Ухвала
від 31.08.2023 по справі 386/897/22
ГОЛОВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 386/897/22

Провадження № 2/386/38/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про витребування доказів

31 серпня 2023 року смт. Голованівськ

Голованівський районний суд Кіровоградської області в складі

головуючого судді Гут Ю. О.

з участю: секретаря судового засідання Корніцької Л.В.,

позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за його позовом Комунального некомерційного підприємства «Голованівська центральна районна лікарня» Голованівської селищної ради про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до Комунального некомерційного підприємства «Голованівська центральна районна лікарня» Голованівської селищної ради про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, в якій просить визнати протиправним та скасувати наказ директора КНП «Голованівська центральна районна лікарня» Голованівської селищної ради №230-К від 19.07.2022 «Про звільнення ОСОБА_1 »; поновити його на посаді машиніста насосних установок КНП «Голованівська центральна районна лікарня» Голованівської селищної ради з 19.07.2022; стягнути з відповідача на користь позивача середній заробіток за час вимушеного прогулу.

В підготовчому засіданні позивач заявив клопотання про витребування доказів, в якому просив витребувати Комунального некомерційного підприємства «Голованівська центральна районна лікарня» Голованівської селищної ради, а саме «журнал обліку показників про використання води даним комунальним підприємством за 2021 та 2022 роки». Зазначив, що оригінал зазначеного журналу необхідний для проведення експертизи.

Представник відповідача до суду не з`явився, про час та місце повідомлений належним чином.

Заслухавши клопотання позивача, вважає за можливе розв`язати дане клопотання без представника відповідача, та дійшов висновку про його задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ст.84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

За нормами ч. 2 ст. 83 ЦПК України позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Відповідно до ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Суд вважає, що обставини, для підтвердження яких потрібні докази, що підлягають витребуванню - зокрема через неможливість отримання інформації іншим шляхом ніж в судовій процедурі, є необхідними для перевірки доводів позивача , що стало підставою для звернення до суду з даним позовом, а також необхідністю призначення експертизи, тому клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 83, 84, 258-261, 353 ЦПК України, суд -

постановив:

Клопотання позивача задовольнити.

Витребувати у Комунального некомерційного підприємства «Голованівська центральна районна лікарня» Голованівської селищної ради - оригінали журналів обліку показників про використання води Комунального некомерційного підприємства «Голованівська центральна районна лікарня» Голованівської селищної ради, за період 2021 та 2022 років.

Встановити строк виконання ухвали протягом п`яти днів з дня отримання її копії.

Роз`яснити особам у яких витребовуються докази, що у разі, якщо вони не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, вони зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали (ч. 7 ст. 84 ЦПК України).

Відповідно до частин 8, 9 ст. 84 ЦПК України,у разінеповідомлення судупро неможливістьподати докази,витребувані судом,а такожза неподаннятаких доказівз причин,визнаних судомнеповажними,суд застосовуєдо відповідноїособи заходипроцесуального примусу,передбачені цимКодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала суду виконується негайно, в порядку встановленому для виконання судових рішень.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: Гут Ю. О.

Дата ухвалення рішення31.08.2023
Оприлюднено01.09.2023
Номер документу113139186
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —386/897/22

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Постанова від 12.04.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні