Ухвала
від 16.08.2023 по справі 531/1136/23
КАРЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 531/1136/23

номер провадження 2/531/267/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 серпня 2023 року м. Карлівка

Карлівський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді Попова М.С.,

за участю секретаря Клименко Т.М.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом Полтавської обласної військової адміністрації до ОСОБА_1 , за участі третьої особи на стороні позивача: Комунального закладу «Центр охорони та дослідження пам`яток археології» Полтавської обласної ради, за участі третіх осіб на стороні відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРО-УБД-ПОЛТАВА», Фермерського господарства «КУМЕЧКО», про зобов`язання повернути земельну ділянку, -

В С Т А Н О В И В:

До початку підготовчого судового засідання від представника Полтавської обласної військової адміністрації Ворони Л.О. на електронну пошту суду надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Відповідач до суду не з`явився. поштовий конверт з повісткою, який направлявся за адресою його реєстрації, повернувся до суду з поміткою: «Адресат відсутній за вказаною адресою». До суду поштовий зв`язком надійшла заява ОСОБА_1 про те, що він просить позов задовольнити, тобто визнає позов. Однак, встановити особу, якою підписано вказану заяву не представляється можливим, оскільки до неї не додано копії паспорта або іншого документу, який би підтверджував особу-підписанта, тому ухвалення рішення по суті в зв`язку з визнанням позову відповідачем є передчасним до встановлення істинної позиції відповідача.

Представник третьої особи на стороні позивача КЗ «Центр охорони та дослідження пам`яток археології» Полтавської обласної ради, який про час та місце проведення підготовчого судового засідання повідомлений належним чином, до суду не з`явився.

Представник третьої особи на стороні відповідача ТОВ «АГРО-УБД-ПОЛТАВА», який про час та місце проведення підготовчого судового засідання повідомлений належним чином, до суду не з`явився.

Представник третьої особи на стороні відповідача ФГ «КУМЕЧКО» адвокат Кумечко М.С. до суду не з`явилась, однак її неявку не можна вважати неявкою без поважних причин, оскільки заздалегідь в телефонному режимі її було повідомлено про надходження клопотання представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції і в даному засідання буде вирішуватись зазначене клопотання.

Розглянувши клопотання представника позивача, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему, як це визначено ч. 3 ст. 212 ЦПК України.

Таким чином, для забезпечення об`єктивного та оперативного відправлення правосуддя, а також в зв`язку з введенням в Україні воєнного стану, суд вважає за необхідне надати можливість представнику позивача у даній справі приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Крім того, ухвалою суду від 15 червня 2023 року було задоволено клопотання представника ФГ «Кумечко» адвоката Кумечко М.С. про витребування з Міністерства оборони України інформації чи перебуває ОСОБА_2 у складі Збройних Сил України або інших утвореннях відповідно до закону військових формуваннях, що переведені на воєнний стан, в зв`язку з чим необхідно повторно направити копію вище вказаної ухвали суду для виконання.

Керуючись ст. ст. 13, 81, 212, 223 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача Полтавської обласної військової адміністрації Ворони Леоніда Олександровича задовольнити.

Підготовче судове засідання провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Для організації сеансу відеоконференції відкласти підготовче судове засідання за позовом Полтавської обласної військової адміністрації до ОСОБА_1 , за участі третьої особи на стороні позивача: Комунального закладу «Центр охорони та дослідження пам`яток археології» Полтавської обласної ради, за участі третіх осіб на стороні відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРО-УБД-ПОЛТАВА», Фермерського господарства «КУМЕЧКО», про зобов`язання повернути земельну ділянку на 16 жовтня 2023 року на 10 годин 00 хвилин.

Особою яка буде приймати участь у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою інтернет сервісу «EasyCon» є представник позивача Полтавської обласної військової адміністрації Ворона Леонід Олександрович.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст.212ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon», за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

Копію ухвали негайно надіслати представнику позивача Полтавської обласної військової адміністрації Вороні Леоніду Олександровичу.

Повторно направити до Міністерства оборони України (03168, м. Київ, проспект Повітрофлотський, 6) копію ухвали Карлівського районного суду Полтавської області від 15 червня 2023 року для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення16.08.2023
Оприлюднено18.08.2023
Номер документу112859742
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання повернути земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —531/1136/23

Рішення від 21.11.2023

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Рішення від 21.11.2023

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні