Ухвала
від 11.09.2023 по справі 334/7926/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 11.09.2023

Справа № 334/7926/23

Провадження № 2/334/3073/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 вересня 2023 року суддя Ленінського районного суду міста Запоріжжя Добрєв М.В., вивчивши матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Сухая М.В. до ОСОБА_2 , третя особа: відділ по Дніпровському району служби (управління) у справах дітей про визначення способу участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від неї та усунення перешкод у порядку побачень з дитиною,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , третя особа: відділ по Дніпровському району служби (управління) у справах дітей про визначення способу участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від неї та усунення перешкод у порядку побачень з дитиною.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до вимог глави 2 Розділу І ЦПК України справа віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної підсудності Ленінського районного суду міста Запоріжжя.

Заява подана і оформлена в порядку, встановленому процесуальним законодавством і відповідає вимогам ст. 175-177 ЦПК України.

Враховуючи відсутність підстав для залишення заяви без руху, повернення та відмови у відкритті провадження, а також обов`язок додержання процесуального строку, встановленого законодавством, необхідно вирішити питання щодо відкриття провадження у справі.

Частиною четвертоюстатті 19 ЦПК Українидля розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні, передбачене загальне позовне провадження.

Відповідно до п. 3ст. 274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1)ціну позову; 2)значення справи для сторін; 3)обраний позивачем спосіб захисту; 4)категорію та складність справи; 5)обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 6)кількість сторін та інших учасників справи; 7)чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8)думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

З урахуванням вимог вищевказаної статтіЦПК України, суддя вважає, що вказана справа не може бути визнана малозначною та розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

Таким чином, відповідно до норм чинногоЦПК України, дана справа розглядається у порядку загального провадження, тому суддя вважає за необхідним розглядати вказану справу в порядку загального провадження.

Керуючись ст. 187 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Сухая М.В. до ОСОБА_2 , третя особа: відділ по Дніпровському району служби (управління) у справах дітей про визначення способу участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від неї та усунення перешкод у порядку побачень з дитиною.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Призначити справу в підготовче судове засідання на 10-20 годину 27 вересня 2023 року в приміщенні Ленінського районного суду м. Запоріжжя, про що повідомити сторони, згідно позовної заяви.

Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Встановити строк надання письмових пояснень щодо позову або відзиву третьою особою, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://ln.zp.court.gov.ua.

Ухвала окремо від рішення суду може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо порушення правил підсудності. В іншій частині заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Добрєв М. В.

Дата ухвалення рішення11.09.2023
Оприлюднено12.09.2023
Номер документу113338870
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —334/7926/23

Рішення від 30.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Добрєв М. В.

Рішення від 30.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Добрєв М. В.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Добрєв М. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Добрєв М. В.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Добрєв М. В.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Добрєв М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні