Ухвала
від 17.08.2023 по справі 600/3422/23-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

17 серпня 2023 р. м. Чернівці Справа №600/3422/23-а

Суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Лелюк О.П., розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника Відкритого акціонерного товариства «Чернівецьке автотранспортне підприємство 17755» про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в системі «ВКЗ» у справі за позовом Головного управління ДПС у Чернівецькій області до Відкритого акціонерного товариства «Чернівецьке автотранспортне підприємство 17755» про надання дозволу на погашення суми боргу,

У С Т А Н О В И В:

Головне управління ДПС у Чернівецькій області звернулось до суду з позовом до Відкритого акціонерного товариства «Чернівецьке автотранспортне підприємство 17755» про надання дозволу на погашення суми боргу.

Розгляд справи призначено на 29 серпня 2023 року о 09 год. 30 хв.

Від представника Відкритого акціонерного товариства «Чернівецьке автотранспортне підприємство 17755», надійшла до суду заява про участь у судовому засіданні, призначеному на 29 серпня 2023 року о 09 год. 30 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів

Розглянувши подану заяву, суд зазначає таке.

Відповідно до частин першої та другої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до роз`яснень Верховного Суду «Особливості здійснення правосуддя на території, на якій введено воєнний стан» від 04 березня 2022 року, якщо суд не припинив здійснювати судочинство, учасники судових процесів мають можливість подати заяву про відкладення розгляду справ у зв`язку з воєнними діями та/або про розгляд справ у режимі відеоконференції за допомогою будь-яких технічних засобів, зокрема власних.

Частиною п`ятою статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відповідно до частини шостої, одинадцятої, дванадцятої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки. Відеоконференція, у якій беруть участь учасники справи, фіксується судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису. Відео- та звукозапис відеоконференції зберігається в матеріалах справи.

Водночас, згідно з приписами частини третьої статті 196 Кодексу адміністративного судочинства України головуючий у судовому засіданні відповідно до завдання адміністративного судочинства керує ходом судового засідання, забезпечує додержання послідовності та порядку вчинення процесуальних дій, здійснення учасниками судового процесу їхніх процесуальних прав і виконання ними обов`язків, спрямовує судовий розгляд на забезпечення повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин у справі, усуваючи із судового розгляду все, що не має значення для вирішення справи.

Усі учасники судового процесу є рівними перед законом і судом (частина перша статті 8 Кодексу адміністративного судочинства України).

Згідно частини першої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідно до частин першої та другої статті 10 Кодексу адміністративного судочинства України розгляд справ в адміністративних судах проводиться відкрито, крім випадків, визначених цим Кодексом. Будь-яка особа має право бути присутньою у відкритому судовому засіданні.

Згідно з відомостями, що містяться в матеріалах справи, місцем здійснення адвокатської діяльності представника Відкритого акціонерного товариства «Чернівецьке автотранспортне підприємство 17755» адвоката Торган Л.М. є вул. Канатна, буд. 11, м. Одеса.

Водночас судовий розгляд даної справи здійснюється Чернівецьким окружним адміністративним судом, що знаходиться за адресою: вул. Садова 1-І, м. Чернівці.

Враховуючи наведені вище норми процесуального права, територіальну віддаленість представника відповідача від місцезнаходження суду, де відбувається засідання, а також з метою дотримання принципу рівності учасників адміністративного процесу та офіційного з`ясування усіх обставин справи, які мають значення для правильного вирішення спору, суд приходить до висновку про наявність підстав для проведення судового засідання у цій справі в режимі відеоконференції з використання власних технічних засобів.

Отже, подана представником відповідача заява підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 8, 9, 10, 195, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

1.Заяву представника Відкритого акціонерного товариства «Чернівецьке автотранспортне підприємство 17755» про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у даній справі задовольнити.

2. Представнику Відкритого акціонерного товариства «Чернівецьке автотранспортне підприємство 17755» забезпечити проведення судового засідання у даній справі, призначеного на 29 серпня 2023 року о 09 год. 30 хв., поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в системі відеоконференцзв`язку EasyCon.

3. Засідання по справі призначене на 29 серпня 2023 року о 09 год. 30 хв., відбудеться у приміщенні Чернівецького окружного адміністративного суду за адресою: м. Чернівці, вул. Садова, 1-І та в режимі відеоконференції за участю представника Відкритого акціонерного товариства «Чернівецьке автотранспортне підприємство 17755» в системі відеоконференцзв`язку EasyCon.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О.П. Лелюк

Дата ухвалення рішення17.08.2023
Оприлюднено21.08.2023
Номер документу112877402
СудочинствоАдміністративне
Сутьнадання дозволу на погашення суми боргу

Судовий реєстр по справі —600/3422/23-а

Ухвала від 30.10.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Ухвала від 19.10.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Рішення від 13.09.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Рішення від 13.09.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 11.09.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 17.08.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 15.08.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 15.08.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 25.07.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 12.06.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні