зміст позовних вимог.

У позовній заяві позивач, серед іншого, просить стягнути з відповідача середній розрахунок при звільнені у розмірі 97 150,16 грн. однак не зазначає період за який вона просить його стягнути, що обумовлює необхідність в уточненні змісту позовних вимог.

Крім того,згідно ч.4ст.177ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

У позовній заяві позивачем заявлено позовні вимоги майнового характеру (грошової компенсаціїза всіневикористані днідодаткової відпусткипри звільненніта простягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні).

Від сплати судового збору за позовними вимогами про стягнення грошової компенсації за всі невикористані дні додаткової відпустки (як складової частини заробітної плати) позивач звільнений на підставі п. 1 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір», згідно якої від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються позивачі - у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

Однак, за позовними вимогами про стягнення середнього заробіткуза часзатримки розрахункупри звільненні позивач від сплати судового збору не звільнений та повинен сплачувати його на загальних підставах.

Згідно ч. 1 ст. 4 Закону України«Про судовий збір»,судовий збір справляється у відповідному розмірі відпрожиткового мінімуму для працездатних осіб,встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду.

Станом на1 січня 2023 року прожитковий мінімум для працездатних осібстановить2684,00 грн.

Згідно з ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» за подання фізичною особою позовної заяви майнового характеру судовий збір справляється у розмірі 1 відсотка ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. За подання фізичною особою позовної заяви немайнового характеру судовий збір справляється у розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, за позовними вимогами майнового характеру про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні у розмірі 97150,16 грн. позивач має сплачувати 1 відсоток ціни позову, однак не менше встановленого законом розміру, який на теперішній час становить 1073,60 грн. (у мінімальному розмірі для позовних вимог майнового характеру).

Отже,розмір судовогозбору,який маєсплатити позивачза зверненнядо судуз данимпозовом,становить 1073,60грн.

Платіжні реквізити для перерахування судового збору:

«Отримувач коштів ГУК у Дн-кій обл/Чечел.р/22030101, Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37988155, Банк отримувача Казначейство України (ел. адм. подат.), код банку отримувача (МФО) 899998, Рахунок отримувача UA658999980313141206000004632, Кодкласифікації доходів бюджету 22030101, Призначенняплатежу: *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має відповідну відмітку у паспорті); Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська (назва суду, де розглядається справа)».

Крім того, відповідно до ч. 1 ст. 177 ЦПК України у разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Як вже було зазначено вище, позивачем дану позовну заяву подано до суду через систему «Електронний суд», тобто в електронній формі. Однак, при цьому, не виконано вимоги ч. 1 ст. 177 ЦПК України та не додано до позовної заяви докази надсилання позивачем на адресу відповідача копії позовної заяви та копій всіх доданих до неї документів листом з описом вкладення

Відповідно доч.ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених устаттях 175і177цього Кодексу,протягом п`ятиднів здня надходженнядо судупозовної заявипостановляє ухвалупро залишенняпозовної заявибез руху,в якійзазначаються недолікипозовної заяви,спосіб істрок їхусунення,який неможе перевищуватидесяти днівз днявручення ухвалипро залишенняпозовної заявибез руху.

За таких обставин, вважаю за необхідне надати позивачу строк для усунення вказаних недоліків, з метою приведення позовної заяви у відповідність до вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України, а саме: уточнити зміст позовних вимог; сплатити судовий збір на розрахунковий рахунок суду у встановленому законом розмірі з урахуванням ціни позову та надати суду оригінали відповідних документів, що підтверджують сплату судового збору; надати суду докази надсилання позивачем на адресу відповідача копії позовної заяви та копій всіх доданих до неї документів листом з описом вкладення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 136, 175, 177, 185 ЦПК України, Законом України «Про судовий збір»,

У х в а л и В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до початкової школи № 4 Покровської міської ради Донецької області про стягнення грошової компенсації за всі невикористані дні додаткової відпустки при звільненні, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків п`ять днів з моменту отримання копії ухвали.

У випадку не усунення недоліків у встановлений строк заява буде вважатися неподаною та повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.Л. Черкез

Дата ухвалення рішення04.08.2023
Оприлюднено07.08.2023
Номер документу112617901
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення грошової компенсації за всі невикористані дні додаткової відпустки при звільненні, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні

Судовий реєстр по справі —204/11476/23

Постанова від 21.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Рішення від 09.11.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 08.08.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 04.08.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні