Ухвала
від 07.09.2023 по справі 759/10975/23
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 2-о/759/882/23

ун. № 759/10975/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 вересня 2023 року м. Київ

Святошинський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді - Горбенко Н.О.,

присяжних - Кузнєцової Л.П., Куліковського В.М.,

за участю секретаря судового засідання - Радзівіл А.Б.,

заявника - ОСОБА_1 ,

заінтересованих осіб: представника Органу опіки та піклування Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації - Козицької Я.І., Демченко В.І.,

адвоката особи, щодо якої вирішується питання про визнання її недієздатною - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві в приміщені Святошинського районного суду міста Києва, в залі суду, заяву про призначення судово-психіатричної експертизи, яке заявлене в межах розгляду цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_3 , Орган опіки та піклування Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації, Київський міський психоневрологічний диспансер №4 про визнання особи недієздатною, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду в порядку окремого провадження із заявою, в якій просить винести рішення про визнання недієздатним громадянина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Разом із заявою просив суд для визначення психічного стану здоров`я ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , призначити по справі судово-психіатричну експертизу.

Ухвалою Святошинського районного суду м. Києва від 23 червня 2023 року відкрито провадження у справі у порядку окремого провадження з викликом учасників процесу.

Заявник ОСОБА_1 у судовому засідання клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи підтримав.

Адвокат особи, щодо якої вирішується питання про визнання її недієздатною, клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи підтримала, просила призначити по справі судово-психіатричну експертизу.

У судовому засіданні Представник заінтересованої особи Органу опіки та піклування Святошинської районної у м. Києві державної адміністрації підтримала клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи.

Вислухавши пояснення учасників, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 105 ЦПК України призначення експертизи судом є обов`язковим за клопотанням хоча б однієї із сторін, якщо у справі необхідно встановити психічний стан особи.

Згідно ч. 1 ст. 298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Враховуючи про наявність достатніх даних про психічний стан здоров`я ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , для вирішення питання про те, чи може він усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, потрібні спеціальні знання в області психіатрії, якими суд не володіє.

Крім того, згідно листа Київського міського центру судово-психіатричної експертизи № 1863-01.10 від 07.12.2021 року судово-психіатричні експертизи проводить Державна установа «Інститут психіатрії,судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністрества охорони здоров`я України» (вул. Кирилівська, 103).

Згідно ст. 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Керуючись: ст. ст. 103-105, 252, 298, 299, 353 ЦПК України, суддя -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання заявника ОСОБА_1 про призначення судово-психіатричної експертизи - задовольнити.

Призначити у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_3 , Орган опіки та піклування Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації, Київський міський психоневрологічний диспансер №4 про визнання особи недієздатною судово-психіатричну експертизу, яку провести за участі ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , якій поставити наступні питання:

1. Чи хворіє ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на будь-яке психічне захворювання?

2. Чи є захворювання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , хронічним та стійким?

3. Чи дозволяє психічне захворювання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними?

4. Чи потребує стан ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обмеження або позбавлення дієздатності?

Проведення експертизи доручити експертам Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» (м. Київ, вул. Кирилівська, 103).

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

Надати для проведення експертизи матеріали цивільної справи № 2-о/759/882/23, ун. № 759/10975/23.

Оплату вартості проведення експертизи покласти на рахунок держави.

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали судую

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя: Н.О. Горбенко

Присяжні: Л.П. Кузнєцова

В.М. Куліковський

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення07.09.2023
Оприлюднено12.09.2023
Номер документу113298512
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —759/10975/23

Рішення від 22.05.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні