Ухвала
від 01.08.2023 по справі 523/10087/23
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/10087/23

Провадження №2-о/523/371/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"01" серпня 2023 р. м. Одеса

Суддя Суворовського районного суду м. Одеси Дяченко В.Г., під час підготовки до розгляду заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа : Суворовська районна адміністрація Одеської міської ради, як орган опіки та піклування, особа, щодо якої розглядається справа: ОСОБА_2 , про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна,-

В С Т А Н О В И В:

До Суворовського районного суду м. Одеси через підсистему «Електронний суд» звернулася ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Гусаров О.Л., із заявою в якій просила визнати громадянина України ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) недієздатним, встановити над ним опіку та призначити опікуна

Згідно ч. 1ст. 293 ЦПК України, окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до положень пункту 1 частини 2 та частини 4статті 293 ЦПК України, розгляд справ в окремому провадженні про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Відповідно достатті 127 Конституції Україниправосуддя в Україні здійснюють судді. У визначених законом випадках правосуддя здійснюється за участю присяжних.

Згідно з ч. 2ст. 1 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»судову владу реалізовують судді та, у визначених законом випадках, присяжні шляхом здійснення правосуддя у рамках відповідних судових процедур.

Відповідно до ч. 3 ст.5, ч. 1 ст.15вказаногоЗаконународ бере участь у здійсненні правосуддя через присяжних. Справи в судах розглядаються суддею одноособово, а у випадках, визначених процесуальним законом, - колегією суддів, а також за участю присяжних.

Статус та гарантія прав присяжного визначені в ст. ст.63,68 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», відповідно до яких присяжним є особа, яка у випадках, визначених процесуальним законом, та за її згодою вирішує справи у складі суду разом із суддею або залучається до здійснення правосуддя. На присяжних поширюються гарантії незалежності і недоторканності суддів, установлені законом, на час виконання ними обов`язків із здійснення правосуддя.

Відповідно до ч. 2ст. 34 ЦПК Україниу випадках, встановлених цим Кодексом, цивільні справи у судах першої інстанції розглядаються колегією у складі одного судді і двох присяжних, які при здійсненні правосуддя користуються всіма правами судді.

Відповідно до положень ч. 4ст. 64 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»список присяжних затверджується на три роки і переглядається в разі необхідності для заміни осіб, які вибули зі списку, за поданням територіального управління Державної судової адміністрації України.

Протоколом відбору присяжних від 19 червня 2023 року попередньо відібрані присяжні : ОСОБА_3 , ОСОБА_4 . В зв`язку з неможливістю виклику присяжного ОСОБА_3 , так як останній проходить службу в ЗСУ по мобілізації, та присяжної ОСОБА_4 , так як остання не відповідає на телефонні дзвінки, крім того заявою від 14 квітня 2022 року повідомила про виїзд за кордон України, було здійснено повторний розподіл присяжних.

Протоколом відбору присяжних від 21 червня 2023 року попередньо відібрані присяжні: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 . В зв`язку з неможливістю виклику присяжного ОСОБА_6 , так як наданий останнім контактний номер телефону відключений, було здійснено повторний розподіл присяжних.

Протоколом відбору присяжних від 21 червня 2023 року попередньо відібрані присяжні : ОСОБА_5 , ОСОБА_7 . В зв`язку з неможливістю виклику присяжної ОСОБА_7 , через те, що наданий нею телефон знаходиться в статусі «поза зоною досяжності», інші контакти із нею відсутні, було здійснено повторний розподіл присяжних.

Протоколом відбору присяжних від 22 червня 2023 року попередньо відібрані присяжні : ОСОБА_5 , ОСОБА_8 . В зв`язку з неможливістю виклику присяжного ОСОБА_8 , через відсутність з ним зв`язку протягом 4 днів, а саме контактний номер телефону був вимкнений, було здійснено повторний розподіл присяжних.

Однак, протоколом щодо неможливості призначення присяжних на справу від 26 червня 2023 року визначено: не вистачає потрібної кількості присяжних для розподілу справи.

Згідно п. 2 ч. 1ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо після задоволення відводів (самовідводів) чи з інших підстав неможливо утворити новий склад суду для розгляду справи.

Відповідно до ч. 4ст. 31 ЦПК України, передача справи з підстави, передбаченої пунктом 2 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі розпорядження голови суду на розгляд суду, найбільш територіально наближеного до цього суду.

Одночасно, суддя вважає, що винесення ухвали про передачу цивільної справи до канцелярії Суворовського районного суду м. Одеси для вирішення питання в порядку ч. 4 ст. 31 ЦПК України, не є порушенням ч. 4 ст. 293 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючисьст. 31 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Цивільну справу № 523/10087/23 за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа : Суворовська районна адміністрація Одеської міської ради, як орган опіки та піклування, особа, щодо якої розглядається справа: ОСОБА_2 , про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна, передати до канцелярії Суворовського районного суду м. Одеси, для виконання вимог ч. 4ст. 31 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудСуворовський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення01.08.2023
Оприлюднено21.08.2023
Номер документу112913289
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —523/10087/23

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Домусчі Л. В.

Рішення від 07.05.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Домусчі Л. В.

Рішення від 07.05.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Домусчі Л. В.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Домусчі Л. В.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Домусчі Л. В.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Домусчі Л. В.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Домусчі Л. В.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Дяченко В. Г.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Дяченко В. Г.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Дяченко В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні