Ухвала
від 29.11.2023 по справі 334/7926/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 29.11.2023

Справа № 334/7926/23

Провадження № 2/334/3073/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 листопада 2023 року Ленінський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого судді Добрєва М.В.,

за участю секретаря Кириленко О.М.,

представника позивача Сухая М.В. ,

представника відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у м. Запоріжжі цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_3 , в інтересах якого діє адвокат Сухая М.В. до ОСОБА_4 , третя особа: відділ по Дніпровському району служби (управління) у справах дітей про визначення способу участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від неї та усунення перешкод у порядку побачень з дитиною,

встановив:

ОСОБА_3 , в інтересах якого діє адвокат Сухая М.В. звернувся до Ленінського районного суду м. Запоріжжя з позовом до ОСОБА_4 , третя особа: відділ по Дніпровському району служби (управління) у справах дітей про визначення способу участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від неї та усунення перешкод у порядку побачень з дитиною.

В якості третьої особи на стороні позивача, залучено відділ по Дніпровському району служби (управління) у справах дітей ЗМР.

Ухвалою суду від 08.11.2023 року доручено відділу по Дніпровському району служби (управління) у справах дітей скласти та подати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору у даній справі.

Від представника відділу по Дніпровському району служби (управління) у справах дітей ЗМР, надійшли до суду пояснення, в яких остання просить замість відділу по Дніпровському району служби (управління) у справах дітей ЗМР залучити в якості третьої особи районну адміністрацію ЗМР по Дніпровському району, як орган опіки та піклування, якому доручити зробити письмовий висновок щодо розв`язання спору.

Сторони в судовому засіданні не заперечували щодо залучення в якості третьої особи районну адміністрацію ЗМР по Дніпровському району, як орган опіки та піклування.

Перевіривши матеріали справи, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так, відповідно до вимог ст. 53 ч. 1 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до вимог ст. 59 ч. 1 ЦПК України права, свободи та інтереси малолітніх осіб віком до чотирнадцяти років, а також недієздатних фізичних осіб захищають у суді відповідно їхні батьки, усиновлювачі, опікуни чи інші особи, визначені законом.

В даному випадку позовні вимоги стосуються інтересів малолітньої дитини. А тому, на думку суду, необхідно залучити районну адміністрацію ЗМР по Дніпровському району, як орган опіки та піклування, в якості третьої особи.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

З урахуванням викладеного, суд вважає за необхідне доручити районній адміністрації ЗМР по Дніпровському району, як органу опіки та піклування скласти та подати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору у даній справі.

Керуючись ст. 53, 353 ЦПК України, суд -

постановив:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, районну адміністрацію ЗМР по Дніпровському району, як орган опіки та піклування.

Доручити районній адміністрації ЗМР по Дніпровському району, як органу опіки та піклування, скласти та подати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору у даній справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Добрєв М. В.

Дата ухвалення рішення29.11.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115302257
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення способу участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від неї та усунення перешкод у порядку побачень з дитиною

Судовий реєстр по справі —334/7926/23

Рішення від 30.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Добрєв М. В.

Рішення від 30.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Добрєв М. В.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Добрєв М. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Добрєв М. В.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Добрєв М. В.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Добрєв М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні