Ухвала
від 30.08.2023 по справі 541/3303/21
МИРГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 541/3303/21

Провадження № 2/541/34/2023

У Х В А Л А

30 серпня 2023 року м.Миргород

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області в складі: головуючого судді Вірченко О.М., за участю секретаря судового засідання Циганової Ю.М., розглянувши клопотання завідувача відділення Національного наукового центру «Інститут судових експертиз імені Заслуженого професора М.С. Бокаріуса» Козиря Андрія Валерійовича про проведення судового засідання за участю судового експерта Рудавки Миколи Сергійовича у режимі відеоконференції,

встановив:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, Миргородської районної державної адміністрації про усунення перешкод у володінні, користуванні земельною ділянкою.

На адресу суду надійшло клопотання завідувача відділення Національного наукового центру «Інститут судових експертиз імені Заслуженого професора М.С. Бокаріуса» Козиря А.В. про проведення судового засідання, призначеного на 13 вересня 2023 року, за участю судового експерта Рудавки М.С. у режимі відеоконференції. Проведення судового засідання в режимі відеоконференції заявник просив забезпечити із зали судових засідань Полтавського районного суду Полтавської області.

Відповідно до ч. 6, 8 ст. 212 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення.

Згідно з вимогою ч. 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення оперативності судового провадження, суд вважає за необхідне клопотання судового експерта задовольнити.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд

ухвалив:

Клопотання завідувача відділення Національного наукового центру «Інститут судових експертиз імені Заслуженого професора М.С. Бокаріуса» Козиря Андрія Валерійовича задовольнити.

Судове засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, Миргородської районної державної адміністрації про усунення перешкод у володінні, користуванні земельною ділянкою, яке призначено на 13 год 30 хв 13 вересня 2023 року, проводити в режимі відеоконференції.

Доручити Полтавському районному суду Полтавської області забезпечити проведення судового засідання, яке призначено 13 год 30 хв 13 вересня 2023 року, в режимі відеоконференції із зали судових засідань з Миргородським міськрайонним судом Полтавської області за участю судового експерта Рудавки Миколи Сергійовича.

Відповідно до ч. 8 ст. 212 ЦПК України копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції негайно направити електронною поштою до Полтавського районного суду Полтавської області на е-mail: inbox@gr.pl.court.gov.ua, для виконання в частині проведення судового засідання в режимі відеоконференції та особам, які подали клопотання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О. М. Вірченко

СудМиргородський міськрайонний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення30.08.2023
Оприлюднено01.09.2023
Номер документу113118537
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —541/3303/21

Постанова від 05.06.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Рішення від 21.09.2023

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

Рішення від 21.09.2023

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні