Ухвала
від 18.08.2023 по справі 542/1332/23
НОВОСАНЖАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Справа № 542/1332/23

Провадження № 2/542/314/23

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

18 серпня 2023 року смт Нові Санжари

Новосанжарський районний суд Полтавської області у складі судді Афанасьєвої Ю.О., розглянувши матеріали позовної заяви представника позивача адвоката Бабаскіна Кирила Сергійовича, який діє в інтересах позивача ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Служба у справах дітей виконавчого комітету Нехворощанської сільської ради, Служба у справах дітей виконавчого комітету Київської районної в м.Полтаві ради, про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дитини та визначення способів участі батька у вихованні дитини,-

В С Т А Н О В И В:

До Новосанжарського районного суду Полтавської області надійшла позовна заява представника позивача адвоката Бабаскіна Кирила Сергійовича, який діє в інтересах позивача ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Служба у справах дітей виконавчого комітету Нехворощанської сільської ради, Служба у справах дітей виконавчого комітету Київської районної в м.Полтаві ради, про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дитини та визначення способів участі батька у вихованні дитини.

Відповідно дост. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, яка є частиною національного законодавства, кожна людина при визначенні її громадянських прав і обов`язків має право на справедливий судовий розгляд.

Згідно із ч. 1ст. 4 ЦПК Україникожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

За правилами цивільного процесуального законодавства, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Однак, дана позовна заява не відповідає вказаним нормам ЦПК України.

В позовній заяві представник позивача просить:

- зобов`язати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не чинити перешкоди ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у вихованні та спілкуванні з сином ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та визначити наступні способи участі батька у вихованні сина:

- встановити години та дні їх зустрічей та спілкування з 15-00 години п`ятниці по 18-00 годину неділі з правом забирати дитину з ночівлею до місця свого проживання без присутності матері дитини, а в інші дні - за попереднім узгодженням з матір`ю дитини;

- необмежені спілкування дитини з батьком засобами телефонного, поштового, електронного та іншого засобу зв`язку; спілкування з дитиною в режимі відеозв`язку через мережу Інтернет, з урахуванням віку сина;

- спільного відпочинку батька та сина впродовж одного тижня літа та одного тижня зими.

Відповідно до ч.4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до ч.2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" ставки судового збору встановлюються у таких розмірах: за подання позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою - 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що на момент подання цього позову становить 1073,60 грн.

Відповідно до абз.2 ч.3 ст. 6 Закону України "Про судовий збір" у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Так, позивачем заявлено дві позовні вимоги немайнового характеру: 1) про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дитини шляхом зобов`язання відповідачки не чинити перешкоди у вихованні та спілкуванні з сином 2) про визначення способів участі батька у вихованні дитини.

Водночас позивачем сплачено судовий збір у розмірі 1073,60 грн, тобто, за одну вимогу немайнового характеру.

Таким чином, позивачем не сплачено судовий збір у встановленому розмірі, оскільки позивачеві слід доплатити судовий збір у сумі 1073,60 грн за другу заявлену ним вимогу немайнового характеру.

Судовий збір належить оплатити за такими реквізитами:

отримувач коштів ГУК у Полт. обл/тг смт Н.Санж/22030101

код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37959255

банк отримувача Казначейство України (ел. адм. подат.)

рахунок отримувача UA788999980313141206000016620

Код банку отримувача (МФО) 899998

код класифікації доходів бюджету 22030101

найменування коду класифікації доходів бюджету Судовий збір (Державна судова адміністрація України, 050).

Відповідно до частини 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За такихобставин,дану позовну заяву слід залишити без руху та надати позивачу строк для усунення зазначених недоліків.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 175-177, 185 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Позовну заяву представника позивача адвоката Бабаскіна Кирила Сергійовича, який діє в інтересах позивача ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Служба у справах дітей виконавчого комітету Нехворощанської сільської ради, Служба у справах дітей виконавчого комітету Київської районної в м.Полтаві ради, про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дитини та визначення способів участі батька у вихованні дитини залишити без руху та надати позивачу строк для усунення вказаних недоліків протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, про що повідомити позивача.

Позивачу роз`яснити, що в разі невиконання вказаних недоліків, дана позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Ухвала може бути оскаржена в частині визначення розміру судових витрат до Полтавського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Новосанжарського районного суду

Полтавської області Ю.О.Афанасьєва

Дата ухвалення рішення18.08.2023
Оприлюднено23.08.2023
Номер документу112935972
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у спілкуванні та вихованні дитини та визначення способів участі батька у вихованні дитини

Судовий реєстр по справі —542/1332/23

Рішення від 07.03.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Рішення від 07.03.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні