Ухвала
від 07.08.2023 по справі 690/443/14-к
МАНЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №690/443/14-к

Провадження №2/701/3/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"07" серпня 2023 р. Маньківський районний суд, Черкаської області

в складі: головуючого-судді - Костенка А. І.

за участю секретаря - Брітан О. О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Маньківка заяву представника позивача ОСОБА_1 , про заміну особи в інтересах якої подано позов правонаступником у цивільній справі за позовом начальника відділунагляду задодержанням законіворганами податковоїміліції управлінняпрокуратури Черкаськоїобласті вінтересах ТальнівськоїОДПІ ГоловногоУправління Міндоходіву Черкаськійобласті до ОСОБА_2 про відшкодування завданої державі збитків,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду знаходиться позов начальника відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції управління прокуратури Черкаської області в інтересах Тальнівської ОДПІ Головного Управління Міндоходів у Черкаській області до ОСОБА_2 про відшкодування завданої державі збитків.

16.06.2023 року через канцелярію суду представник позивача Заболотня Я.С., подала заяву про заміну особи в інтересах якої подано позов правонаступником, а саме: замінити Тальнівську ОДПІ Головного Управління Міндоходів у Черкаській області на його правонаступника - Головне управління ДПС у Черкаській області. В обгрунтування заяви зазначає, що згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців стан Тальнівської ОДПІ Головного Управління Міндоходів у Черкаській області є припиненим. Згідно інформації витребуваної у Головного управління ДПС у Черкаській області, правонаступником Тальнівської ОДПІ Головного Управління Міндоходів у Черкаській області у даному випадку виступає саме Головне Управління ДПС у Черкаській області як відокремлений підрозділ Державної податкової служби України.

Представник позивача в судовому засіданні заяву підтримав та просив її задоволити.

Відповідач та представники відповідача в судовому засіданні поклалися на розсуд суду.

Суд вислухавши учасників процесу, дослідивши заяву та матеріали, вважає, що заява про заміну особи в інтересах якої подано позов правонаступником, необхідно задоволити з огляду на таке.

Відповідно до ст. 55 ЦПК України - у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи, що стан Тальнівської ОДПІ Головного Управління Міндоходів у Черкаській області є припиненим, тому є необхідність у залученні процесуального правонаступника особи в інтересах якої подано позов Головне управління ДПС у Черкаській області.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 55, 260-261 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Заяву представника позивачаЗаболотньої Я.С., про заміну особи в інтересах якої подано позов правонаступником - задоволити.

Замінити особу в інтересах якої подано позов - позивача із Тальнівської ОДПІ Головного Управління Міндоходів у Черкаській області у цивільній справі за позовом начальника відділунагляду задодержанням законіворганами податковоїміліції управлінняпрокуратури Черкаськоїобласті вінтересах ТальнівськоїОДПІ ГоловногоУправління Міндоходіву Черкаськійобласті до ОСОБА_2 про відшкодування завданої державі збитків, залучивши його правонаступника Головне управління ДПС у Черкаській області (код ЄДРПОУ 44131663, адреса: вул. Хрещатик, буд. 235, м. Черкаси, 18002).

Роз`яснити правонаступнику Головному управлінні ДПС у Черкаській області, що він користується усіма правами позивача, передбаченими ЦПК України, а також усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А. І. Костенко

Дата ухвалення рішення07.08.2023
Оприлюднено09.08.2023
Номер документу112660231
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування завданої державі збитків

Судовий реєстр по справі —690/443/14-к

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Шипович Владислав Володимирович

Постанова від 05.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Постанова від 06.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Рішення від 06.11.2023

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Рішення від 06.11.2023

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні