Вирок
від 17.08.2023 по справі 462/1438/23
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

справа № 462/1438/23

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 серпня 2023 року Залізничний районний суд м. Львова в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_3

представника потерпілого - ОСОБА_4

обвинувачених ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7

захисника ОСОБА_8

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові кримінальне провадження №12022141390000070 від 21 січня 2022 року про обвинувачення

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Київ, українця, громадянина України, з середньою спеціальною освітою, неодруженого, непрацюючого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.204, ч.3 ст. 27, ч.3 ст.28 - ч.2 ст.204, ч.3 ст.15, ч.3 ст.27- ч.3 ст.229, ч.3 ст.15 - ч.2 ст.229, ч.1 ст.229 КК України,

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Кременчук, українця, громадянина України, з середньою спеціальною освітою, одруженого, має на утриманні неповнолітніх дітей: ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , непрацюючого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28 - ч.2 ст.204, ч.3 ст.15 - ч.3 ст.229 КК України

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , уродженця м. Кременчук, українця, громадянина України, з середньою спеціальною освітою, розлученого, має на утриманні неповнолітню дитину ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , непрацюючого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_3 , в порядку ст.89 КПК України не судимого,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28 - ч.2 ст.204, ч.3 ст.15- ч.3 ст.229 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до ст. 11 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та пального» від 19.12.1995, алкогольні напої та тютюнові вироби, які виробляються в Україні, а також такі, що імпортуються в Україну, позначаються марками акцизного податку в порядку, визначеному законодавством.

Пунктом 226.1 ст. 226 Податкового кодексу України, платників податку, у разі виробництва на митній території України алкогольних напоїв і тютюнових виробів чи ввезення таких товарів на митну територію України, зобов`язано забезпечити їх маркування марками встановленого зразка у такий спосіб, щоб марка акцизного податку розривалася під час відкупорювання (розкривання) товару.

Відповідно до п. 14.1.109 ст. 14 Податкового кодексу України, маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів - це наклеювання марки акцизного податку на пляшку (упаковку) алкогольного напою чи пачку (упаковку) тютюнового виробу в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України щодо виробництва, зберігання та продажу марок акцизного податку.

Пунктом 24 «Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 1251 від 27.12.2010, ввезення на митну територію України, зберігання, транспортування, прийняття на комісію з метою продажу та продаж на митній території України маркованих з порушенням вимог цього Порядку алкогольних напоїв та тютюнових виробів заборонено.

Поряд з цим, приблизно з вересня 2022 року ОСОБА_5 з метою скоєння навмисних злочинів, направлених на незаконне виготовлення тютюнових виробів з використанням обладнання, яке забезпечує масове виробництво таких товарів, з корисних мотивів, з метою подальшого отримання матеріальної вигоди від виготовлення та збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, створив та очолив організовану групу, до якої залучив в якості безпосередніх виконавців ОСОБА_7 та ОСОБА_6 , а також інших невставлених осіб, матеріали стосовно яких виділено в окреме провадження, які добровільно дали свою згоду, на участь у незаконному виготовленні тютюнових виробів.

Так, ОСОБА_5 , як організатор групи, здійснював загальне керівництво угрупуванням, координував дії кожного учасника, розподіляв між ними злочинні ролі, крім того, як організатор, забезпечував функціонування цеху по виробництву тютюнових виробів, зокрема забезпечував членів групи сировиною для виготовлення сигарет, пакувальними засобами, обладнанням для виготовлення тютюнових виробів та їх упаковування, інше), безпосередньо займався збутом незаконно виготовлених тютюнових виробів, а після збуту тютюнових виробів розподіляв отримані кошти між учасниками групи.

ОСОБА_7 , ОСОБА_6 , а також іншим невставленим особам, матеріали стосовно яких виділено в окреме провадження, була відведена роль виконавців злочинів, яка зводилася до безпосереднього виготовлення тютюнових виробів на обладнанні, яке забезпечує масове виробництво таких товарів, їх фасування та упаковування.

У складі організованої групи ОСОБА_5 , ОСОБА_7 , ОСОБА_6 , а також інші невставлені особи, матеріали стосовно яких виділено в окреме провадження, в період з вересня 2022 року по 16.11.2022 року на території Волинської області, здійснили умисні злочини, спрямовані на незаконне виготовлення тютюнових виробів з використанням обладнання, яке забезпечує масове виробництво таких товарів, при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , маючи умисел на незаконне виготовлення підакцизних товарів - тютюнових виробів, в порушення нормативно-правових актів, а саме: ст.ст. 11, 14, 215, 226 Податкового кодексу України, Законів України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 19.12.1995, «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.2015, діючи як організатор у складі організованої групи, до складу якої входили ОСОБА_7 , ОСОБА_6 , а також інші невставлені особи, матеріали стосовно яких виділено в окреме провадження, з корисливих мотивів, у невстановлений досудовим розслідуванням час, але не раніше вересня 2022 по 16.11.2022 року, за адресою: АДРЕСА_4 , в нежитловому приміщені, що знаходиться на земельній ділянці з кадастровим номером 0720580800:07:001:1109, яке на праві приватної власності належить ОСОБА_12 , без проведеної реєстрації в органах державної реєстрації суб`єкта господарської діяльності, організував незаконне виробництво та зберігання з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, тобто здійснював таку діяльність без спеціального дозволу - ліцензії.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, ОСОБА_5 , діючи як організатор, керівник та виконавець злочинів у складі організованої групи, реалізовуючи спільний злочинний умисел на отримання незаконних прибутків від реалізації незаконно виготовлених з метою збуту тютюнових виробів із незаконно використаним знаком для товарів та послуг - ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », у невстановлений досудовим розслідування точний час, підшукав та в період з вересня 2022 року до 16.11.2022, за відсутності належного оформленого договору оренди приміщення, використовував для вищевказаної незаконної діяльності нежитлове складське приміщення, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_4 , на земельній ділянці з кадастровим номером 0720580800:07:001:1109, яка на праві приватної власності належить ОСОБА_12 .

Після підшукання вищевказаного нежитлового складського приміщення, учасниками організованої групи у складі ОСОБА_5 , ОСОБА_7 та ОСОБА_6 , а також іншими невставленими особами, матеріали стосовно яких виділено в окреме провадження, з метою незаконного виготовлення тютюнових виробів та їх подальшого збуту, за невстановлених досудовим розслідуванням обставин, було придбано спеціальне обладнання для виготовлення та упакування таких тютюнових виробів. Зокрема, з метою налагодження масового незаконного виготовлення тютюнових виробів, було придбано та розміщено у вищевказаному складському приміщенні: обладнання для упакування сигарет А4; устаткування для виробництва сигарет, яка обладнана системою управління MITSUBISHI Fx2n-64MR; устаткування для пакування та фасування готової тютюнової продукції, які обладнані системою управління SIEMENS 6ES7288-2DEO80AAO SN: SV-L3C72603; устаткування, яке забезпечує обгортання плівкою з системою управління; устаткування, яке забезпечує формування пачки в блоки (по 10 пачок) з системою управління; вакуумний компресор марки з електродвигуном; пилозбірники з електродвигуном.

Окрім цього, у невстановлений досудовим розслідуванням точний час, ОСОБА_5 , діючи як організатор, керівник та виконавець злочинів у складі організованої групи, з метою створення уяви у кінцевого споживача тютюнових виробів про те, що така продукція виготовлена ПрАТ «Філіп Морріс Україна» код згідно ЄДРПОУ 00383231, який має право на виготовлення та продаж сигарет на території України торгової марки «ІНФОРМАЦІЯ_7», забезпечив придбання сировини (тютюну), сигаретного паперу та пачок для сигарет із нанесеним знаком для товарів та послуг - ТМ «ВOND Street».

В той же час, торгівельна марка « ІНФОРМАЦІЯ_7 » належить компанії «Philip Morris Brands Sarl», та зареєстрована в Україні й охороняються відповідно до закону, зокрема, торговельна марка « ІНФОРМАЦІЯ_7 » зареєстрована згідно зі свідоцтвом України на знак для товарів і послуг НОМЕР_4 від 31.03.1994 року. Оригінали цигарок вказаної торгової марки мають певні ознаки, які дозволяють відрізнити їх від інших товарів.

В подальшому, ОСОБА_5 , діючи як організатор, керівник та виконавець, після проведення монтажу та налагодження роботи устаткування, упродовж вказаного періоду, тобто з вересня 2022 року по 16.11.2022, діючи в складі організованої групи, до якої входили, ОСОБА_7 , ОСОБА_6 , а також інші невставлені особи, матеріали стосовно яких виділено в окреме провадження, достовірно знаючи про незаконність діяльності по виготовленню, зберіганню з метою збуту та збуту тютюнових виробів із незаконно використаним знаком для товарів та послуг - ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », з використанням спеціального обладнання забезпечував здійснення виготовлення, упакування та зберігання з метою збуту даної фальсифікованої продукції.

Зокрема, ОСОБА_5 , виконуючи роль організатора та керівника у складі організованої групи, спільно із співвиконавцями ОСОБА_7 та ОСОБА_6 , а також іншими невставленими особами, матеріали стосовно яких виділено в окреме провадження, контролював процес виробництва, перевіряв якість товару, здійснював технічне обслуговування обладнання для виробництва фальсифікованих тютюнових виробів, контролював упакування та зберігання з метою подальшого збуту готової продукції, здійснював контроль за прибутками та витратами даного незаконного виробництва, розподіляв отримані від продажу незаконного виготовлених та збутих тютюнових виробів, грошові кошти між членами організованої групи.

У свою чергу ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та інші невстановлені особи, матеріали стосовно яких виділено в окреме провадження, діючи як співвиконавці у складі організованої групи, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та розуміючи про настання суспільно-небезпечних наслідків, будучи обізнаними про мету створення та діяльності зазначеного підпільного цеху, достовірно знаючи про незаконність такої діяльності по виготовленню, зберіганню з метою збуту та збут тютюнових виробів, із незаконно використаним знаком для товарів та послуг - ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », з метою власного незаконного збагачення та збагачення інших учасників організованої групи, вчиняли наступне: брали активну участю у незаконному виготовлені та обслуговували обладнання по виготовленню тютюнових виробів, при цьому діяли конспіративно, не оформляючи жодних офіційних документів про своє працевлаштування; шляхом забезпечення роботи цеху у закритому режимі, нелегально, з використанням спеціального обладнання, здійснювали незаконне виробництво тютюнових виробів, їх упаковування та подальше зберігання з метою збуту в приміщенні цеху.

Реалізовуючи злочинний план щодо незаконного виготовлення тютюнових виробів з метою збуту у період з вересня 2022 року по 16.11.2022, за вищевказаних обставин, ОСОБА_5 , ОСОБА_7 , ОСОБА_6 , а також інші невставлені особи, діючи у складі організованої групи, з використанням створеного за вищевказаних обставин підпільного цеху, незаконно виготовили тютюнові вироби у кількості 38 500 пачок сигарет ТМ «ІНФОРМАЦІЯ_7» та під час їх виготовлення і упакування, незаконно, тобто без відповідно дозволу «Philip Morris Brands Sarl», який є правовласником знаку для товарів і послуг ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », використали такий знак для товарів і послуг зазначених товариств, а саме відобразили його на кожній із виготовлених пачок сигарет, чим порушили вимоги Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг».

Також, ОСОБА_5 , після вчинення організації незаконного виготовлення тютюнових виробів у вигляді готової продукції - 38 500 пачок сигарет наповнених тютюновими виробами - сигаретами, із незаконно використаним знаком для товарів та послуг - ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », у вищевказаний період зберігав у приміщенні цеху обладнаному для виготовлення вказаних тютюнових виробів за адресою: АДРЕСА_4 та складському приміщенні, яке знаходиться на земельній ділянці з кадастровим номером 0723310100:01:000:1765 за адресою: Волинська область, м. Любомль, з метою подальшого їх збуту на території Волинської та Львівської областей.

Окрім цього, ОСОБА_5 , маючи умисел на збут незаконно виготовлених підакцизних товарів - тютюнових виробів, керуючись корисливим мотивом, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, діючи в порушення вимог ст. ст. 11, 14, 215, 226 Податкового кодексу України, Законів України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 19.12.1995, «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.2015, у період часу з вересня 2022 по 16.11.2022 року, точний час і дата встановити не представилося можливим, зберігав незаконно виготовлені 20 400 пачок сигарет наповнених тютюновими виробами із незаконно використаним знаком для товарів та послуг - ТМ «ІНФОРМАЦІЯ_7» у нежитловому приміщені, що знаходиться на земельній ділянці з кадастровим номером № 0723310100:01:000:1765, що розташоване за адресою: Волинська область м. Любомиль, без спеціального дозволу - ліцензії та документів, які б підтверджували їх походження, з метою подальшого їх збуту на території Волинської та Львівської областей для отримання прибутку.

Окрім цього, ОСОБА_5 , маючи умисел на збут незаконно виготовлених підакцизних товарів - тютюнових виробів, в порушення нормативно-правових актів, а саме: ст. ст. 11, 14, 215, 226 Податкового кодексу України, Законів України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 19.12.1995, «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.2015, Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями» № 854 від 30.07.1996, діючи умисно, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, керуючись корисливим мотивом, а саме з метою отримання неконтрольованого державою прибутку від незаконної реалізації незаконно виготовлених тютюнових виробів, 14.11.2022 близько 15.00 год., перебуваючи в АДРЕСА_5 , реалізував за 600 доларів США, що згідно з курсом НБУ станом на 14.11.2022 становить 21 936 гривень, покупцю ОСОБА_13 попередньо незаконно виготовлені 1 500 пачок сигарет з фільтром торгової марки «ІНФОРМАЦІЯ_7» без марок акцизного податку.

Також, ОСОБА_5 , діючи як організатор у складі організованої групи, до складу якої входили ОСОБА_7 , ОСОБА_6 , а також інші невставлені особи, матеріали стосовно яких виділено в окреме провадження, з метою особистого збагачення, організував здійснення незаконного використання знаку для товарів і послуг вчиненого в складі організованої групи за наступних фактичних обставин.

Так, відповідно до свідоцтва України на знак для товарів і послуг № НОМЕР_1 , зареєстрованого 31 березня 1994 року в Державному реєстрі товарних знаків і знаків обслуговування України найменування власника та володільця торгового знаку «ІНФОРМАЦІЯ_7», є «Philip Morris Brands Sarl».

Єдиним офіційним імпортером тютюнових виробів «Philip Morris Brands Sarl» в Україні із зображенням знаку для товарів та послуг « ІНФОРМАЦІЯ_7 » є ПрАТ «Філіп Морріс Україна» (ідентифікаційний код 00383231). Приватне акціонерне товариство «Філіп Морріс Україна», на підставі угоди від 01.01.2011, має право на виготовлення та продаж сигарет на території України під торговельними марками «ІНФОРМАЦІЯ_7».

Іншим суб`єктам господарської діяльності, які зареєстровані та діють на території України, «Philip Morris Brands Sarl» не надавала жодної згоди на використання зареєстрованого торгового знаку « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Згідно ст. 1 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» із змінами і доповненнями, від 22.05.03р. № 850-ІV (надалі - Закон): «знак - це позначення, за яким товари і послуги одних осіб відрізняються від товарів і послуг інших осіб».

Відповідно до ч. 3 ст. 5 цього Закону право власності на знак засвідчується свідоцтвом. Згідно із ч. 2, 4 ст. 16 цього Закону свідоцтво надає його власнику право використовувати знак та інші права, визначені цим Законом. Використанням знаку для товарів і послуг є: нанесення його на будь-який товар, для якого знак зареєстровано, вивіску, пов`язану з ним. Знак визнається використаним, якщо його застосовано у формі зареєстрованого знака, а також у формі, що відрізняється від зареєстрованого знака лише окремими елементами, якщо це не змінює в цілому відмітності знака.

Окрім того, ч. 5 ст. 16 цього ж Закону передбачено, що свідоцтво надає його власнику виключне право забороняти іншим особам використовувати без його згоди позначення, схоже із зареєстрованим знаком, стосовно наведених у свідоцтві товарів і послуг, якщо внаслідок такого використання ці позначення і знак можна сплутати.

Відповідно до ст. 20 Закону будь-яке посягання на права власника свідоцтва тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством України. Окрім цього, на вимогу власника свідоцтва порушення його прав повинно бути припинено, а порушник зобов`язаний відшкодувати власнику свідоцтва заподіяні збитки.

В той же час, ОСОБА_5 , маючи умисел на отримання незаконних прибутків від реалізації підроблених (фальсифікованих) тютюнових виробів з використанням знаку для товарів та послуг - ТМ «ІНФОРМАЦІЯ_7», достовірно знаючи про те, що право на використання цього об?єкту інтелектуальної власності на території України належить «Philip Morris Brands Sarl», і діючи таким чином в порушення вимог Закону України "Про охорону прав на знак для товарів і послуг", розуміючи протиправний характер своїх дій, у невстановлений слідством час, організував злочинну групи, до складу якої залучив ОСОБА_7 , ОСОБА_6 та інших невстановлених осіб, матеріали стосовно яких виділено в окреме провадження, яка у невстановлений досудовим розслідуванням точний час, однак не пізніше як з вересня 2022 року по 16.11.2022, здійснювала із незаконним використанням знаку для товарів та послуг - « ІНФОРМАЦІЯ_7 », незаконне виготовлення тютюнових виробів та незаконне зберігання таких з метою їх збуту.

Так, реалізовуючи злочинний план щодо незаконного виготовлення тютюнових виробів з метою збуту, у період з вересня 2022 року по 16.11.2022, за вищевказаних обставин, ОСОБА_5 , діючи у складі організованої групи, до якої входили учасники: ОСОБА_7 , ОСОБА_6 та інші невстановлені особи, матеріали стосовно яких виділено в окреме провадження, організував незаконне виготовлення продукції у вигляді тютюнових виробів у кількості 38 500 пачок сигарет ТМ «ІНФОРМАЦІЯ_7», та під час їх виготовлення і упакування, незаконно, тобто без відповідно дозволу «Philip Morris Brands Sarl», який є правовласником знаку для товарів і послуг ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », використав такий знак для товарів і послуг зазначених товариств, а саме забезпечив відображення його на кожній із виготовлених пачок сигарет, чим порушив вимоги Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг».

Поряд з цим, ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та інші невстановлені особи матеріали стосовно яких виділено в окреме провадження, діючи як співвиконавці у складі організованої групи, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та розуміючи про настання суспільно-небезпечних наслідків, будучи обізнаними про мету створення та діяльності зазначеного підпільного цеху, достовірно знаючи про незаконність такої діяльності по виготовленню, зберіганню з метою збуту та збут тютюнових виробів, із незаконно використаним знаком для товарів та послуг - ТМ «ІНФОРМАЦІЯ_7», реалізовуючи злочинний план щодо незаконного виготовлення тютюнових виробів з метою збуту, у період з вересня 2022 року по 16.11.2022 за вищевказаних обставин, з використанням створеного за вищевказаних обставин підпільного цеху, незаконно виготовили продукцію у вигляді тютюнових виробів у кількості 38 500 пачок сигарет ТМ «ІНФОРМАЦІЯ_7» і під час їх виготовлення та упакування, незаконно, тобто без відповідно дозволу «Philip Morris Brands Sarl», який є правовласником знаку для товарів і послуг ТМ «ІНФОРМАЦІЯ_7», використали такий знак для товарів і послуг зазначених товариств, а саме забезпечили відображення його на кожній із виготовлених пачок сигарет, чим порушили вимоги Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг».

Однак, виготовлена продукція у вигляді тютюнових виробів у кількості 38 500 пачок сигарет із незаконно використаним знаком для товарів і послуг - ТМ «ІНФОРМАЦІЯ_7 », а саме без відповідно дозволу «Philip Morris Brands Sarl», який є правовласником знаку для товарів і послуг ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », і яка була виявлена та вилучена в нежитловому складському приміщенні, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_4 , на земельній ділянці з кадастровим номером 0720580800:07:001:1109, до кінцевого споживача учасниками організованої групи доведена не була. Тобто, усі дії, необхідні для доведення кримінального правопорушення до кінця, учасниками організованої групи вчинені не були з причин, що не залежали від їх волі, оскільки 16.11.2022 року їх протиправна діяльність була викрита правоохоронними органами.

Внаслідок незаконного використання знаку для товарів і послуг за Свідоцтвом на знак для товарів і послуг № НОМЕР_1 , зареєстрованого 31.03.1194 в Державному реєстрі свідоцтв України на знаки для товарів і послуг, на продукції в кількості 38 500 пачок сигарет, вилученій під час проведення обшуку 17.11.2022, «Philip Morris Brands Sarl» завдано матеріальної шкоди на загальну суму 915 530 гривень.

Окрім цього, ОСОБА_5 , маючи умисел на отримання незаконного прибутку від збуту підроблених (фальсифікованих) тютюнових виробів з використанням знаку для товарів та послуг - « ІНФОРМАЦІЯ_7 », достовірно знаючи про те, що право на використання цього об?єкту інтелектуальної власності на території України належить «Philip Morris Brands Sarl», у порушення вимог Закону України "Про охорону прав на знак для товарів і послуг", усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, керуючись корисливим мотивом, у період часу з вересня 2022 по 16.11.2022 року, точний час і дату встановити не представилося можливим, у нежитловому приміщені, що знаходиться на земельній ділянці з кадастровим номером № 0723310100:01:000:1765, яка належить на праві приватної власності Любомльській міській раді, та розташоване за адресою: Волинська область м. Любомиль, зберігав з метою збуту незаконно виготовлені тютюнові вироби у вигляді сигарет ТМ «ІНФОРМАЦІЯ_7» в кількості 20 400 пачок сигарет наповнених тютюновими виробами із незаконно використаним знаком для товарів та послуг ТМ «ІНФОРМАЦІЯ_7», тобто без відповідно дозволу «Philip Morris Brands Sarl», який є правовласником знаку для товарів і послуг ТМ «ІНФОРМАЦІЯ_7», при цьому, усвідомлюючи їх незаконне походження.

Водночас, виготовлена продукція у вигляді тютюнових виробів у кількості 20 400 пачок сигарет із незаконно використаним знаком для товарів і послуг ТМ «ІНФОРМАЦІЯ_7», а саме без відповідно дозволу «Philip Morris Brands Sarl», який є правовласником знаку для товарів і послуг ТМ «ІНФОРМАЦІЯ_7» до кінцевого споживача ОСОБА_5 доведена не була, з причин, що не залежали від його волі, оскільки 16.11.2022 року його протиправна діяльність була викрита правоохоронними органами.

Внаслідок незаконного використання знаку для товарів і послуг за Свідоцтвом на знак для товарів і послуг № НОМЕР_1 , зареєстрованого 31.03.1194 в Державному реєстрі свідоцтв України на знаки для товарів і послуг, на продукції в кількості 20 400 пачок сигарет, вилученій під час проведення обшуку 16.11.2022, ОСОБА_5 завдав матеріальної шкоди (збитків) «Philip Morris Brands Sarl» на загальну суму 485 112 гривень, що є великим розміром.

Окрім цього, ОСОБА_5 , маючи умисел на отримання незаконного прибутку від реалізації підроблених (фальсифікованих) тютюнових виробів з незаконним використанням знаку для товарів та послуг - « ІНФОРМАЦІЯ_7 », достовірно знаючи про те, що право на використання цього об`єкту інтелектуальної власності на території України належить «Philip Morris Brands Sarl», діючи з корисливих мотивів та у порушення вимог Закону України "Про охорону прав на знак для товарів і послуг», усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, 14.11.2022 близько 15.00 год., перебуваючи в м. Львові по вул. Городоцька, 359, реалізував за 600 доларів США, які згідно з курсом НБУ станом на 14.11.2022 становили 21 936 гривень, покупцю ОСОБА_13 попередньо незаконно виготовлені 1 500 пачок сигарет з фільтром торгової марки «ІНФОРМАЦІЯ_7» без марок акцизного податку.

Внаслідок незаконного використання знаку для товарів і послуг за Свідоцтвом на знак для товарів і послуг № НОМЕР_1 , зареєстрованого 31.03.1194 в Державному реєстрі свідоцтв України на знаки для товарів і послуг, на продукції в кількості 1 500 пачок сигарет, вилученій під час проведення обшуку 16.11.2022, ОСОБА_5 завдав матеріальної шкоди (збитків) «Philip Morris Brands Sarl» на загальну суму 35 670 гривень, що є значним розміром.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_5 свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях, передбачених ч.1 ст.204, ч.3 ст. 27, ч.3 ст.28 - ч.2 ст.204, ч.3 ст.15, ч.3 ст.27- ч.3 ст.229, ч.3 ст.15 - ч.2 ст.229, ч.1 ст.229 КК України, при вищезазначених обставинах визнав повністю та підтвердив обставини вчинення ним кримінальних правопорушень. У вчиненому щиро розкаюється та просив суворо не карати. Цивільний позов визнав повністю, зазначивши, що не заперечує проти солідарного стягнення з нього, ОСОБА_6 та ОСОБА_7 на користь «Philip Morris Brands Sarl» майнової шкоди в розмірі 915530 гривень, а також стягнення з нього на користь «Philip Morris Brands Sarl» майнової шкоди в розмірі 520782 гривні. При цьому просить кошти в розмірі 826 672 гривні, внесені ним як застава, звернути на виконання даного вироку в частині майнових стягнень за цивільним позовом «Philip Morris Brands Sarl».

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_6 свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях, передбачених ч.3 ст.28 - ч.2 ст.204, ч.3 ст.15 - ч.3 ст.229 КК України, при вищезазначених обставинах визнав повністю та підтвердив обставини вчинення ним кримінальних правопорушень. У вчиненому щиро розкаюється та просив суворо не карати. Цивільний позов визнав повністю, зазначивши, що не заперечує проти солідарного стягнення з нього, ОСОБА_7 та ОСОБА_5 на користь «Philip Morris Brands Sarl» майнової шкоди в розмірі 915530 гривень. При цьому просить кошти в розмірі 305976 гривень, внесені ним як застава, звернути на виконання даного вироку в частині майнових стягнень за цивільним позовом «Philip Morris Brands Sarl».

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_7 свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях, передбачених ч.3 ст.28 - ч.2 ст.204, ч.3 ст.15 - ч.3 ст.229 КК України, при вищезазначених обставинах визнав повністю та підтвердив обставини вчинення ним кримінальних правопорушень. У вчиненому щиро розкаюється та просив суворо не карати. Цивільний позов визнав повністю, зазначивши, що не заперечує проти солідарного стягнення з нього, ОСОБА_6 та ОСОБА_5 на користь «Philip Morris Brands Sarl» майнової шкоди в розмірі 915530 гривень. При цьому просить кошти в розмірі 305976 гривень, внесені ним як застава, звернути на виконання даного вироку в частині майнових стягнень за цивільним позовом «Philip Morris Brands Sarl».

Представник потерпілого у судовому засіданні цивільний позов «Philip Morris Brands Sarl» про відшкодування майнової шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями, підтримав та просить стягнути в солідарному порядку з обвинувачених ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 на користь потерпілого 915530 грн майнової шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, а також стягнути з ОСОБА_5 на користь потерпілого 520782 грн майнової шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

На підставі ч. 3 ст. 349 КПК України за згодою учасників судового провадження судом визнано недоцільним дослідження доказів у справі щодо тих обставин, які ніким з учасників процесу не оспорюються. При цьому судом з`ясовано, що сторони правильно розуміють зміст цих обставин, сумнівів у добровільності їх позиції немає; останнім судом було роз`яснено, що у такому випадку, вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

За викладених вище обставин суд, допитавши обвинувачених та дослідивши матеріали кримінального провадження, що характеризують особи обвинувачених, приходить до висновку про доведеність винуватості обвинуваченого ОСОБА_5 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.204, ч.3 ст. 27, ч.3 ст.28 - ч.2 ст.204, ч.3 ст.15, ч.3 ст.27- ч.3 ст.229, ч.3 ст.15 - ч.2 ст.229, ч.1 ст.229 КК України, обвинуваченого ОСОБА_6 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28 - ч.2 ст.204, ч.3 ст.15 - ч.3 ст.229 КК України, обвинуваченого ОСОБА_7 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28 - ч.2 ст.204, ч.3 ст.15 - ч.3 ст.229 КК України, за обставин встановлених судом.

Дії обвинуваченого ОСОБА_5 вірно кваліфіковано за ч.1 ст.204 КК України, оскільки він вчинив незаконне зберігання з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, а також збут незаконно виготовлених тютюнових виробів; за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 - ч. 2 ст. 204 КК України, так як він вчинив організацію незаконного виготовлення тютюнових виробів, вчинене у складі організованої групи; за ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 27 - ч. 3 ст. 229 КК України, так як він вчинив незакінчений замах на організацію незаконного використання знаку для товарів і послуг, вчинене у складі організованої групи; ч. 3 ст. 15 - ч. 2 ст. 229 КК України, оскільки він вчинив незакінчений замах на незаконне використання знаку для товарів і послуг, що завдало матеріальної шкоди у великому розмірі; за ч. 1 ст.229 КК України, так як він вчинив незаконне використання знаку для товарів і послуг, що завдало матеріальної шкоди у значному розмірі.

Дії обвинуваченого ОСОБА_6 вірно кваліфіковано за ч. 3 ст. 28 - ч. 2 ст. 204 КК України, оскільки він вчинив незаконне виготовлення тютюнових виробів, вчинене у складі організованої групи; за ч. 3 ст. 15 - ч. 3 ст. 229 КК України, так як він вчинив незакінчений замах на незаконне використання знаку для товарів і послуг, вчинене у складі організованої групи.

Дії обвинуваченого ОСОБА_7 вірно кваліфіковано за ч. 3 ст. 28 - ч. 2 ст. 204 КК України, оскільки він вчинив незаконне виготовлення тютюнових виробів, вчинене у складі організованої групи; за ч. 3 ст. 15 - ч. 3 ст. 229 КК України, так як він вчинив незакінчений замах на незаконне використання знаку для товарів і послуг, вчинене у складі організованої групи.

При призначенні обвинуваченим виду та міри покарання суд враховує загальні засади призначення покарання, враховуючи ступінь тяжкості вчиненого злочину та особу винного.

Згідно п.3 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 7 від 24.10.2003 року «Про практику призначення кримінального покарання» визначаючи ступінь тяжкості вчиненого злочину, суди повинні виходити з класифікації злочинів (ст. 12 КК), а також із особливостей конкретного злочину й обставин його вчинення.

При визначенні виду та міри покарання обвинуваченому ОСОБА_5 суд враховує ступінь тяжкості кримінальних правопорушень, які відносяться до нетяжких та тяжких злочинів, розмір матеріальної шкоди, спричиненої кримінальними правопорушеннями, яка фактично відшкодована потерпілому шляхом звернення застав, внесених обвинуваченими в загальному розмірі 1438624 гривні, на виконання даного вироку в частині майнових стягнень за цивільними позовом «Philip Morris Brands Sarl», особу обвинуваченого, який вперше притягається до кримінальної відповідальності, на спеціальних обліках не перебуває, а також обставини, що пом`якшують і обтяжують покарання.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченого ОСОБА_5 , відповідно до ст.66 КК України, суд визнає його щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

Обставин, що обтяжують покарання, відповідно до ст. 67 КК України, судом не встановлено.

Враховуючи особу обвинуваченого ОСОБА_5 , характер та ступінь тяжкості скоєних кримінальних правопорушень, розмір матеріальної шкоди, спричиненої кримінальними правопорушеннями, обставини, що пом`якшують покарання, критичне ставлення обвинуваченого до вчинених ним діянь, суд вважає, що покаранням, необхідним і достатнім для виправлення ОСОБА_5 і попередження вчинення ним нових кримінальних правопорушень буде покарання у виді штрафу в межах санкцій ч.1 ст. 204, ч.1, 2, 3 ст. 229 КК Украни та у виді позбавлення волі у межах санкції ч.2 ст.204 КК України, з позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю у галузі виробництва та торгівлі тютюновими виробами, з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення, із застосуванням при призначенні покарання за сукупністю злочинів принципу поглинення менш суворого покарання більш суворим.

Разом з тим, враховуючи конкретні обставини справи, викладені дані про особу винного ОСОБА_5 , наявність обставин, що пом`якшують покарання, критичне ставлення обвинуваченого до вчинених ним діянь, його щире каяття, а також фактичне відшкодування майнової шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, шляхом звернення застав на виконання даного вироку в частині майнових стягнень за цивільними позовом «Philip Morris Brands Sarl», окрім того, він активно надає волонтерську допомогу Збройним Силам України, загонам територіальної оборони, зробив благодійну пожертву на користь ЗСУ в розмірі 50000 гривень, суд приходить до висновку, що виправлення обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства та вважає за необхідне застосувати до нього ст.75 КК України і звільнити його від відбування основного покарання з випробуванням, однак в умовах здійснення контролю за його поведінкою в період строку звільнення від покарання з покладенням обов`язків, передбачених ст. 76 КК України, що на переконання суду буде справедливим та співмірним із тяжкістю вчинених кримінальних правопорушень та особою винного.

При визначенні виду та міри покарання обвинуваченому ОСОБА_6 суд враховує ступінь тяжкості кримінальних правопорушень, які відносяться до нетяжкого та тяжкого злочинів, розмір матеріальної шкоди, спричиненої кримінальними правопорушеннями, яка фактично відшкодована потерпілому шляхом звернення застав на виконання даного вироку в частині майнових стягнень за цивільним позовом «Philip Morris Brands Sarl», внесених обвинуваченими в загальному розмірі 1438624 гривні, особу обвинуваченого, який вперше притягається до кримінальної відповідальності, одружений, має на утриманні двох неповнолітніх дітей: ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , на спеціальних обліках не перебуває, а також обставини, що пом`якшують і обтяжують покарання.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченого ОСОБА_6 , відповідно до ст. 66 КК України, суд визнає його щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

Обставин, що обтяжують покарання, відповідно до ст. 67 КК України, судом не встановлено.

Враховуючи особу обвинуваченого ОСОБА_6 , характер та ступінь тяжкості скоєних кримінальних правопорушень, розмір матеріальної шкоди, спричиненої кримінальними правопорушеннями, обставини, що пом`якшують покарання, критичне ставлення обвинуваченого до вчинених ним діянь, суд вважає, що покаранням, необхідним і достатнім для виправлення ОСОБА_6 і попередження вчинення нових кримінальних правопорушень буде покарання у виді штрафу з позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю у галузі виробництва та торгівлі тютюновими виробами в межах санкції ч. 3 ст. 229 КК України та позбавлення волі, з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення у межах санкції ч.2 ст.204 КК України, із застосуванням при призначенні покарання за сукупністю злочинів принципу поглинення менш суворого покарання більш суворим.

Разом з тим, враховуючи конкретні обставини справи, викладені дані про особу винного ОСОБА_6 , наявність обставин, що пом`якшують покарання, критичне ставлення обвинуваченого до вчинених ним діянь, його щире каяття, а також фактичне відшкодування майнової шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями шляхом звернення застав на виконання даного вироку в частині майнових стягнень за цивільним позовом «Philip Morris Brands Sarl», окрім того, він зробив благодійну пожертву на користь ЗСУ в розмірі 50000 гривень, суд приходить до висновку, що виправлення обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства та вважає за необхідне застосувати до нього ст.75 КК України і звільнити його від відбування основного покарання з випробуванням, однак в умовах здійснення контролю за його поведінкою в період строку звільнення від покарання з покладенням обов`язків, передбачених ст. 76 КК України, що на переконання суду буде справедливим та співмірним із тяжкістю вчиненого кримінального правопорушення та особою винного.

При визначенні виду та міри покарання обвинуваченому ОСОБА_7 суд враховує ступінь тяжкості кримінальних правопорушень, які відносяться до нетяжкого та тяжкого злочинів, розмір матеріальної шкоди, спричиненої кримінальними правопорушеннями, яка фактично відшкодована потерпілому шляхом звернення застав на виконання даного вироку в частині майнових стягнень за цивільними позовом «Philip Morris Brands Sarl», внесених обвинуваченими в загальному розмірі 1438624 гривні, особу обвинуваченого, який в порядку ст.89 КПК України не судимий, має на утриманні неповнолітню дитину ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , на спеціальних обліках не перебуває, позитивно характеризується по місцю проживання, а також обставини, що пом`якшують і обтяжують покарання.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченого ОСОБА_7 , відповідно до ст. 66 КК України, суд визнає його щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

Обставин, що обтяжують покарання, відповідно до ст. 67 КК України, судом не встановлено.

Враховуючи особу обвинуваченого ОСОБА_7 , характер та ступінь тяжкості скоєних кримінальних правопорушень, розмір матеріальної шкоди, спричиненої кримінальними правопорушеннями, обставини, що пом`якшують покарання, критичне ставлення обвинуваченого до вчинених ним діянь, суд вважає, що покаранням, необхідним і достатнім для виправлення ОСОБА_7 і попередження вчинення ним нових кримінальних правопорушень буде покарання у виді штрафу, з позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю у галузі виробництва та торгівлі тютюновими виробами в межах санкції ч. 3 ст. 229 КК України та у виді позбавлення волі, з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення у межах санкції ч.2 ст.204 КК України, із застосуванням при призначенні покарання за сукупністю злочинів принципу поглинення менш суворого покарання більш суворим.

Разом з тим, враховуючи конкретні обставини справи, викладені дані про особу винного ОСОБА_7 , наявність обставин, що пом`якшують покарання, критичне ставлення обвинуваченого до вчинених ним діянь, його щире каяття, а також фактичне відшкодування майнової шкоди шляхом звернення застав, внесених обвинуваченими в загальному розмірі 1438624 гривні, на виконання даного вироку в частині майнових стягнень за цивільним позовом «Philip Morris Brands Sarl», окрім того, він зробив благодійну пожертву на користь ЗСУ в розмірі 50000 гривень, суд приходить до висновку, що виправлення обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства та вважає за необхідне застосувати до нього ст.75 КК України і звільнити його від відбування основного покарання з випробуванням, однак в умовах здійснення контролю за його поведінкою в період строку звільнення від покарання з покладенням обов`язків, передбачених ст. 76 КК України, що на переконання суду буде справедливим та співмірним із тяжкістю вчиненого кримінального правопорушення та особою винного.

При цьому, суд враховує правові висновки Верховного Суду, викладені у постанові від 02.09.2020 у справі 761/22398/17, що ч.1 ст. 75 КК передбачає звільнення від відбування лише основного покарання, натомість звільнення від призначеного судом додаткового покарання не допускається.

У відповідно до норм статтей 96-1, 96-2 КК України, підлягає застосуванню спеціальна конфіскація та знищення незаконно вироблених тютюнових вироби, знарядь для виробництва, сировини для їх виготовлення.

Питання щодо речових доказів у кримінальному проваджені суд вирішує у відповідності до ст.100 КПК України.

Також суд вважає за необхідне стягнути з обвинувачених документально підтверджені судові витрати на залучення експертів у даному кримінальному провадженні.

Згідно з положеннями ч. 2 ст. 127 КПК України шкода, завдана кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням, може бути стягнута судовим рішенням за результатами розгляду цивільного позову в кримінальному провадженні.

Відповідно до ст. 128 КПК України особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та\або моральної шкоди, має право під час кримінального провадження до початку судового розгляду пред`явити цивільний позов до підозрюваного, обвинуваченого або до фізичної або юридичної особи, яка за законом несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння.

Потерпілий «Philip Morris Brands Sarl» подав цивільний позов про відшкодування майнової (матеріальної) шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, в якому просить: стягнути солідарно з ОСОБА_5 , ОСОБА_7 та ОСОБА_6 на користь «Philip Morris Brands Sarl» 915530 гривень; стягнути з ОСОБА_5 на користь «Philip Morris Brands Sarl» 520782 гривень; знищити речові докази в даному кримінальному провадженні; заборонити ОСОБА_5 , ОСОБА_7 та ОСОБА_6 використовувати Торговельну марку у господарській діяльності.

Відповідно до ч. 1 ст. 1177 ЦК України шкода, завдана фізичній особі, яка потерпіла від кримінального правопорушення, відшкодовується відповідно до закону.

Відносини щодо відповідальності за шкоду, спільно заподіяну кількома особами регулюються ст. 1190 ЦК України, відповідно до якої особи, які спільно заподіяли шкоду, несуть солідарну відповідальність перед потерпілим.

В судовому засіданні ОСОБА_5 , ОСОБА_7 та ОСОБА_6 визнали позовні вимоги «Philip Morris Brands Sarl» та не заперечили проти солідарного стягнення з ОСОБА_5 , ОСОБА_7 та ОСОБА_6 на користь «Philip Morris Brands Sarl» 915530 гривень та стягнення з ОСОБА_5 на користь «Philip Morris Brands Sarl» 520782 гривень, при цьому просили заставу, внесену ними в загальному розмірі 1438624 гривень, звернути на виконання даного вироку в частині майнових стягнень за цивільним позовом «Philip Morris Brands Sarl».

Беручи до уваги визнання обвинуваченими цивільного позову в повному обсязі, суд приходить до висновку, що на користь «Philip Morris Brands Sarl» слід стягнути в солідарному порядку з ОСОБА_5 , ОСОБА_7 та ОСОБА_6 915530 гривень майнової шкоди, а також на користь «Philip Morris Brands Sarl» підлягає стягненню з ОСОБА_5 520782 гривень майнової шкоди, оскільки саме у зазначених розмірах потерпілому завдано кримінальними правопорушеннями майнової шкоди.

Щодо вимог «Philip Morris Brands Sarl» про знищення речових доказів в даному кримінальному провадженні та заборони ОСОБА_5 , ОСОБА_7 та ОСОБА_6 використовувати Торговельну марку у господарській діяльності, то такі вимоги саме в межах цивільного законодавства задоволенню не підлягають, оскільки не є ефективними способами захисту порушених прав, а лише дублюють положення кримінального законодавства в частині призначення покарання за ч.2 ст.204, ч.3 ст.229 КК України, при цьому суд враховує, що речові докази в цьому кримінальному провадженні будуть знищені на виконання даного вироку суду.

Згідно платіжної інструкції №ТR.32020 від 15.08.2023, ОСОБА_5 на рахунок Територіального управління державної судової адміністрації у Львівській області внесено заставу у розмірі 826672 гривні.

Згідно платіжної інструкції №ТR.34500 від 15.08.2023, ОСОБА_7 на рахунок Територіального управління державної судової адміністрації у Львівській області внесено заставу у розмірі 305976 гривень.

Згідно платіжної інструкції №ТR.36104 від 15.08.2023, ОСОБА_6 на рахунок Територіального управління державної судової адміністрації у Львівській області внесено заставу у розмірі 305976 гривень.

Беручи до уваги, що ОСОБА_5 , ОСОБА_7 та ОСОБА_6 просять суд звернути внесену ними заставу на виконання вироку в частині майнових стягнень, суд на підставі ч.11 ст.182 КПК України звертає заставу, внесену на рахунок Територіального управління державної судової адміністрації у Львівській області ОСОБА_5 у розмірі 826 672 гривні, ОСОБА_7 у розмірі 305976 гривень та ОСОБА_6 у розмірі 305976 гривень - на виконання даного вироку в частині майнових стягнень за цивільним позовом «Philip Morris Brands Sarl».

На підставі викладеного та керуючись ст. 182, 373, 374 КПК України, суд-

УХВАЛИВ:

ОСОБА_5 визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 - ч. 2 ст. 204, ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст.27 - ч. 3 ст. 229, ч. 3 ст. 15 - ч. 2 ст. 229, ч. 1 ст.229 КК України та призначити йому покарання:

за ч. 1 ст. 204 КК України у виді штрафу в розмірі п`яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85000 гривень, з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів;

за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 - ч. 2 ст. 204 КК України у виді 4 років позбавлення волі, з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення;

за ч. 1 ст. 229 КК України у виді штрафу в розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34000 гривень;

за ч. 3 ст. 15 - ч. 2 ст. 229 КК України у виді штрафу в розмірі восьми тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 136000 гривень;

за ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 27 - ч. 3 ст. 229 КК України у виді штрафу в розмірі десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 170000 гривень, з позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю у галузі виробництва та торгівлі тютюновими виробами строком на 2 роки.

На підставі ч.1 ст.70, ч.4 ст.72 КК України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, обрати остаточне покарання ОСОБА_5 у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі, з позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю у галузі виробництва та торгівлі тютюновими виробами строком на 2 роки, з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

На підставі ст.75 КК України, звільнити ОСОБА_5 від відбування призначеного основного покарання з випробуванням протягом іспитового строку тривалістю два роки.

На підставі ст. 76 КК України покласти на ОСОБА_5 обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

ОСОБА_6 визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 - ч. 2 ст. 204, ч. 3 ст. 15 - ч. 3 ст. 229 КК України та призначити йому покарання:

за ч. 3 ст. 28 - ч. 2 ст. 204 КК України у виді 3 (трьох) років позбавлення волі, з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення;

ч. 3 ст. 15 - ч. 3 ст. 229 КК України у виді штрафу в розмірі десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 170000 гривень, з позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю у галузі виробництва та торгівлі тютюновими виробами строком на 2 роки.

На підставі ч.1 ст.70, ч.4 ст.72 КК України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, обрати остаточне покарання ОСОБА_6 у виді 3 (трьох) років позбавлення волі, з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення, з позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю у галузі виробництва та торгівлі тютюновими виробами строком на 2 роки.

На підставі ст.75 КК України, звільнити ОСОБА_6 від відбування призначеного основного покарання з випробуванням протягом іспитового строку тривалістю 1 рік.

ОСОБА_7 визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 - ч. 2 ст. 204, ч. 3 ст. 15 - ч. 3 ст. 229 КК України та призначити йому покарання:

за ч.3 ст. 28 - ч. 2 ст. 204 КК України у виді 3 ( трьох) років позбавлення волі, з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення;

ч.3 ст.15 - ч.3 ст.229 КК України у виді штрафу в розмірі десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 170000 гривень, з позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю у галузі виробництва та торгівлі тютюновими виробами строком на 2 роки.

На підставі ч.1 ст.70, ч.4 ст.72 КК України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, обрати остаточне покарання ОСОБА_7 3 (три) роки позбавлення волі, з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення, з позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю у галузі виробництва та торгівлі тютюновими виробами строком на 2 роки.

На підставі ст.75 КК України, звільнити ОСОБА_7 від відбування призначеного основного покарання з випробуванням протягом іспитового строку тривалістю 1 рік.

Стягнути з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_5 на користь держави по 19963 гривні з кожного документально підтверджених витрат на залучення експертів.

Речові докази, вилучені за результатами обшуку у нежитлових приміщеннях, котрі знаходяться на земельній ділянці кадастровий номер 0720580800:07:001:1109 за адресою: АДРЕСА_4 : сигаретна машина, яка складається з бункера для тютюну, набиваної частини сигаретного паперу тютюном та його поклейка, різальної частини сигарет, частини поклейки фільтра сигарет, конвеєра готової продукції сигарет з фільтром, яка обладнана системою управління MITSUBISHI Fx2n-64MR; пакувальна машина, яка складається з частини по фасуванню продукції, частини, яка забезпечує складання сигарет в пачки, частини, яка забезпечує поклейку та формування пачки, які обладнані системою управління SIEMENS 6ES7288-2DEO80AAO SN: SV-L3C72603; частини яка забезпечує обгортання плівкою з системою управління SIEMENS S7-200 SN:SVKDCE7453; частини, яка забезпечує формування пачки в блоки (по 10 пачок) з системою управління SIEMENS S7-200 SMART 6ES7288-1CR40-OAAO, SN: SVKOBN4289; та пульта управління МТ6103ІР SN: 1905215027; 118 ящиків з фільтрами до сигарет; 166 шт. пластикових касет для складання сигарет, які упаковані в картонні коробки; 16300 шт. заготовок упаковки для сигарет з написом «BOND"; 20 ящиків з готовою продукцією - сигаретами з написом "BOND" без марок акцизного податку, в кожному по 50 блоків (всього 10 тис. пачок); сигарети з фільтром з сигаретної машини (без упакування) з маркуванням «BOND», які поміщено в картонну коробку; 110 рулонів сигаретного паперу білого кольору; 5 рулонів з пакувальною стрічкою з написом «BOND»; 15 рулонів з фольгованим папером; 5 рулонів з прозорою пакувальною стрічкою; 5 рулонів з пакувальним папером білого кольору; 3 картонних коробки розмірами 70*75*110 см. наповнених тютюном;1 рулон прозорої пакувальної плівки з написом «Duty Free»; 20 зв`язок по 15 заготовок в кожній, картонних коробок; 4 пластикових відра з білим клеєм, 2 з яких з написом Swifttalk1673 та 2 з написом Ірасоll LP2931РВ; вакуумний компресор марки BKCKER серії BCV 300 N3427826 з електро двигуном марки Weg Premium N42889202300088GWP; повітряний фільтр в корпусі чорного кольору; два пилозбірника з електродвигуном марки FDB модель ST39SB N: 03 5FWS039WH1021-0001; 20 рулонів білого пакувального паперу; 20 рулонів прозорої стрічки для пакування; 5 рулонів прозорої плівки для пакування; 10 полімерних відер з синіми кришками наповнених білим клеєм; 57 картонних ящика в кожному по 50 блоків сигарет без марок акцизного податку торгової марки BOND( всього 28500 пачок); два блокноти з чорновими записами; щоденник в обкладинці темно зеленого кольору - знищити; дизельний генералом марки «Dalgakiran», серійний номер НОМЕР_3 , в корпусі помаранчевого кольору - повернути ОСОБА_12 .

Речові докази, вилучені за результатами обшуку у нежитлових приміщеннях, котрі знаходяться на земельній ділянці кадастровий номер 0723310100:00:000:1765 за адресою : Волинська область, м. Любомиль: коробки з блоками цигарок з фільтром «BOND» в кількості 41 штуки та коробки з тютюном в кількості 42 штуки - знищити.

Речові докази, вилучені за результатами обшуку у автомобільному гаражі, який розташований біля житлового будинку за адресою : м. Львів, вул.Широка, 85: 1500 пачок цигарок з фільтром маркованих «Bond.Street.Blue selection», без марок акцизного податку - знищити.

Скасувати арешт, накладений ухвалою слідчого судді Галицького районного суду м.Львова від 23.11.2022, на дизельний генералом марки «Dalgakiran», серійний номер НОМЕР_3 , в корпусі помаранчевого кольору.

Цивільний позов «Philip Morris Brands Sarl» до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 про відшкодування майнової (матеріальної) шкоди, завданої кримінальним правопорушенням - задовольнити частково.

Стягнути солідарно з ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 на користь «Philip Morris Brands Sarl» 915530 (дев`ятсот п`ятнадцять тисяч п`ятсот тридцять) гривень майнової шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Стягнути з ОСОБА_5 на користь «Philip Morris Brands Sarl» - 520782 (п`ятсот двадцять тисяч сімсот вісімдесят дві) гривні майнової шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Заставу, згідно платіжної інструкції №ТR.32020 від 15.08.2023, внесену ОСОБА_5 на рахунок Територіального управління державної судової адміністрації у Львівській області у розмірі 826672 гривні; заставу, згідно платіжної інструкції №ТR.34500 від 15.08.2023, внесену ОСОБА_7 на рахунок Територіального управління державної судової адміністрації у Львівській області у розмірі 305976 гривень; заставу, згідно платіжної інструкції №ТR.36104 від 15.08.2023, внесену ОСОБА_6 на рахунок Територіального управління державної судової адміністрації у Львівській області в розмірі 305976 гривень - звернути на виконання даного вироку в частині майнових стягнень за цивільним позовом «Philip Morris Brands Sarl».

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення з урахуванням особливостей, передбачених ч. 2 ст. 349 КПК України.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку суду.

Суддя:

СудЗалізничний районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення17.08.2023
Оприлюднено22.08.2023
Номер документу112883756
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері господарської діяльності Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару

Судовий реєстр по справі —462/1438/23

Ухвала від 06.09.2024

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ХІНЕВИЧ В. І.

Ухвала від 29.11.2023

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Палюх Н. М.

Ухвала від 29.11.2023

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Палюх Н. М.

Ухвала від 29.11.2023

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Палюх Н. М.

Ухвала від 29.11.2023

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Палюх Н. М.

Ухвала від 10.11.2023

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Палюх Н. М.

Ухвала від 10.11.2023

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Палюх Н. М.

Ухвала від 06.11.2023

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Палюх Н. М.

Ухвала від 06.11.2023

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Палюх Н. М.

Ухвала від 06.11.2023

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Палюх Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні