Ухвала
від 15.08.2023 по справі 183/6631/20
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/6631/20

№ 6/183/227/23

У Х В А Л А

15 серпня 2023 року м. Новомосковськ Дніпропетровської області

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Городецького Д.І.

за участю секретаря судового засідання Пономаренко О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання старшого державного виконавця Новомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Рибак Ольги Олександрівни про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника без вилучення паспортного документа,

в с т а н о в и в:

14 серпня 2023 року старший державний виконавець Новомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Рибак Ольга Олександрівна звернулася до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника без вилучення паспортного документа. В зазначеному подані посилаючись на ст377-1 ЦПК України просить тимчасово обмежити у праві виїзду за кордон без вилучення паспорта громадянина України для виїзду за кордон директора Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма «КУРС», ЄДРПОУ: 13424434, Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вулиця Зіни Білої, 3 будинок 69-В ОСОБА_1 , який мешкає у АДРЕСА_1 до виконання зобов`язань, покладених на боржника виконавчим листом №183/433/21 виданим 24.06.2021 про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма «Курс» на користь ОСОБА_2 заборгованість по заробітній платі за періоди червень-серпень 2018 року, жовтень-грудень 2019 року, січень-березень 2020 року в розмірі 38 640,00грн.

Сторони в судове засідання не викликалися.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося, на підставі ч.2 ст.247 ЦПК України, у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи.

Розглянувши подання, дослідивши додані докази, суд дійшов висновку про необхідність повернення його заявнику без розгляду.

Встановлено судом та підтверджено матеріалами, подання подане старшим державним виконавцем Новомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковському відділі державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Рибак Ольгою Олександрівною до суду у порядку, передбаченому Розділом VI ЦПК України «Процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у цивільних справах та рішень інших органів (посадових осіб)», зокрема статтею 438 цього Кодексу.

Відповідно доч.ч.1,2,3ст.183ЦПК Українибудь-якаписьмова заява,клопотання,заперечення повиннімістити: 1)повне найменування(дляюридичних осіб)або ім`я(прізвище,ім`я тапо батькові)(дляфізичних осіб)особи,яка подаєзаяву чиклопотання абозаперечення протиних,її місцезнаходження(дляюридичних осіб)або місцепроживання чиперебування (дляфізичних осіб),ідентифікаційний кодюридичної особив Єдиномудержавному реєстріпідприємств іорганізацій України(дляюридичних осіб,зареєстрованих зазаконодавством України); 2)найменування суду,до якоговона подається; 3)номер справи,прізвище таініціали судді(суддів),якщо заява(клопотання,заперечення)подається післяпостановлення ухвалипро відкриттяпровадження усправі; 4)зміст питання,яке маєбути розглянутосудом,та проханнязаявника; 5)підстави заяви(клопотання,заперечення); 6)перелік документівта іншихдоказів,що додаютьсядо заяви(клопотання,заперечення); 7)іншівідомості,що вимагаютьсяцим Кодексом. Вимогавказати взаяві посуті справи,скарзі,заяві,клопотанні абозапереченні ідентифікаційнийкод юридичноїособи вЄдиному державномуреєстрі підприємстві організаційУкраїни стосуєтьсялише юридичнихосіб,зареєстрованих зазаконодавством України.Іноземна юридичнаособа подаєдокумент,що єдоказом їїправосуб`єктності завідповідним іноземнимзаконом (сертифікатреєстрації,витяг зторгового реєструтощо). Письмовізаява,клопотання чизаперечення підписуютьсязаявником чийого представником. Дозаяви,скарги,клопотання чизаперечення,які подаютьсяна стадіївиконання судовогорішення,в томучислі впроцесі здійсненнясудового контролюза виконаннямсудових рішень,додаються доказиїх надіслання(надання)іншим учасникамсправи (провадження). Учасник справи має право додати до письмової заяви, клопотання проект ухвали, постановити яку він просить суд.

Згідно з ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Натомість, судом встановлено, що старшим державним виконавцем Рибак О.О. до подання про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника без вилучення паспортного документа, не додано доказів надсилання його копії із додатками до нього всім учасникам справи, а тому заявником не виконано вимог ч.2 ст.183 ЦПК України і суд дійшов висновку та на підставі ч.4 ст.183 ЦПК України повернути подання без розгляду.

Роз`яснити заявникові, що повернення подання не перешкоджає повторному зверненню із поданням до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення та залишення без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 183, 260 ЦПК України, суддя, -

п о с т а н о в и в:

подання старшого державного виконавця Новомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Рибак Ольги Олександрівни про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника без вилучення паспортного документа повернути заявникові без розгляду.

Роз`яснити старшому державному виконавцю Новомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Рибак Ользі Олександрівні право звернутися із зазначеним поданням після того, як перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення подання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом 15 днів, починаючи з наступного за днем складення ухвали суду.

Повна ухвала суду складена і підписана 15 серпня 2023 року.

Суддя Д.І. Городецький

Дата ухвалення рішення15.08.2023
Оприлюднено17.08.2023
Номер документу112825335
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника без вилучення паспортного документа

Судовий реєстр по справі —183/6631/20

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Рішення від 01.12.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 08.02.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 08.02.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 10.12.2020

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 30.11.2020

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні