Ухвала
від 06.09.2023 по справі 212/3367/23
ТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/3367/23

2/215/1616/23

УХВАЛА

06 вересня 2023 року Тернівський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

в складі:головуючого, судді - Квятковського Я.А.

розглянувши,в порядкуспрощеного позовногопровадження безвиклику сторінклопотання представникавідповідача Товаристваз обмеженоювідповідальністю «ПРОМИСЛОВІ-РЕМОНТИ»щодо заміниненалежного відповідачау справі запозовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПРОМИСЛОВІ-РЕМОНТИ» про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та компенсації,

ВСТАНОВИВ:

04.07.2023 року до суду за підсудністю, визначеною ухвалою Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області від 13.06.2023 року, надійшла цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до ТОВ «КЛАРІКС РЕМ 23» про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та компенсації.

04.08.2023 представник відповідача подала клопотання про заміну первісного відповідача ТОВ «ПРОМИСЛОВІ-РЕМОНТИ», на належного відповідача ТОВ «КЛАРІКС РЕМ 23». В обґрунтування клопотання посилався на те, що ТОВ «ПРОМИСЛОВІ-РЕМОНТИ» є правонаступником ТОВ «ПРОМИСЛОВІ РЕМОНТИ» (назву якого змінено на ТОВ «КЛАРІКС РЕМ 23») виключно по майновим і немайновим правам та обов`язкам згідно з розподільчим балансом від 11.04.2023 року, у вигляді дебіторської заборгованості за продукцією, товари, роботи, послуги, нерозподіленого прибутку (непокритого збитку) та іншим поточним зобов`язанням, в межах договірних відносин з контрагентами по укладених договорах купівлі продукції, товарів і виконання робіт, послуг. З огляду на викладене та відсутність в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, відомостей про припинення ТОВ «КЛАРІКС РЕМ 23» провадження господарської діяльності та не передавання ним створеному в результаті виділу Товариству жодних документів і зобов`язань з виплати нарахованої та невиплаченої останнім заробітної плати працівникам, ТОВ «ПРОМИСЛОВІ-РЕМОНТИ» не може бути належним відповідачам у даній справі, відтак просить клопотання задовольнити.

Дослідивши клопотання та матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Згідно до ст.12,13,175 ЦПК України при зверненні до суду позивач повинен вказати склад відповідачів, предмет і підставу позовних вимог.

Відповідно дост. 51 ЦПК Українисуд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Тобто , право визначати відповідача (співвідповідачів) у справі та звертатися з клопотання про його заміну належить позивачу. Відповідач не наділений правом клопотати про заміну відповідача у справі .Натомість, встановлення належності відповідачів й обґрунтованості позову є обов`язком суду, який виконується під час розгляду справи, а не на стадії відкриття провадження

Позивач та його представник з клопотанням про заміну відповідача ТОВ «ПРОМИСЛОВІ-РЕМОНТИ» не зверталися.

З урахуванням вказаного, суд приходить до висновку, що в задоволенні клопотання представника відповідача необхідно відмовити.

Керуючись ст.ст.51,259 -261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні клопотання представника відповідача щодо заміни неналежного відповідача у справі - відмовити.

Копію ухвали направити сторонам .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://tr.dp.court.gov.ua/sud0441/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення06.09.2023
Оприлюднено07.09.2023
Номер документу113252602
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —212/3367/23

Постанова від 29.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Рішення від 19.01.2024

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні