Ухвала
від 18.05.2023 по справі 495/9675/22
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/9675/22

№ провадження 2/495/1434/2023

Ухвала

іменем україни

18 травня 2023 рокум. Білгород-Дністровський

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області у складі:

судді - Заверюха В.О., при секретарі Задорожна Ю.І.,

за участю: позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у м.Білгород-Дністровському матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 доМиколаївської сільськоїради Білгород-Дністровськогорайону Одеськоїобласті,третя особаприватний нотаріусХолудєєва СвітланаМаксимівна провизначення додатковогостроку дляподання заявипро прийняттяспадщини, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Миколаївської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області, третя особа приватний нотаріус Холудєєва Світлана Максимівна про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини за заповітом після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 05.12.2022 року позов залишено без руху та позивачу надано строк для усунення недоліків.

Ухвалою Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 27.04.2023 року відкрито провадження по справі в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 27.04.2023 року з Другої Білгород-Дністровської державної нотаріальної контори в Одеській області витребувана належним чином завірена копія спадкової справи, яка відкрилась після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

15.05.2023 року з Другої Білгород-Дністровської державної нотаріальної контори в Одеській області надійшла копія спадкової справи №179/2016 щодо майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 . З якої вбачається, що після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 до Білгород-Дністровської районної державної нотаріальної контори 15.04.2016 року з заявами про прийняття спадщини за заповітом від 30.06.2009 року, посвідченого секретарем виконавчого комітету Випасненської сільської ради Білгород-Дністрвоського району Одеської області, зареєстрований в реєстрі за №73 звернулись ОСОБА_3 , яка є донькою померлої та ОСОБА_4 , який є онуком померлої.

Вивчивши матеріали справи, спадкової справи, докази, суд приходить до наступного.

Згідно ч.1 ст.48 ЦПК України, сторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач.

Відповідно до ч.ч.1, 3, 4 ст.51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

З матеріалів справи судом встановлено, що ОСОБА_3 та ОСОБА_4 являються спадкоємцями за заповітом від 30.06.2009 року, посвідченого секретарем виконавчого комітету Випасненської сільської ради Білгород-Дністрвоського району Одеської області, зареєстрований в реєстрі за №73 після смерті ОСОБА_2 , а тому рішення суду в даній справі вплине на їх права та обов`язки як спадкоємців.

З урахуванням вищевикладеного, з метою повного, всебічного, об`єктивного розгляду справи суд вбачає за необхідне залучення в якості співвідповідачів ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , місце мешкання (реєстрації): АДРЕСА_1 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ідентифікаційний номер НОМЕР_2 , місце мешкання (реєстрації): АДРЕСА_1 , оскільки рішенняу справіможе вплинутина їхправа таінтереси стосовновизначення частоку спадковомумайні.

Керуючись ст.ст.48, 51 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Миколаївської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області, третя особа приватний нотаріус Холудєєва Світлана Максимівна про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, в якості співвідповідачів ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , місце мешкання (реєстрації): АДРЕСА_1 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ідентифікаційний номер НОМЕР_2 , місце мешкання (реєстрації0: АДРЕСА_1 .

Копію цієї ухвали разом з позовною заявою направити ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Встановити строк відповідачам для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

У відповідності до ч.4 ст.178 ЦПК України, зобов`язати відповідачів одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Роз`яснити відповідачам, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч.8 ст.178 ЦПК України).

У відповідності до ч.1 ст.193 ЦПК України, відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов в строк для подання відзиву, а саме - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Заверюха В.О.

Дата ухвалення рішення18.05.2023
Оприлюднено15.08.2023
Номер документу112787848
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —495/9675/22

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Рішення від 24.07.2023

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 05.12.2022

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні