Ухвала
від 07.08.2023 по справі 757/6149/20-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/6149/20-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 серпня 2023 року суддя Печерського районного суду м. Києва Григоренко І.В., вирішуючи питання про поновлення провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Товариства з обмеженою відповідальністю «Фактор Інвест Плюс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Гаргона», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Джерело Фінансів», ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Левінець Валентини Юріївни, Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Рогача Вадима Вікторовича, Державного реєстратора Покровської державної адміністрації Дніпропетровської області Кривошеї Анастасії Анатоліївни, Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтер Кепітал Груп», Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Дерев`янко Вікторії Вікторівни, Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Ковальчука Сергія Павловича про припинення права власності, витребування частини майна із чужого володіння та відновлення становища, яке існувало до порушення, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 (далі - позивач, ОСОБА_3 ) звернулась до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фактор Інвест Плюс» (далі - відповідач-1, ТОВ «Фактор Інвест Плюс»), Товариства з обмеженою відповідальністю «Гаргона» (далі - відповідач-2, ТОВ «Гаргона»), Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Джерело Фінанс» (далі - відповідач-3, ТОВ «ФК «Джерело Фінанс», ОСОБА_4 (далі - відповідач-4, ОСОБА_4 ), ОСОБА_5 (далі - відповідач-5, ОСОБА_5 ), ОСОБА_2 (далі - відповідач-6, ОСОБА_2 ), ОСОБА_1 (далі - відповідач-7, ОСОБА_1 ), ОСОБА_6 (далі - відповідач-8, ОСОБА_6 ), Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Левінець Валентини Юріївни (далі - відповідач-9, Приватний нотаріус Левінець В.Ю.), Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Рогача Вадима Вікторовича (далі - відповідач-10, Приватний нотаріус Рогач В.В.), Державного реєстратора Покровської районної державної адміністрації Дніпропетровської області Кривошей Анастасії Анатоліївни (далі - відповідач-11, Державний реєстратор Кривошей А.А.), за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Інтер Кепітал Груп» (далі - третя особа-1, ТОВ «Компанія з управління активами «Інтер Кепітал Груп»), Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Дерев`янко Вікторії Вікторівни (далі - третя особа-2, Приватний нотаріус Дерев`янко), Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Ковальчука Сергія Павловича (далі - третя особа-3, Приватний нотаріус Ковальчук С.П.), про визнання незаконними дій.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 25.02.2020 року в порядку загального позовного провадження відкрито провадження у цивільній справі та призначено підготовче засідання.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 17.12.2020 року заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову у цивільній справі частково задоволено та накладено арешт на квартиру АДРЕСА_1 шляхом заборони розпорядження та заборонити реєстрацію у вказаній квартирі будь-яких осіб.

24.11.2020 року на адресу суду надійшла зустрічна позовна заява ОСОБА_2 та ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , яку ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 07.12.2020 року залишено без руху та надано позивачам за зустрічним позовом строк для усунення недоліків.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 19.01.2021 позов ОСОБА_3 залишено без розгляду.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 19.01.2021 року прийнято зустрічну позовну заяву до спільного розгляду, відкрито провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Товариства з обмеженою відповідальністю «Фактор Інвест Плюс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Гаргона», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Джерело Фінансів», ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Левінець Валентини Юріївни, Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Рогача Вадима Вікторовича, Державного реєстратора Покровської державної адміністрації Дніпропетровської області Кривошеї Анастасії Анатоліївни, Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтер Кепітал Груп», Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Дерев`янко Вікторії Вікторівни, Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Ковальчука Сергія Павловича про припинення права власності, витребування частини майна із чужого володіння та відновлення становища, яке існувало до порушення, та призначено підготовче засідання у справі.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 25.02.2021 року провадження у справі зупинено до перегляду ухвали Печерського районного суду від 19.01.2021 року про залишення позову без розгляду в порядку апеляційного провадження.

Ухвалою Київського апеляційного суду від 26.04.2021 року у відкритті апеляційного провадження за скаргою на ухвалу Печерського районного суду м. Києва від 19.01.2021 року відмовлено.

Постановою Київського апеляційного суду від 04.08.2021 року скасовано ухвалу Печерського районного суду м. Києва від 17.12.2020 року про забезпечення позову у цивільній справі.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 10.09.2021 року відновлено провадження у цивільній справі та призначено підготовче засідання у справі.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 10.09.2021 року заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову у цивільній справі задоволено, накладено арешт на квартиру АДРЕСА_1 , заборонено будь-яким суб`єктам державної реєстрації прав та державним реєстраторам прав на нерухоме майно вчиняти будь-які реєстраційні дії в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно щодо квартири АДРЕСА_1 .

Постановою Київського апеляційного суду від 08.12.2022 року апеляційну скаргу ОСОБА_3 задоволену, ухвалу Печерського районного суду м. Києва від 10.09.2021 року скасовано.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 16.01.2023 року поновлено провадження та призначено підготовче засідання у справі.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 03.04.2023 року провадження у справі було зупинено до набрання законної сили рішенням у цивільній справі № 757/8549/21-ц.

07.08.2023 року на адресу Печерського районного суду м. Києва від представника представника ОСОБА_1 - адвоката Князьської Наталії Анатоліївни, надійшла заява про поновлення провадження у справі, оскільки Постановою Верховного Суду від 26.04.2023 року завершено розгляд справи № 757/8549/21-ц, та 07.08.2023 року заяву передано судді Григоренко І.В.

Відповідно до ст. 254 ЦПК України, провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. З дня поновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується. Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

Так, оскільки Постановою Верховного Суду в складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду від 26.04.2023 року завершено розгляд справи № 757/8549/21-ц, отже, обставини, що викликали зупинення провадження у справі, усунуто.

За таких обставин, суд вважає, що провадження у справі слід поновити.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 254, 258-260 Цивільного процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

Провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Товариства з обмеженою відповідальністю «Фактор Інвест Плюс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Гаргона», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Джерело Фінансів», ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Левінець Валентини Юріївни, Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Рогача Вадима Вікторовича, Державного реєстратора Покровської державної адміністрації Дніпропетровської області Кривошеї Анастасії Анатоліївни, Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтер Кепітал Груп», Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Дерев`янко Вікторії Вікторівни, Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Ковальчука Сергія Павловича про припинення права власності, витребування частини майна із чужого володіння та відновлення становища, яке існувало до порушення - поновити.

Призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Товариства з обмеженою відповідальністю «Фактор Інвест Плюс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Гаргона», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Джерело Фінансів», ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Левінець Валентини Юріївни, Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Рогача Вадима Вікторовича, Державного реєстратора Покровської державної адміністрації Дніпропетровської області Кривошеї Анастасії Анатоліївни, Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтер Кепітал Груп», Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Дерев`янко Вікторії Вікторівни, Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Ковальчука Сергія Павловича про припинення права власності, витребування частини майна із чужого володіння та відновлення становища, яке існувало до порушення до розгляду в підготовче засідання на 11 год. 00 хв. 19.10.2023 року в приміщенні Печерського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15, каб. 218.

Копії ухвали направити учасникам процесу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2606.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст судового рішення складено та підписано суддею 07.08.2023 року.

Суддя І.В. Григоренко

Дата ухвалення рішення07.08.2023
Оприлюднено18.08.2023
Номер документу112862988
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності, витребування частини майна із чужого володіння та відновлення становища, яке існувало до порушення

Судовий реєстр по справі —757/6149/20-ц

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Постанова від 08.12.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 20.09.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 08.06.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 17.05.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні