Ухвала
від 15.04.2024 по справі 632/1242/23
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 632/1242/23

провадження № 2-о/632/1/24

У Х В А Л А

Іменем України

15 квітня 2024 р. м. Первомайський

Первомайський міськрайонний суд Харківської області у складі головуючого судді: Библіва С.В., за участю секретаря судових засідань Кузьменко М.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Первомайському Лозівського району Харківської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , зацікавлена особа Орган опіки та піклування виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської області про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,-

У С Т А Н О В И В:

В провадженні Первомайського міськрайонного суду Харківської області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , зацікавлена особа Орган опіки та піклування виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської області про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

27жовтня 2024року ухвалоюсуду у справі було призначено судово-психіатричну експертизу,проведення якоїдоручено експертамХарківської філіїсудово-психіатричнихекспертиз Державноїустанови Інститутпсихіатрії,судово-психіатричноїекспертизи тамоніторингу наркотиківМіністерства охорониздоров`я Українита зупиненопровадження усправі начас проведенняекспертизи.

11квітня 2024року відзаявниці посправі надійшлазаява,з якоївбачається їївідмова відпроведення призначеноїу справісудово-психіатричноїекспертизи та просьба залишити без розгляду її заяву про визнання ОСОБА_2 недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення її опікуном.

09 квітня 2024 року матеріали цивільної справи було повернуто до Первомайського міськрайонного суду Харківської області у зв`язку з тим, що призначена у справі за заявою ОСОБА_1 , зацікавлена особа Орган опіки та піклування виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської області про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна № 632/1242/23, ухвалою суду від 27 жовтня 2024 року призначена судово-психіатрична експертиза була знята з виконання. Тому, суд вважає, що по даній цивільній справі треба поновити провадження у справі та залишити позовну заяву без розгляду.

Враховуючи неявку сторін у справі у судове засіданні, суд ухвалив вирішити питання щодо поновлення провадження у справі та залишення заяви без розгляду без участі сторін, а також у відповідності до ч.2 ст. 247 ЦПК України без фіксування процесу за допомогою технічних засобів.

Суд, перевіривши матеріали справи встановив таке:

Експертиза не проводилася, оскільки заявниця відмовилася від її проведення, у зв`язку з чим судово-психіатрична експертиза по вищевказаній справі була знята з виконання, а надані на дослідження матеріали цивільної справи були повернуті суду.

Згідно з ч.1 ст. 254 ЦПК України, провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. А відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення цієї заяви без розгляду.

Враховуючи те, що розгляд справи по суті не розпочався, суд вважає за можливе поновити провадження у справі та залишити без розгляду позовну заяву ОСОБА_1 , зацікавлена особа Орган опіки та піклування виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської області про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 247, 254, 257, 260, 293, 294 ЦПК України,суд

У Х В А Л И В:

Поновити провадження по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , зацікавлена особа Орган опіки та піклування виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської області про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Заяву ОСОБА_1 , зацікавлена особа Орган опіки та піклування виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської області про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна - залишити без розгляду.

Роз`яснити заявниці, що залишення заяви без розгляду не перешкоджає повторному зверненню з заявою до суду.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Харківського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: С. В. Библів

Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено16.04.2024
Номер документу118347202
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —632/1242/23

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 27.10.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 25.08.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні