Ухвала
від 25.08.2023 по справі 947/18774/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ОДЕСИ


Справа № 947/18774/23

Провадження № 2/947/3025/23

УХВАЛА

25.08.2023 року Київський районний суд м. Одеси в складі:

головуючого судді Петренка В.С.,

за участю секретаря Лук`яненко В.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження в м. Одесі заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Яцишина Анатолія Олександровича про участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення «EasyCon»,подане поцивільній справіза позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Морський 1», треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Добробут», Товариство з обмеженою відповідальністю «Прогресбуд», Товариство з обмеженою відповідальністю «Інвест-прогрес» про визнання права власності,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Київського районного суду м. Одеси перебуває цивільна справа № 947/18774/23 за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Морський 1», треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Добробут», Товариство з обмеженою відповідальністю «Прогресбуд», Товариство з обмеженою відповідальністю «Інвест-прогрес» про визнання права власності.

23.08.2023 року від представника позивача ОСОБА_1 адвоката Яцишина Анатолія Олександровича надійшла заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

У відповідностідоч.1,2,7,8ст.212ЦПКУкраїни,учасникисправимають правобратиучастьу судовомузасіданніврежимі відеоконференціїпозамежамиприміщення судузаумовинаявності усудівідповідноїтехнічної можливості,проякусуд зазначаєвухваліпро відкриттяпровадженняусправі,крімвипадків,колиявкацього учасникасправивсудове засіданнявизнанасудомобов`язковою. Учасниксправиподаєзаяву проучастьусудовому засіданніврежимівідеоконференції позамежамиприміщеннясуду непізнішеніжза п`ятьднівдосудового засідання.Копіязаявив тойсамийстрокнадсилається іншимучасникамсправи.Уклопотанніпро участьусудовомузасіданні врежимівідеоконференціїв приміщеннісудувобов`язковому порядкузазначаєтьсясуд,вякомунеобхідно забезпечитиїїпроведення.Такеклопотанняможе бутиподанонепізніш якзап`ятьднів довідповідногосудовогозасідання. Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Згідно вимог ч. 7 ст. 11 ЗУ "Про судоустрій та статус суддів", учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Отже, відеоконференція покликана захистити сторони від надмірного затягування судового процесу, оскільки основною причиною затягування справи є неявка учасників процесу до зали судового засідання.

При цьому, судом враховано, що відповідно до ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Окільки станом на день розгляду справи у Київському районному суді м. Одеси відсутня технічна можливість забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції та дотриманням при цьому вимог щодо інформаційної безпеки у зв`язку з відсутністю вільних залів для проведення судового засідання в режимі відеоконференції відеоконференції, суд приходить до висновку про відмову у задоволенні заяви представника позивача ОСОБА_1 адвоката Яцишина Анатолія Олександровича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Крім того, суд зазначає, що відповідно до ст. 212 ЦПК України, проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом, а не обов`язком суду.

Керуючисьст. 212 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Яцишина Анатолія Олександровича про участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференції - залишити без задоволення.

Ухвала суду набирає чинності в момент її підписання суддею.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Петренко В. С.

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення25.08.2023
Оприлюднено29.08.2023
Номер документу113059067
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —947/18774/23

Рішення від 04.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

Рішення від 04.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

Рішення від 11.12.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

Ухвала від 25.08.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні