Ухвала
від 05.09.2023 по справі 189/1802/21
ПОКРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 189/1802/21

2/189/449/23

У Х В А Л А

Іменем України

05.09.2023 року смт. Покровське

Покровський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Степанової О.С.

при секретарі Комеристій І.А.,

за участю позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2 ,

представника відповідача ТОВ «Родіна»-Данилової Л.П.

розглянувши у підготовчому засіданні в смт. Покровське в режимі відеоконференції цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «Родіна» про стягнення заробітної плати та грошової компенсації за дні невикористаної щорічної відпустки, компенсації по втраті частини доходу у зв`язку з порушенням строків виплати заробітної плати,-

в с т а н о в и в :

В провадженні Покровського районного суду Дніпропетровської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «Родіна» про стягнення заробітної плати та грошової компенсації за дні невикористаної щорічної відпустки, компенсації по втраті частини доходу у зв`язку з порушенням строків виплати заробітної плати.

В матеріалах справи знаходяться клопотання представника ТОВ «Родіна»-Данилової Л.П. про забезпечення доказів шляхом витребування доказів.

У підготовчомузасіданні представниквідповідача «Родіна»-ДаниловаЛ.П.,клопотання провитребування доказіву позивачапідтримала,однак просилаклопотання провитребування доказіву Покровському районному центрі зайнятості Дніпропетровської області залишити без розгляду.

Позивач ОСОБА_1 та його представник ОСОБА_2 , у підготовчому засіданні проти клопотання про витребування у позивача оригіналу його трудової книжки з вкладишем заперечували, проти витребування інших доказів, зазначених в клопотаннях, не заперечували.

Суд, заслухавши учасників процесу, розглянувши клопотання, дійшов до наступних висновків.

Як зазначено у ст. 77 ЦПК України, належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень.

Відповідно до ст.76, ч. 4 ст.77 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи та складають предмет доказування.

Згідно ч.2 ст.78 ЦПК України, обставини справи, які за законом мають бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 4 ст. 81 ЦПК України, у разі посилання учасника справи на невчинення іншим учасником справи певних дій або відсутність певної події суд може зобов`язати такого іншого учасника справи надати відповідні докази вчинення цих дій або наявності певної події. У разі ненадання таких доказів суд може визнати обставину невчинення відповідних дій або відсутності події встановленою.

Відповідно до п.4 ч.2 ст.43 ЦПК України учасники справи зобов`язані подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази.

Враховуючи вище викладене, суд, приходить до переконання про необхідність задоволення клопотань представника відповідача ТОВ «Родіна» - Данилової Л.П. про витребування доказів, оскільки докази, які витребовує суд, в подальшому забезпечать всебічне, повне з`ясування обставин справи і сприятимуть прийняттю обґрунтованого рішення по даній цивільній справі.

Керуючись ст.ст. 84, 197 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Витребувати у позивача ОСОБА_1 оригінал його трудової книжки з вкладишем, для огляду в судовому засіданні.

Витребувати у позивача ОСОБА_1 розширену довідку Форми 04-5 за 2000-2007 роки.

Строк виконання ухвали про витребування доказів п`ять днів з моменту отримання ухвали.

Згідно ч.7 ст.84 ЦПК України зобов`язати ОСОБА_1 , у разі неможливості подати доказ, який витребовує суд, або неможливості подати такий доказ у встановлені строки, повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Попередити, що ст. 382 КК України передбачена відповідальність за умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.С. Степанова

Дата ухвалення рішення05.09.2023
Оприлюднено07.09.2023
Номер документу113257166
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —189/1802/21

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Постанова від 11.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Пищида М. М.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Пищида М. М.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Пищида М. М.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Пищида М. М.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Пищида М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні