Ухвала
від 11.09.2023 по справі 914/2666/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

11.09.2023 р. Справа № 914/2666/23

місто Львів

Господарський суд Львівської області у складі судді Рима Т. Я., розглянувши матеріали справи

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівбудпостач»,до відповідача:Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівенергозбут»,про:стягнення 71 911,22 грн,ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшов позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівбудпостач» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівенергозбут» про стягнення 71 911,22 гривень.

Відповідно до пункту 2 частини 1 та частини 3 статті 12 Господарського процесуального кодексу України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, оскільки поданий позов за своїми ознаками є малозначним в розумінні частини 5 статті 12 Господарського процесуального кодексу України (ціна позову 71 911,22 грн), розгляд справи необхідно здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження.

На підставі вищенаведеного, керуючись статтями 12, 176, 247, 250 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду.

2.Відкрити провадження у справі.

3.Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судових засідань.

4.Встановити відповідачу строк у 15 (п`ятнадцять) календарних днів з дня отримання цієї ухвали для подання відзиву на позов. Зобов`язати відповідача надіслати (надати) відзив на позов та додані до нього документи позивачу одночасно з надісланням (наданням) такого відзиву до суду. Докази такого надіслання невідкладно надати суду (частина 5 статті 165 Господарського процесуального кодексу України).

5.Звернути увагу відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (частина 2 статті 178 Господарського процесуального кодексу України).

6.Встановити позивачу строк у 5 (п`ять) календарних днів з дня отримання відзиву на позов для подання відповіді на відзив. Зобов`язати позивача надіслати (надати) відповідь на відзив та додані до неї документи відповідачу одночасно з надісланням (наданням) такої відповіді до суду. Докази такого надіслання невідкладно надати суду.

7.Встановити відповідачу строк у 5 (п`ять) календарних днів з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення. Зобов`язати відповідача надіслати (надати) заперечення та додані до нього документи позивачу одночасно з надісланням (наданням) такого заперечення до суду. Докази такого надіслання невідкладно надати суду.

8.Зобов`язати Відповідача надати суду свої актуальні електронні адреси, на які будуть надсилатися судові рішення у справі.

9.Звернути увагу сторін

9.1. Заяви та клопотання, які подаються до суду, повинні відповідати статтям 169-170 Господарського процесуального кодексу України.

9.2. У випадку подання доказів до суду у всіх учасників справи існує обов`язок надіслання копій таких доказів усім іншим учасникам справи заздалегідь (частина 9 статті 80 Господарського процесуального кодексу України).

9.3. Главою 6 Господарського процесуального кодексу України врегульовано поняття, обчислення, зупинення процесуальних строків, наслідки їх пропуску, а також підстави та порядок їх поновлення чи продовження.

9.4. Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до Господарського процесуального кодексу України судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до Господарського процесуального кодексу України обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом 30 днів з дня відкриття провадження у справі (частина 3 статті 252 Господарського процесуального кодексу України).

Інформацію у справі, яка розглядається, можна отримати за такою веб-адресою: http://lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

Довести до відома учасників справи, що відповідно до пункту 4 частини 1 статті 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадку, зокрема, невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, ненадання копії відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк.

Суддя Рим Т.Я.

Дата ухвалення рішення11.09.2023
Оприлюднено13.09.2023
Номер документу113356605
СудочинствоГосподарське
Суть:стягнення 71 911,22 грн

Судовий реєстр по справі —914/2666/23

Рішення від 27.12.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Рим Т.Я.

Ухвала від 21.12.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Рим Т.Я.

Ухвала від 15.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Рим Т.Я.

Ухвала від 29.09.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Рим Т.Я.

Ухвала від 11.09.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Рим Т.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні