Ухвала
від 14.08.2023 по справі 917/256/23
КАСАЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

14 серпня 2023 року

м. Київ

cправа № 917/256/23

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

Васьковський О.В. - головуючого, Жуков С.В., Погребняк В.Я.,

розглянувши клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Гранрозробка", Товариства з обмеженою відповідальністю "НВО "Промвпровадження" та Товариства з обмеженою відповідальністю "КАРГО 1520"

у справі № 917/256/23

за заявою Акціонерного товариства "Кременчуцьке кар`єроуправління "Кварц",

про затвердження плану санації боржника до відкриття провадження у справі про банкрутство,-

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Верховного Суду від 17.07.2023 відкрито касаційне провадження у справі № 917/256/23 за касаційною скаргою Акціонерного товариства "Кременчуцьке кар`єроуправління "Кварц" на постанову Східного апеляційного господарського суду від 27.06.2023, повідомлено учасників справи, що розгляд касаційної скарги Акціонерного товариства "Кременчуцьке кар`єроуправління "Кварц" відбудеться 22 серпня 2023 року о 14:45.

07.08.2023 до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду від представників Товариства з обмеженою відповідальністю "Гранрозробка" (далі - ТОВ "Гранрозробка") та Товариства з обмеженою відповідальністю "НВО "Промвпровадження" (далі - ТОВ "НВО "Промвпровадження") надійшли клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

11.08.2023 до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду від представника Товариства з обмеженою відповідальністю "КАРГО 1520" (далі - ТОВ "КАРГО 1520") надійшла заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Відповідно до частини 1 статті 197 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до частини 7 статті 197 Господарського процесуального кодексу України у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 затверджено Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Положення визначає порядок функціонування в судах та органах системи окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі - ЄСІТС), зокрема підсистем "Електронний кабінет", "Електронний суд" та підсистеми відеоконференцзв`язку; порядок вчинення процесуальних дій в електронній формі з використанням таких підсистем; особливості використання в судах та органах системи правосуддя іншого програмного забезпечення в перехідний період до початку функціонування ЄСІТС у складі всіх підсистем (модулів).

У розділах II, ІІІ вказаного Положення встановлено процедуру подання заяви про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, форму та зміст такої заяви, визначено етапи проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Відповідно до підпункту 49 пункту 3 розділу ІІІ Положення для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку.

Приписами частини шостої статті 6 ГПК України передбачено, що адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування, суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки та особи, які провадять клірингову діяльність у значенні, наведеному в Законі України "Про ринки капіталу та організовані товарні ринки", реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.

Враховуючи, що право на участь в розгляді своєї справи гарантоване Конвенцією, Конституцією України та ГПК України, з огляду на необхідність забезпечення своєчасного розгляду господарської справи, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представників ТОВ "Гранрозробка", ТОВ "НВО "Промвпровадження" та заяву представника ТОВ "КАРГО 1520" про проведення судового засідання дистанційно у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Керуючись статтями 197, 202, 234, 235 ГПК України, Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання представників ТОВ "Гранрозробка" та ТОВ "НВО "Промвпровадження" та заяву представника ТОВ "КАРГО 1520" про участь у всіх судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі № 917/256/23 задовольнити.

2. Забезпечити участь представників ТОВ "Гранрозробка", ТОВ "НВО "Промвпровадження" та ТОВ "КАРГО 1520" у всіх судових засіданнях у справі №917/256/23 в режимі відеоконференції відповідно до Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів) затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021.

3. Роз`яснити, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

4. Проведення судового засідання в режимі відеоконференції здійснити за допомогою системи відеоконференцзв`язку за посиланням на офіційний вебпортал судової влади України vkz.court.gov.ua.

5. Надіслати копії ухвали на електронні адреси представників, що зазначені у клопотаннях, для оперативного інформування.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий О.В. Васьковський

Судді С.В. Жуков

В.Я. Погребняк

Дата ухвалення рішення14.08.2023
Оприлюднено15.08.2023
Номер документу112801131
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —917/256/23

Ухвала від 29.04.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 18.04.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Гетьман Руслан Анатолійович

Ухвала від 18.04.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Гетьман Руслан Анатолійович

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Гетьман Руслан Анатолійович

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Гетьман Руслан Анатолійович

Ухвала від 21.03.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Гетьман Руслан Анатолійович

Ухвала від 12.02.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Гетьман Руслан Анатолійович

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Медуниця Ольга Євгеніївна

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Медуниця Ольга Євгеніївна

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні