Ухвала
від 30.08.2023 по справі 490/3627/22
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

490/3627/22

н\п 2/490/1011/2023

У Х В А Л А

30 серпня 2023 року м. Миколаїв

Центральний районний суд м. Миколаєва

у складі: головуючого судді - Чулуп О.С.,

при секретарі - Ребрина Д.О.,

розглянувши у судовому засіданні у залі суду у м. Миколаєві справу за позовом Миколаївського фахового коледжу культури і мистецтв Миколаївської обласної ради до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно отриманих грошових коштів,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Центрального районного суду м. Миколаєва перебуває цивільна справа за позовом Миколаївського фахового коледжу культури і мистецтв Миколаївської обласної ради до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно отриманих грошових коштів.

В судовому засіданні представник відповідача заявила клопотання про витребування доказів, а саме просить витребувати від Миколаївського фахового коледжу культури і мистецтв Миколаївської обласної ради:

1) оновлений розрахунок розміру переплати заробітної плати за період з вересня 2021 року та 31 травня 2022 року з урахуванням сум підвищення ОСОБА_1 посадового окладу відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2021 року № 1391 «Деякі питання встановлення підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) та доплат за окремі види педагогічної діяльності у державних і комунальних закладах та установах освіти»;

2) інформацію щодо нарахування та виплати 10% підвищення посадового окладу ОСОБА_1 відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2021 № 1391 «Деякі питання встановлення підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) та доплат за окремі види педагогічної діяльності у державних і комунальних закладах та установах освіти». У випадку якщо таке підвищення не нараховувалося та не виплачувалося - пояснення щодо не нарахування та невиплати підвищення;

3) виписку з балансових рахунків щодо обліку заборгованості ОСОБА_1 перед Миколаївським фаховим коледжем культури і мистецтв Миколаївської обласної ради із зазначенням суми заборгованості та дати віднесення заборгованості на балансові рахунки.

Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог та заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом (ч. 2 ст. 12 ЦПК). Суд зводиться керує ходом судового процесу; роз`яснює у випадку необхідності учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки, наслідки вчинення або невчинення процесуальних дій. Здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законами України.

У відповідності до ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Беручи до уваги предмет спору, заявлені вимоги і наявні у матеріалах справи докази, з метою повноти встановлення фактичних обставин справи та для забезпечення можливості винесення об`єктивного рішення, суд вважає за необхідне витребувати від Миколаївського фахового коледжу культури і мистецтв Миколаївської обласної ради виписку з балансових рахунків щодо обліку заборгованості ОСОБА_1 перед Миколаївським фаховим коледжем культури і мистецтв Миколаївської обласної ради із зазначенням суми заборгованості та дати віднесення заборгованості на балансові рахунки.

Щодо клопотання представника відповідача про витребування оновленого розрахунку розміру переплати заробітної плати то суд вважає, що в задоволенні даної вимоги слід відмовити у зв`язку з тим, що заявником (відповідачем) не надано суду доказів, що вказаний документ є в наявності у позивача.

Щодо витребування інформації щодо нарахування та виплати 10% підвищення посадового окладу ОСОБА_1 , то суд вважає, що в задоволенні даної вимоги слід також відмовити, оскільки вказане не стосується предмету спору даної справи, вимоги щодо нарахування та виплати 10% підвищення посадового окладу не заявлялись, а суд згідно ч. 1 ст. 13 ЦПК України розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Згідно з п. 4 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого строку з підстав необхідності витребування нових доказів.

Згідно ч. 9 ст. 223 ЦПК України, про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

Суд, відповідно до вимог ст.223 ЦПК України у зв`язку з витребуванням нових доказів вважає необхідним судове засідання відкласти.

Керуючись ст.2,12,43,44,84,223 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Витребувати від Миколаївського фахового коледжу культури і мистецтв Миколаївської обласної ради (mk_kultura@ukr.net) виписку з балансових рахунків щодо обліку заборгованості ОСОБА_1 перед Миколаївським фаховим коледжем культури і мистецтв Миколаївської обласної ради із зазначенням суми заборгованості та дати віднесення заборгованості на балансові рахунки.

Вказані документи надати у строк до 11.09.2023 року до 10 год. 00 хв.

Роз`яснити, що відповідно до ч.7-9 ст.84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відкласти судове засідання на 11.09.2023 року на 10.30 год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення30.08.2023
Оприлюднено08.09.2023
Номер документу113280441
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення безпідставно отриманих грошових коштів

Судовий реєстр по справі —490/3627/22

Постанова від 22.04.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Постанова від 22.04.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Рішення від 09.02.2024

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чулуп О. С.

Рішення від 09.02.2024

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чулуп О. С.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чулуп О. С.

Ухвала від 19.09.2022

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чулуп О. С.

Ухвала від 11.09.2022

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чулуп О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні