Ухвала
від 08.08.2023 по справі 480/884/19
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Миколаївськийрайонний судМиколаївської області

Справа № 480/884/19

Провадження № 4-с/945/2/23

УХВАЛА

про повернення скарги без розгляду

08 серпня 2023 року м. Миколаїв

Миколаївський районний суд Миколаївської області у складі головуючого судді Шаронової Н.О., перевірив скаргу ОСОБА_1 про визнання постанови про закриття незаконною без виконання певних дій ДВС та зобов`язання вчинити певні дії, -

встановив:

07 серпня 2023 року на адресу Миколаївського районного суду Миколаївської області надійшла скарга ОСОБА_1 про визнання постанови про закриття незаконною без виконання певних дій ДВС та зобов`язання вчинити певні дії.

Суд перевірив скаргу ОСОБА_1 і дійшов такого.

Згідно з положеннями ст. 447 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи.

У пукті13постанови ПленумуВищого спеціалізованогосуду Україниз розглядуцивільних ікримінальних справПро практикурозгляду судамискарг нарішення,дії абобездіяльність державноговиконавця чиіншої посадовоїособи державноївиконавчої службипід часвиконання судовихрішень уцивільних справахвід 07лютого 2014№ 6судам роз`яснено,що у разівідсутності спеціальноїнорми щодовирішення певнихпитань,що виникаютьпри розглядіскарг нарішення,дії абобездіяльність посадовихосіб державноївиконавчої служби,при розглядітаких скаргмають застосовуватисяположення ЦПК,якими врегульованоаналогічні питання,а саме:про відкриттяпровадження усправі;щодо колаосіб,які берутьучасть усправі,їхніх правта обов`язків;про судовівиклики таповідомлення;про судовийрозгляд;щодо апеляційногота касаційногооскарження судовихрішень тощо.

Відповідно доч.2ст.183 ЦПК України до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

До скрги ОСОБА_1 не додано доказів її надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження): ОСОБА_2 ; відділу у Миколаївському районі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області; Шостаківській сільській раді Миколаївського району Миколаївської області.

Згідно з положеннями ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд,встановивши,що письмовузаяву (клопотання,заперечення)подано бездодержання вимогчастини першоїабо другоїцієї статті,повертає їїзаявнику безрозгляду.

За таких обставин, оскільки ОСОБА_1 подано скаргу на стадії виконання судового рішення, без додерження вимог ч. 2 ст. 183 ЦПК України, вказану скаргу належить повернути ОСОБА_1 без розгляду, на підставі ч. 4 ст. 183 ЦПК України.

Керуючись ч. 4 ст. 183, ч. 1 ст. 260 ЦПК України, -

ухвалив:

Скаргу ОСОБА_1 про визнання постанови про закриття незаконною без виконання певних дій ДВС та зобов`язання вчинити певні дії, - повернути ОСОБА_1 без розгляду.

Відповідно до ст. 261 ЦПК України ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Згідно з положеннями ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: 1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; 2) на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 355 ЦПК України апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції - Миколаївського апеляційного суду.

Суддя Н. О. Шаронова

СудМиколаївський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення08.08.2023
Оприлюднено10.08.2023
Номер документу112712105
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —480/884/19

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Шаронова Н. О.

Ухвала від 08.08.2023

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Шаронова Н. О.

Рішення від 12.10.2020

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Терентьєв Г. В.

Ухвала від 10.03.2020

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Терентьєв Г. В.

Ухвала від 12.12.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Ухвала від 14.11.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Постанова від 01.10.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Гуцал М.І.

Постанова від 01.10.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Гуцал М.І.

Ухвала від 30.09.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Гуцал М.І.

Ухвала від 17.09.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Гуцал М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні