Ухвала
від 29.08.2023 по справі 638/10680/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/10680/23

Провадження № 2-о/638/219/23

УХВАЛА

Іменем України

29 серпня 2023 року м. Харків

Суддя Дзержинського районного суду м. Харкова Подус Г.С., перевіривши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 , заінтересована особа: Управліня соціального захисту населення адміністрації Шевченківського району Харківської міської ради, про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки, -

встановив:

ОСОБА_1 в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 звернулись до Дзержинського районного суду м. Харкова із заявою, в якій просить визнати ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною; встановити над ОСОБА_3 опіку і призначити їй опікуна племінника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Вирішуючи питання про прийняття справи до свого провадження, вважаю за необхідне зазначити наступне.

Частиною другою статті 19 ЦПК України визначено, що цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку:

1) наказного провадження;

2) позовного провадження (загального або спрощеного);

3) окремого провадження.

Частиною сьомою цієї ж статті передбачено, що окреме провадження призначене для розгляду справ про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов для здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до частини другої статті 293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи, в тому числі про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

Відповідно до вимог ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Керуючись ст.ст. 19, 293, 294 ЦПК України, суд -

ухвалив:

Прийняти до свого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 , заінтересована особа: Управліня соціального захисту населення адміністрації Шевченківського району Харківської міської ради, про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки.

Призначити судове засідання в приміщенні Дзержинського районного суду м.Харкова (м. Харків пр.Перемоги буд.52-В) на11.09.2023 року об 13-00 год.

Витребувати з Комунального некомерційного підприємства «Міський психоневрологічний диспансер №3» Харківської міської ради (м. Харків, вул. Алчевських 32) належним чином завірені копії довідки про стан здоров?я та копію виписки з історії хвороби ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

???Витребувати з Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради "Обласна клінічна психіатрична лікарня № 3" (м. Харків, вул. Академіка Павлова,46) належним чином завірені копії довідки про стан здоров`я та копію виписки з історії хвороби ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

??Витребувати з Комунального некомерційного підприємства «Міський психоневрологічний диспансер №16» Харківської міської ради (провулок Шаповаловський, 8, м. Харків) належним чином завірені копії довідки про стан здоров?я та копію виписки з історії хвороби ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали про прийняття до розгляду у справі надіслати учасникам справи. Одночасно, з копією даної ухвали надіслати заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати у десятиденний строк подати письмові пояснення щодо заяви.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Про участь у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду учасник справи подає заяву, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той саме строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб - адресою: http:// http://dg.hr.court.gov.ua/sud2011/на Офіційному веб-порталі судової влади України.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя:

Дата ухвалення рішення29.08.2023
Оприлюднено30.08.2023
Номер документу113079639
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки

Судовий реєстр по справі —638/10680/23

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Подус Г. С.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Подус Г. С.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Подус Г. С.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Подус Г. С.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Подус Г. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні