Ухвала
від 25.08.2023 по справі 632/1242/23
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 632/1242/23 провадження № 2-о/632/41/23

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду та відкриття окремого провадження у справі

25 серпня 2023 року м. Первомайський

Суддя Первомайського міськрайонного суду Харківської області Библів С.В., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування ВК Первомайської міської ради Харківської області про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна,-

В С Т А Н О В И В:

Заявник, ОСОБА_1 (зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ), заінтересована особа Орган опіки та піклування ВК Первомайської міської ради Харківської області (місцезнаходження: 64102, Харківська область, Лозівський район, м. Первомайський, пр-т Незалежності,1) звернулася до суду з заявою про визнання її чоловіка, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення його опікуном дружини, ОСОБА_1 .

До того ж просить суд витребувати з Комунального некомерційного підприємства «Первомайська центральна районна лікарня» Первомайської міської ради Харківської області історію хвороби та амбулаторну карту ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також просить витребувати з КНП ХОР «Обласна клінічна психіатрична лікарня № 3» історію хвороби ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , заведену під час його лікування у вищевказаній лікарні з травня по червень 2023 року.

Згідност. 295 ЦПК Українизаява про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, у тому числі неповнолітньої особи, чи визнання фізичної особи недієздатною подається до суду за місцем проживання цієї особи, а якщо вона перебуває на лікуванні у наркологічному або психіатричному закладі - за місцезнаходженням цього закладу.

Відповідно дост. 299 ЦПК Українисправи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування.

Згідно ч.1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом, у зв`язку з чим клопотання підлягає задоволенню.

Дослідивши зміст заяви та доданих до неї документів судом було встановлено, що заява підсудна Первомайському міськрайонному суду Харківської області та подана із додержанням вимог ст.ст. 293-295, 297 ЦПК України.

Дана заява підлягає розгляду в суді в порядку окремого провадження.

Матеріали заяви є достатніми для прийняття до розгляду і відкриття провадження у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.19, 84, 187, 293-295,299 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Прийняти заяву до розгляду та відкрити окреме провадження по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування ВК Первомайської міської ради Харківської області про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Призначити судове засідання в приміщенні Первомайського міськрайонного суду Харківської області (64102, Харківська область, м. Первомайський, 3 м-н, буд.1А, зал № 2) на 27.10.2023 року о 10 годині 00 хвилин.

Клопотання заявниці про витребування письмових доказів задовольнити.

Витребувати з Комунального некомерційного підприємства «Первомайська центральна районна лікарня» Первомайської міської ради Харківської області історію хвороби та амбулаторну карту ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_2 .

Витребувати з КНП ХОР «Обласна клінічна психіатрична лікарня № 3» історію хвороби ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , якиймешкає заадресою АДРЕСА_2 .

Роз`яснити відповідальній особі, що відповідно до ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У судове засідання викликати учасників справи.

Надіслати особам,які приймаютьучасть усправі,копію ухвали,а заінтересованійособі копіюухвали разомз копіямидоданих заявникомдокументів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки https://pm.hr.court.gov.ua/sud2030/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя:С. В. Библів

СудПервомайський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення25.08.2023
Оприлюднено29.08.2023
Номер документу113046133
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —632/1242/23

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 27.10.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 25.08.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні