Ухвала
від 16.08.2023 по справі 549/276/23
ЧОРНУХИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №549/276/23

Провадження №2/549/91/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

16серпня 2023року смт Чорнухи

Суддя Чорнухинського районного суду Полтавської області Глущенко Н.М. розглянувши матеріали позовної заяви заступника керівника Лубенської окружної прокуратури Полтавської області Дігтяря Антона в інтересах держави в особіГоловне управління Держгеокадастру у Полтавській області, до ОСОБА_1 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: товариство з обмеженою відповідальністю «Дружба-Нова», про конфіскацію земельних ділянок,

установив:

15 серпня 2023 року заступника керівникаЛубенської окружноїпрокуратури Полтавськоїобласті ДігтярьА.звернувся до суду з позовом, в якому просить конфіскувати у власність держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області належні ОСОБА_1 земельні ділянки з кадастровим номером 5325182100:00:004:0080, площею 3,57 га, та 5325182101:01:001:0242 площею 0,2 га, які розташовані на території Чорнухинської територіальної громади Лубенського району Полтавської області належні ОСОБА_1 .

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України.

Справа підсудна Чорнухинському районному суду Полтавської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

На підставі викладеного справу слід прийняти до провадження.

З метою виконання вимог, передбачених ч.1 ст. 189 ЦПК України, слід розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч.4 ст.274 ЦПК України.

Провадження у справах за участю іноземних елементів здійснюється відповідно до розділу ХІ ЦПК України шляхом звернення суду України із судовим дорученням про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави( ст. 498 ЦПК України).

Відповідно до Закону України "Про зупинення дії та вихід з Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах та Протоколу до Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах від 22 січня 1993 року" від 01.12.2022р. (набрав законної сили з 22.12.2022 р.), Україна зупинила відносини з Російською Федерацією та Республікою Білорусь щодо дії Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах, вчиненої від імені України у м. Мінську 22 січня 1993 року і ратифікованої Законом України від 10 листопада 1994 року № 240/94-ВР та Протоколу до Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах від 22 січня 1993 року, вчиненого від імені України у м. Москві 28 березня 1997 року і ратифікованого Законом України від 3 березня 1998 року № 140/98-ВР, у зв`язку з чим постає питання щодо процедури сповіщення відповідача.

Відповідно до ч. 11 ст. 128 ЦПК України, відповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, а також заінтересована особа у справах про видачу обмежувального припису викликаються до суду через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів, а у разі розгляду справи про видачу обмежувального припису - не пізніше 24 годин до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

На підставі викладеного, суддя вважає за необхідне повідомити відповідача про дату та час розгляду справи через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

Керуючись ст.ст.87,187-192,260,261,353 ЦПК України,

ухвалив:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом заступника керівника Лубенської окружної прокуратури Полтавської області Дігтяря Антона в інтересах держави в особіГоловне управління Держгеокадастру у Полтавській області, до ОСОБА_1 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: товариство з обмеженою відповідальністю «Дружба-Нова», про конфіскацію земельних ділянок.

Справу розглядати в загальному позовному провадженні.

Призначити підготовче судове засідання у даній справі на 10год.00хв.12вересня2023 року в залі суду за адресою: селище Чорнухи, вул. Стовпова, 12.

Копію ухвали надіслати учасникам судового розгляду, а відповідачу - копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч.1 ст.193ЦПКУкраїни у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої, п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити третій особі строк п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали для подання пояснень, щодо позову та відзиву на позовну заяву.

У зазначений строк третя особа має право надіслати суду пояснення на позовну заяву та відзиву, у разі його отримання, які повинні відповідати вимогамст. 178 ЦПК України. До пояснень додаються: - докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення третьої особи, якщо такі докази не надані позивачем; - документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (відповідачу).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала оскарженню не підлягає набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя

Чорнухинського районного суду Н.М. Глущенко

СудЧорнухинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення16.08.2023
Оприлюднено21.08.2023
Номер документу112872307
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —549/276/23

Рішення від 26.09.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Рішення від 26.09.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні