Ухвала
від 04.09.2023 по справі 210/1779/23
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/8484/23 Справа № 210/1779/23 Суддя у 1-й інстанції - Вікторович Н. Ю. Суддя у 2-й інстанції - Бондар Я. М.

УХВАЛА

про повернення справи до суду першої інстанції

04 вересня 2023 року м.Кривий Ріг

Дніпровський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Головуючого Бондар Я.М.

Суддів: ЗубаковоїВ.П.,Остапенко В.О.,

заслухавши доповідьсуддідоповідача БондарЯ.М. по апеляційній скарзі відповідача Криворізького національногоуніверситету вособі Відокремленогоструктурного підрозділу«Гірничо-електромеханічногофахового коледжуКриворізького національногоуніверситету» нарішення Дзержинського районного суду м.Кривого Рогу Дніпропетровської області від 20 липня 2023 року, у справі за позовом ОСОБА_1 до Криворізького національного університету в особі Відокремленого структурного підрозділу «Гірничо-електромеханічного фахового коледжу Криворізького національного університету» про визнання незаконними та скасування наказів, нарахування заробітної плати та її стягнення, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Дзержинського районного суду м.Кривого Рогу Дніпропетровської області від 20 липня 2023 року уточний позов ОСОБА_1 до Криворізького національного університету в особі Відокремленого структурного підрозділу «Гірничо-електромеханічного фахового коледжу Криворізького національного університету» про визнання незаконними та скасування наказів, нарахування заробітної плати та її стягнення, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні задоволено частково.

Визнано незаконним та скасовано наказ Відокремленого структурного підрозділу «Гірничо-електромеханічного фахового коледжу Криворізького національного університету» від 09.03.2022р. № 56-осн/3 «Про відсутність працівника на робочому місці».

Визнано незаконним та скасовано наказ Відокремленого структурного підрозділу «Гірничо-електромеханічного фахового коледжу Криворізького національного університету» від 01.07.2022р. № 134-осн «Про відсутність на робочому місці».

Стягнуто з Відокремленого структурного підрозділу «Гірничо-електромеханічного фахового коледжу Криворізького національного університету» на користь ОСОБА_1 різницю між нарахованою заробітною платою та фактично виплаченою заробітною платою без врахування відповідних податків та інших обов`язкових платежів за період з 01.03.2022 року по 15.08.2022 року в розмірі 18 722,64 грн. (вісімнадцять тисяч сімсот двадцять дві гривні 64 копійки)

Допущено негайне виконання рішення суду в частині виплати заробітної плати в межах суми платежу за один місяць.

Стягнуто з Відокремленого структурного підрозділу «Гірничо-електромеханічного фахового коледжу Криворізького національного університету» на користь ОСОБА_1 середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку, але не більш як за шість місяців в розмірі 49 280,40 грн. (сорок дев`ять тисяч двісті вісімдесят гривень 40 копійок)

Стягнуто з Відокремленого структурного підрозділу «Гірничо-електромеханічного фахового коледжу Криворізького національного університету» на користь ОСОБА_1 , понесені судові витрати які складаються з вартості професійної правничої (правової) допомоги у розмірі 10 000,00 грн. (десять тисяч гривень 00 копійок).

Стягнути з Відокремленого структурного підрозділу «Гірничо-електромеханічного фахового коледжу Криворізького національного університету» на користь держави судовий збір в розмірі 3220,80 грн. (три тисячі двісті двадцять гривень 80 копійок)

В іншій частині в задоволенні позову відмовлено.

Не погодившисьз рішеннямсуду відповідач Криворізький національний університетв особіВідокремленого структурногопідрозділу «Гірничо-електромеханічногофахового коледжуКриворізького національногоуніверситету» подав до суду першої інстанції 17 серпня 2023 року апеляційну скаргу на зазначене вище судове рішення.

28 серпня 2023 року Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу Дніпропетровської області надіслав до Дніпровського апеляційного суду матеріали цивільної справи №210/1779/23 в 2-х томах (1 том на 250 аркушах; 2 том на 288 аркушах).

При вивчені матеріалів справи апеляційним судом було встановлено, що справа надійшла до апеляційного суду неналежним чином оформленою.

Відповідно до п 9 Постанови ПленумуВерховного судуУкраїни від24жовтня 2008року №12«Про судовупрактику розглядуцивільних справв апеляційномупорядку» зазначено,що привирішенні питання про повернення до суду першої інстанції справи, яка надійшла разом з апеляційною скаргою, для усунення недоліків у її оформленні апеляційні суди повинні враховувати, що перелік недоліків у оформленні справи, як про підставу для повернення справи до суду першої інстанції з метою їх усунення, не є вичерпним. Суддя-доповідач своєю ухвалою може повернути справу до суду першої інстанції для усунення таких недоліків: 1) справа неналежно оформлена, зокрема відсутні підписи у протоколі чи журналі судового засідання; судове рішення чи протокол судового засідання є нечитабельні; у справі відсутній протокол судового засідання, журнал судового засідання чи технічний запис, справа не підшита, сторінки не пронумеровані, опис документів у справі належним чином не оформлено тощо; 2) не розглянуто зауваження щодо правильності та повноти фіксування судового процесу технічними засобами або письмові зауваження щодо повноти чи правильності протоколу судового засідання; 3) не вирішено питання про ухвалення додаткового рішення тощо.

З апеляційної скарги сторони відповідача видно, що при подачі апеляційної скарги до суду першої інстанції, скаржником було подано 2 примірники копії апеляційної скарги на 14 аркушах, які судом першої інстанції не були передані суду апеляційної інстанції разом з матеріалами справи, що унеможливлює вирішити питання про відкриття апеляційного провадження.

Враховуючи зазначені вище обставини, для забезпечення апеляційного розгляду, цивільна справа, підлягає поверненню до суду першої інстанції для долручення до справи 2-х примірників копії апеляційної скарги, із зазначенням строку, протягом якого суд першої інстанції має усунути вказані в ухвалі недоліки.

Керуючись ст. 365 ЦПК України Дніпровський апеляційний суд,

УХВАЛИВ

Справу №210/1779/23 за позовом ОСОБА_1 до Криворізького національного університету в особі Відокремленого структурного підрозділу «Гірничо-електромеханічного фахового коледжу Криворізького національного університету» про визнання незаконними та скасування наказів, нарахування заробітної плати та її стягнення, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, повернути до суду першої інстанції, для усунення недоліків в строк до 11 вересня 2023 року, після чого справа підлягає поверненню до Дніпровського апеляційного суду.

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий:

Судді:

СудДніпровський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення04.09.2023
Оприлюднено05.09.2023
Номер документу113191860
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —210/1779/23

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Постанова від 30.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Постанова від 30.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Бондар Я. М.

Рішення від 20.07.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні