Ухвала
від 28.08.2023 по справі 365/519/23
ЗГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 365/519/23

Номер провадження: 2-о/365/22/23

У Х В А Л А

28 серпня 2023 року смт Згурівка

Суддя Згурівського районного суду Київської області Кучерява Л.М., розглянувши заяву представника особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, ОСОБА_1 - адвоката Петенака Володимира Івановича, про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з лікувальним закладом, у цивільній справі за заявою ОСОБА_2 , заінтересовані особи: ОСОБА_1 , Згурівська селищна рада, Виконавчий комітет Згурівської селищної ради, як орган опіки та піклування, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Згурівського районного суду Київської області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_2 , заінтересовані особи: ОСОБА_1 , Згурівська селищна рада, Виконавчий комітет Згурівської селищної ради, як орган опіки та піклування, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Ухвалою від 18.08.2023 суддя Згурівського районного суду Київської області Кучерява Л.М. прийняла заяву до розгляду, відкрила провадження у справі в порядку окремого провадження. Судове засідання у справі призначене на 12 год. 00 хв. 04.09.2023.

28 серпня 2023 року до суду надійшло клопотання представника особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, ОСОБА_1 - адвоката Петенака Володимира Івановича, в якому просить провести судове засідання у справі в режимі відеоконференцзв`язку із КНП КОР «Обласне психіатрично-наркологічне медичне об`єднання», у зв`язку з тим, що ОСОБА_1 з 02.08.2023 перебуває на лікуванні у цьому медичному закладі.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Стаття 212 ЦПК України передбачає право учасників справи брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису, або в приміщенні іншого суду. Також, передбачена можливість за ініціативою суду або за клопотанням учасника судового процесу, який тримається в установі попереднього ув`язнення або в установі виконання покарань, брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні такої установи. При цьому дії, передбачені частиною дев`ятою цієї статті, здійснюються службовою особою такої установи.

На підставі ч. 1 ст. 299 ЦПК України з урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи та вимог закону щодо участі особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, у розгляді справи, суд вважає за необхідне заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Петенака Володимира Івановича, задовольнити та проводити судове засідання, призначене на 12 год. 00 хв. 04.09.2023, в режимі відеоконференцзв`язку з КНП КОР «Обласне психіатрично-наркологічне медичне об`єднання» (08631, Київська область, Фастівський район, смт Глеваха, вулиця Вокзальна, 8).

На підставі викладеного та керуючись ст. 212 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, ОСОБА_1 - адвоката Петенака Володимира Івановича, про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з лікувальним закладом - задовольнити.

Доручити КНП КОР «Обласне психіатрично-наркологічне медичне об`єднання» (08631, Київська область, Фастівський район, смт Глеваха, вулиця Вокзальна, 8) забезпечити проведення судового засідання, призначеного на 04 вересня 2023 року на 12 годину 00 хвилин, в режимі відеоконференції із Згурівським районним судом Київської області, за участю особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (паспорт серії НОМЕР_1 , виданий Згурівським РВ ГУ МВС України в Київській області 27 липня 2002 року).

Уповноваженій особі КНП КОР «Обласне психіатрично-наркологічне медичне об`єднання» перевірити особу ОСОБА_1 .

Копію ухвали суду надіслати КНП КОР «Обласне психіатрично-наркологічне медичне об`єднання» для організації її виконання та учасникам судового розгляду до відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М. Кучерява

СудЗгурівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення28.08.2023
Оприлюднено30.08.2023
Номер документу113076919
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —365/519/23

Рішення від 03.11.2023

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Кучерява Л. М.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Кучерява Л. М.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Кучерява Л. М.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Кучерява Л. М.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Кучерява Л. М.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Кучерява Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні