Ухвала
від 03.08.2023 по справі 336/3597/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

справа № 336/3597/23

н/п 1-кп/336/749/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 серпня 2023 року м. Запоріжжя

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя у складі головуючого судді ОСОБА_1 , за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 - обидва в режимі відеоконференції з приміщення Івано-Франківського апеляційного суду,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України,

ВСТАНОВИВ:

До Шевченківського районного суду м. Запоріжжя надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні № за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України

Прокурор у підготовчому судовому засіданні зазначив, що обвинувальний акт складений відповідно до вимог КПК України, підсудний Шевченківському районному суд м. Запоріжжя, та просив суд призначити справу до судового розгляду, в яке викликати учасників судового провадження.

Сторона захисту послалася на те, що не готова поділитися думкою про можливість призначення кримінального провадження до судового розгляду, адже гадала, що судом кримінальне провадження буде закрите.

Представник потерпілого до суду не з`явився.

Заслухавши пояснення учасників кримінального провадження, присутніх в судовому засіданні, дослідивши обвинувальний акт, суд дійшов таких висновків.

Як передбачено статтею 315 Кримінального процесуального кодексу України, якщо під час підготовчого судового засідання не будуть встановлені підстави для прийняття рішень, передбачених пунктами 1-4 частини 3 статті 314 цього Кодексу, суд проводить підготовку до судового розгляду і з цією метою визначає дату та місце проведення судового розгляду, у відкритому чи закритому судовому засіданні необхідно здійснювати судовий розгляд, з`ясовує питання про склад осіб, які братимуть участь у судовому розгляді, вчиняє інші дії, необхідні для підготовки судового розгляду.

У підготовчому судовому засіданні суд не встановив підстав, передбачених пунктами 1-4 частини 3 статті 314 Кримінального процесуального кодексу України, у тому числі для закриття провадження у справі, повернення обвинувального акта прокурору.

Відсутні підстави й для направлення обвинувального акта до відповідного суду для визначення підсудності, адже обвинувальний акт згідно з ч. 1 ст. 32 КПК України переданий на розгляд суду, в межах територіальної юрисдикції якого закінчено досудове розслідування.

Розгляд справи слід здійснювати суддею одноособово, обставини справи не вимагають її судового розгляду в закритому судовому засіданні.

Ґрунтуючись на матеріалах кримінального провадження, необхідним є виклик учасників кримінального провадження, а саме прокурора, представника потерпілого, обвинуваченого, захисника.

Щодо заявленого стороною захисту клопотання про відкладення підготовчого судового засідання, суд зазначає таке.

Кримінальним процесуальним кодексом України визначений вичерпний випадок підстав для відкладення судового розгляду. Те, що адвокат, тобто особа, яка забезпечує здійснення захисту на професійній основі, не підготувався до судового засідання, не є підставою для відкладення судового засідання, у тому числі підготовчого.

Суд зауважує, що обвинувальний акт обвинувачений отримав ще 20.04.2023, підготовчу судове засідання вже відкладалося через неявку обвинуваченого, правову допомогу адвокат ОСОБА_5 надає обвинуваченому з 29.05.2023, а отже сторона захисту мала більш ніж достатньо часу для формування позиції з приводу питань підготовчого провадження.

За наведеного клопотання сторони захисту про відкладення підготовчого судового засідання задоволенню не підлягає.

Частина 2 ст. 336 КПК України передбачає, що суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Відповідно до вимог п. 4 ч. 1 ст. 336 КПК України у разі необхідності забезпечення оперативності судового провадження, судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження).

Враховуючи клопотання сторони захисту, воєнний стан у країні, з метою оперативності та дієвості кримінального провадження, участь обвинуваченого та захисника в судовому розгляді слід забезпечити в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст. 314-316, 336, 369-372 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання захисника ОСОБА_5 про відкладення підготовчого судового засідання відмовити.

Призначити судовий розгляд кримінального провадження на 16 серпня 2023 року о 15 год. 20 хв., який відбудеться у залі судових засідань Шевченківського районного суду м. Запоріжжя, що знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Чарівна, 117-а.

В судове засідання викликати прокурора, обвинуваченого, захисника, представника потерпілого.

Судовий розгляд здійснювати в режимі відеоконференції з приміщенням Івано-Франківського апеляційного суду.

Доручити Івано-Франківському апеляційному суду забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції з Шевченківським районним судом міста Запоріжжя за участю обвинуваченого ОСОБА_4 , захисника ОСОБА_5 , яке відбудеться 16 серпня 2023 року о 15 год. 20 хв.

Зобов`язати уповноважену особу Івано-Франківського апеляційного суду перевірити документи, що посвідчують особи обвинуваченого ОСОБА_4 та захисника ОСОБА_5 , та перебувати поряд з ними до закінчення судового засідання.

Учаснику кримінального провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід підготовчого судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані його процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудШевченківський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення03.08.2023
Оприлюднено07.08.2023
Номер документу112622261
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем

Судовий реєстр по справі —336/3597/23

Ухвала від 08.08.2024

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Боєв Є. С.

Ухвала від 20.05.2024

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Боєв Є. С.

Ухвала від 24.04.2024

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Боєв Є. С.

Ухвала від 01.03.2024

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Боєв Є. С.

Ухвала від 23.01.2024

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Боєв Є. С.

Ухвала від 21.11.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Боєв Є. С.

Ухвала від 19.09.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Боєв Є. С.

Ухвала від 16.08.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Боєв Є. С.

Ухвала від 03.08.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Боєв Є. С.

Ухвала від 03.08.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Боєв Є. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні