Ухвала
від 06.11.2023 по справі 638/10680/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/10680/23

Провадження № 2-о/638/219/23

УХВАЛА

06 листопада 2023 року Дзержинський районний суд м. Харкова в складі:

Головуючого судді Подус Г.С.,

присяжних Донського А.М., Денисенко Л.М.

за участю секретаря Гасан М.С.,

заявника ОСОБА_1

представника заявника ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні зали судових засідань Дзержинського районного суду м.Харкова в режимі відеоконференціі клопотання представника заявника про залучення адвоката за призначенням до участі у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 , заінтересована особа: Управління соціальногозахисту населенняадміністрації Шевченківськогорайону Харківськоїміської ради про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, -

встановив:

В провадженні Дзержинського районного суду м.Харкова перебуває вказана цивільна справа.

Від представника заявника ОСОБА_1 адвоката Тимошенка Д.В. надійшло клопотання залучення до участі у справі адвоката особи, відносно якої розглядається заява, у зв`язку зі змінами у законодавстві.

В судовому засіданні заявник та його представник просили залучити захисника за призначенням.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з`явився, про розгляд повідомлявся.

Суд, заслухавши думку представника заявника оглянувши матеріали справи, дійшов наступного.

У відповідності до п.1 ч.2 ст.293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення дієздатності фізичної особи.

За ч.1 ст.299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Крім того, за змістом ч.5 ст.293 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Відповідно до ст.15 ЦПК України учасники справи мають право користуватися правничою допомогою. Представництво у суді як вид правничої допомоги здійснюється виключно адвокатом (професійна правнича допомога), крім випадків, встановлених законом. Безоплатна правнича допомога надається в порядку, встановленому законом, що регулює надання безоплатної правничої допомоги.

Відповідно до ч.6 ст.19 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», у разі отримання ухвали суду про залучення захисника для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги зобов`язаний негайно призначити захисника.

З метою належного надання правової допомоги, враховуючи обов`язкову участь адвоката особи, стосовно якої розглядається справа про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, суд вважає за необхідне, в порядку ч. 5 ст. 293 ЦПК України, доручити Харківському місцевомуцентру знадання безоплатноївторинної правовоїдопомоги призначити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адвоката для здійснення захисту за призначенням та забезпечити його прибуття для участі у зазначеній цивільній справі, у зв`язку з чим розгляд справи слід відкласти.

Керуючись ст.260 ЦПК України, суд -

ухвалив:

Клопотання представника заявника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 - задовольнити.

Відкласти розгляд цивільної справи за заявою ОСОБА_1 в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 , заінтересована особа: Управління соціальногозахисту населенняадміністрації Шевченківськогорайону Харківськоїміської ради про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Доручити Харківському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для здійснення захисту прав особи, щодо якої подано заяву про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , для участі у розгляді цивільної справи та забезпечити його прибуття для участі в судовому засіданні 11 грудня 2023 року о 12 годині 30 хвилин.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: Г.С. Подус

Присяжні: А.М. Донський

Л.М.Денисенко

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено08.11.2023
Номер документу114681629
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —638/10680/23

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Подус Г. С.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Подус Г. С.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Подус Г. С.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Подус Г. С.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Подус Г. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні