Ухвала
від 14.08.2023 по справі 463/9886/21
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 463/9886/21 Головуючий у 1 інстанції Стрепко Н.Л.

Провадження № 22-ц/811/945/23 Доповідач в 2-й інстанції Ванівський О. М.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 серпня 2023 року Львівський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючогосудді: Ванівського О.М.,

суддівЦяцяка Р.П., Шеремети Н.О.

секретаря: Цьони С.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові цивільну справуза апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Личаківського районного суду м.Львова від 06 березня 2023 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «МС Імперіал» до ОСОБА_1 , треті особи: Солонківська сільська рада Львівського району Львівської області, Жирівська сільська рада Пустомитівського району Львівської області в особі державного реєстратора Тузяка Павла Тарасовича про визнання недійсним договору купівлі-продажу майнових прав, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, скасування запису про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень,-

В С Т А Н О В И В:

В вересні 2021 року Товариство з обмеженою відповідальністю «МС Імперіал» звернулося до суду з позовом про визнання договору купівлі-продажу майнових прав, серія та номер: 376, виданого 31 травня 2017 року, укладеного між ТОВ «МС Імперіал» та ОСОБА_1 , недійсним; про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу), індексний номер: 36073468 від 10 липня 2017 року 19:15:41, державного реєстратора Тузяка Павла Тарасовича, Жирівська сільська рада Пустомитівського району Львівської області, яким проведено державну реєстрацію права власності на квартиру АДРЕСА_1 за ОСОБА_1 ; про скасування запису про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а саме квартиру АДРЕСА_1 , загальною площею 119,6 кв.м., яка зареєстрована на праві власності за ОСОБА_1 ; а також про розподіл судових витрат.

Рішенням Личаківського районного суду м.Львова від 06 березня 2023 року позовТовариства з обмеженою відповідальністю «МС Імперіал» до ОСОБА_1 , треті особи: Солонківська сільська рада Львівського району Львівської області, Жирівська сільська рада Пустомитівського району Львівської області в особі державного реєстратора Тузяка Павла Тарасовича про визнання недійсним договору купівлі-продажу майнових прав, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень та скасування запису про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень задоволено.

Визнано недійсним договір купівлі-продажу майнових прав № 376 від 31 травня 2017 року, укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю «МС Імперіал» та ОСОБА_1 .

Скасовано рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу), індексний номер: 36073468 від 10 липня 2017 року 19:15:41, державного реєстратора Тузяка Павла Тарасовича, Жирівська сільська рада Пустомитівського району Львівської області, яким проведено державну реєстрацію права власності на квартиру АДРЕСА_1 за ОСОБА_1 .

Скасовано запис21319395 від7 липня 2017 року про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а саме квартиру АДРЕСА_1 , загальною площею 119,6 кв.м., яка зареєстрована на праві власності за ОСОБА_1 .

Стягнуто з ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «МС Імперіал»6810 (шість тисяч вісімсот десять) гривень судових витрат.

Не погоджуючись з даним рішенням, ОСОБА_1 оскаржила таке в апеляційному порядку. Просить рішення Личаківського районного суду м.Львова від 06 березня 2023 року скасувати та постановити нове рішення, яким позовні вимоги задовольнити.

07 серпня 2023 року від ТзОВ «МС Імперіал» поступила заява про відмову від позову.

Відповідно до статті 373 ЦПК України в суді апеляційної інстанції позивач має право відмовитися від позову, а сторони-укласти мирову угоду відповідно до загальних правил про ці процесуальні дії незалежно від того, хто подав апеляційну скаргу. Якщо заява про відмову від позову чи мирова угода сторін відповідають вимогам статей206,207цьогоКодексу, суд постановляє ухвалу про прийняття відмови позивача від позову або про затвердження мирової угоди сторін, якою одночасно визнає нечинним судове рішення першої інстанції, яким закінчено розгляд справи, та закриває провадження у справі.

Сторони користуються рівними процесуальними правами (частина першастатті 43 ЦПК України).

Крім прав та обов`язків, визначених у статті 43 цього Кодексупозивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу (пункт 1 частини другоїстатті 43 ЦПК України).

Згідно з частинами першою - третьоюстатті 206 ЦПК Українипозивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. До ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Відповідно до пункту 4 частини першоїстатті 255 ЦПК Українисуд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо: позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Згідно з пунктом третім частини першої статті 374 ЦПК України суд апеляційної інстанції за результатами розгляду апеляційної скарги має право визнати нечинним судове рішення суду першої інстанції повністю або частково у передбачених цим Кодексом випадках і закрити провадження у справі у відповідній частині.

Враховуючи, що Товариство з обмеженою відповідальністю «МС Імперіал» подало заяву про відмову від позову, яка відповідає вимогамстатті 206 ЦПК України, змістом цього процесуального звернення підтвердив, що наслідки відмови від позову та закриття провадження у справі йому відомі та зрозумілі, така заява підлягає задоволенню, а провадження у справізакриттю. Рішення Личаківського районного суду м. Львова від 06 березня 2023 року підлягає визнанню нечинним.

Підстав для неприйняття відмови Товариства з обмеженою відповідальністю «МС Імперіал» від позову не встановлено.

З огляду на викладене провадження у справі підлягає закриттю.

У разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору (частина другастатті 256 ЦПК України).

Керуючись статтями206,255,256,259,260,261,268,373,374,381 ЦПК України, Львівський апеляційний суд, -

У Х В А Л И В:

заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «МС Імперіал» про відмову від позову задовольнити.

Прийняти відмову Товариства з обмеженою відповідальністю «МС Імперіал» від його позову до ОСОБА_1 , треті особи: Солонківська сільська рада Львівського району Львівської області, Жирівська сільська рада Пустомитівського району Львівської області в особі державного реєстратора Тузяка Павла Тарасовича про визнання недійсним договору купівлі-продажу майнових прав, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, скасування запису про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Визнати нечинним рішення Личаківського районного суду м.Львова від 06 березня 2023 року.

Провадження у справі № 463/9886/21 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «МС Імперіал» до ОСОБА_1 , треті особи: Солонківська сільська рада Львівського району Львівської області, Жирівська сільська рада Пустомитівського району Львівської області в особі державного реєстратора Тузяка Павла Тарасовича про визнання недійсним договору купівлі-продажу майнових прав, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, скасування запису про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень - закрити.

Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю «МС Імперіал», що у зв`язку із закриттям провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в касаційному порядку шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту ухвали.

Повний текст складено та підписано 14.08.2023 року.

Головуючий: Ванівський О.М.

Судді: Цяцяк Р.П.

Шеремета Н.О.

Дата ухвалення рішення14.08.2023
Оприлюднено17.08.2023
Номер документу112829253
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень

Судовий реєстр по справі —463/9886/21

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Рішення від 06.03.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 13.10.2021

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні