Ухвала
від 12.09.2023 по справі 463/9886/21
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/9886/21

Провадження №2-зз/463/24/23

УХВАЛА

про скасування заходів забезпечення позову

12 вересня 2023 року Личаківський районний суд м. Львова в складі:

головуючого судді Стрепка Н.Л.,

з участю секретаря судових засідань Онишкевича О.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Львові клопотання представника відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «МС Імперіал» до ОСОБА_1 , треті особи: Солонківська сільська рада Львівського району Львівської області, Жирівська сільська рада Пустомитівського району Львівської області в особі державного реєстратора Тузяка Павла Тарасовича про визнання недійсним договору купівлі-продажу майнових прав, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, скасування запису про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, -

встановив:

позивач 1 вересня 2021 року звернувся до суду з позовом про визнання договору купівлі-продажу майнових прав, серія та номер: 376, виданого 31 травня 2017 року, укладеного між ТОВ «МС Імперіал» та ОСОБА_1 , недійсним; про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу), індексний номер: 36073468 від 10 липня 2017 року 19:15:41, державного реєстратора Тузяка Павла Тарасовича, Жирівська сільська рада Пустомитівського району Львівської області, яким проведено державну реєстрацію права власності на квартиру АДРЕСА_1 за ОСОБА_1 ; про скасування запису про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а саме квартиру АДРЕСА_1 , загальною площею 119,6 кв.м., яка зареєстрована на праві власності за ОСОБА_1 ; а також про розподіл судових витрат.

Матеріали позову надійшли до Личаківського районного суду м. Львова 6 вересня 2021 року, автоматизованою системою документообігу суду для розгляду таких визначено суддю Стрепка Н.Л.

Ухвалою суду від 13 жовтня 2021 року позов прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, розпочато підготовче провадження у такій.

Ухвалою суду від 20 червня 2022 року закрито підготовче провадження у справі та призначено таку до судового розгляду.

Протокольною ухвалою судового засідання 14 листопада 2022 року залучено до участі у справі в якості третьої особи Солонківську сільську раду Львівського району Львівської області як правонаступника Жирівської сільської ради Пустомитівського району Львівської області.

Рішенням суду від 6 березня 2023 року позов ТОВ «МС Імперіал» до ОСОБА_1 , треті особи: Солонківська сільська рада Львівського району Львівської області, Жирівська сільська рада Пустомитівського району Львівської області в особі державного реєстратора Тузяка П.Т. про визнання недійсним договору купівлі-продажу майнових прав, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень та скасування запису про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень задоволено; визнано недійсним договір купівлі-продажу майнових прав № 376 від 31 травня 2017 року, укладений між ТОВ «МС Імперіал» та ОСОБА_1 ; скасовано рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу), індексний номер: 36073468 від 10 липня 2017 року 19:15:41, державного реєстратора Тузяка П.Т., Жирівська сільська рада Пустомитівського району Львівської області, яким проведено державну реєстрацію права власності на квартиру АДРЕСА_1 за ОСОБА_1 ; скасовано запис 21319395 від 7 липня 2017 року про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а саме квартиру АДРЕСА_1 , загальною площею 119,6 кв.м., яка зареєстрована на праві власності за ОСОБА_1 ; стягнуто з ОСОБА_1 на користь ТОВ «МС Імперіал» 6810 грн. судових витрат.

Водночас ухвалою Львівського апеляційного суду від 14 серпня 2023 року задоволено заяву ТОВ «МС Імперіал» про відмову від позову та прийнято відмову ТОВ «МС Імперіал» від його позову до ОСОБА_1 , треті особи: Солонківська сільська рада Львівського району Львівської області, Жирівська сільська рада Пустомитівського району Львівської області в особі державного реєстратора Тузяка П.Т. про визнання недійсним договору купівлі-продажу майнових прав, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, скасування запису про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень; визнано нечинним рішення Личаківського районного суду м. Львова від 6 березня 2023 року; закрито провадження у справі № 463/9886/21 за позовом ТОВ «МС Імперіал» до ОСОБА_1 , треті особи: Солонківська сільська рада Львівського району Львівської області, Жирівська сільська рада Пустомитівського району Львівської області в особі державного реєстратора Тузяка П.Т. про визнання недійсним договору купівлі-продажу майнових прав, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, скасування запису про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Вказана ухвала набрала законної сили з моменту її підписання 14 серпня 2023 року.

29 серпня 2023 року представник відповідача ОСОБА_1 адвокат Шкарупської-Баранової Н.Б., що діє на підставі ордеру серії ВС №1110237 від 24 листопада 2021 року, подала до суду через систему «Електронний суд» клопотання (заяву) про скасування заходів забезпечення позову, відповідно до якої у зв`язку з закриттям провадження у справі згідно з ч. 9 ст. 158 ЦПК України просить скасувати заходи забезпечення позову, встановлені ухвалою Личаківського районного суду м. Львова від 28 серпня 2021 року у справі №463/9639/21, провадження №2-з/463/79/21, а саме заборону вчинення будь-яких дій щодо державної реєстрації (перереєстрації) права власності на квартиру АДРЕСА_1 , загальною площею 119,6 кв.м., житлова площа 63,4 кв.м., що належить ОСОБА_1 .

Вказане клопотання (заяву) 29 серпня 2023 року автоматизованою системою документообігу суду було передано для розгляду раніше визначеному судді Стрепку Н.Л., однак у зв`язку з перебуванням матеріалів цивільної справи №463/9886/21 в Львівському апеляційному суді листом від 30 серпня 2023 року судом було повідомлено заявників, що розгляд поданої заяви відбуватиметься після повернення справи до Личаківського районного суду м. Львова.

8 вересня 2023 року матеріали цивільної справи №463/9886/21 надійшли до Личаківського районного суду м. Львова з Львівського апеляційного суду після завершення апеляційного перегляду.

Відповідно до ч. 2 ст. 158 ЦПК України клопотання про скасування заходів забезпечення позову розглядається в судовому засіданні не пізніше п`яти днів з дня надходження його до суду. З врахуванням того, що положення даної статті не містять обов`язку суду здійснювати виклик учасників судового засідання для здійснення розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, відтак суд розглядає подане клопотання (заяву) без виклику таких, а відтак згідно з положеннями ч. 2 ст. 247 ЦПК України без здійснюється фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Оглянувши матеріали справи, перевіривши наявні у таких докази, суд приходить до наступного.

Відповідно доч.1ст.158ЦПК Українисуд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Так в рішенні Личаківського районного суду м. Львова від 6 березня 2023 року судом було встановлено, що ухвалою про забезпечення позову від 28 серпня 2021 року у справі №463/9639/21, провадження №2-з/463/79/21, задоволено заяву ТОВ «МС Імперіал» про забезпечення позову та заборонено вчинення будь-яких дій щодо державної реєстрації (перереєстрації) права власності на квартиру АДРЕСА_1 , загальною площею 119,6 кв.м., житлова площа 63,4 кв.м., що належить ОСОБА_1 . При цьому ухвалюючи рішення суд у відповідності до положень ч.ч. 7, 8 ст. 158 ЦПК України прийшов до висновку, що на час ухвалення такого підстави для скасування заходів забезпечення позову були відсутні.

Однак ухвалою Львівського апеляційного суду від 14 серпня 2023 року прийнято відмову ТОВ «МС Імперіал» від позову та у зв`язку з цим визнано нечинним рішення Личаківського районного суду м. Львова від 6 березня 2023 року, а провадження у справі №463/9886/21 за позовом ТОВ «МС Імперіал» до ОСОБА_1 , треті особи: Солонківська сільська рада Львівського району Львівської області, Жирівська сільська рада Пустомитівського району Львівської області в особі державного реєстратора Тузяка П.Т. про визнання недійсним договору купівлі-продажу майнових прав, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, скасування запису про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень - закрито.

Частиною 9 ст. 158 ЦПК України визначено, що у випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову. При цьому згідно з ч. 10 даної статті Кодексу у такому разі заходи забезпечення позову зберігають свою дію до набрання законної сили відповідним рішенням або ухвалою суду.

Як вбачається з матеріалів справи, питання щодо скасування заходів забезпечення позову в даній справі ухвалою Львівського апеляційного суду при закритті провадження у такій не було вирішено.

Відтак беручидо увагите,що ухвала Львівського апеляційного суду від 14 серпня 2023 року про закриття провадження у цивільній справі 463/9886/21 набрала законної сили, однак вжиті до звернення позивача з позовом заходи забезпечення позову продовжують існувати, хоч потреба у таких на даний час вже відпала, що перешкоджає законному праву відповідача ОСОБА_1 розпоряджатись належним їй майном, у зв`язку з чим представник останньої звернулась до суду з клопотанням (заявою) про скасування таких, а тому суд приходить до висновку, що подану заяву слід задовольнити та скасувати заходи забезпечення позову.

Згідно з ч. 4 ст. 158 ЦПК України за результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановляється ухвала.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 158, 258, 260, 261, 353-355 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

клопотання представника відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про скасування заходів забезпечення позову задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Личаківського районного суду м. Львова від 28 серпня 2021 року у справі №463/9639/21, провадження №2-з/463/79/21), а саме заборону вчинення будь-яких дій щодо державної реєстрації (перереєстрації) права власності на квартиру АДРЕСА_1 , загальною площею 119,6 кв.м., житлова площа 63,4 кв.м., що належить ОСОБА_1 .

Ухвала набирає законної сили з моменту її складення суддею.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення до Львівського апеляційного суду.

Повне найменування (ім`я) учасників справи та їх місце проживання (місцезнаходження):

Позивач: Товариство з обмеженою відповідальністю «МС «Імперіал», місцезнаходження: 79005, м. Львів, пр. Т. Шевченка, 7, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 39087340.

Відповідач: ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової кратки платника податків НОМЕР_1 .

Третя особа: Солонківська сільська рада Львівського району Львівської області, місцезнаходження: 81138, Львівська обл., Львівський р-н, с. Солонка, вул. Центральна, 3, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 04369699.

Жирівська сільська рада Пустомитівського району Львівської області, місцезнаходження Львівська область, Пусомитіський район, с. Жирівка, вул. Центральна, 28, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 04372336.

Суддя: Стрепко Н.Л.

Дата ухвалення рішення12.09.2023
Оприлюднено14.09.2023
Номер документу113394010
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень

Судовий реєстр по справі —463/9886/21

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Рішення від 06.03.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 13.10.2021

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні