Ухвала
від 29.09.2023 по справі 914/2666/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

29.09.2023 Справа № 914/2666/23

місто Львів

Господарський суд Львівської області у складі судді Рима Т. Я., розглянувши матеріали справи

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівбудпостач»,до відповідача:Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівенергозбут»,про:стягнення 71 911,22 грн,ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області подано позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівбудпостач» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівенергозбут» про стягнення 71 911,22 гривень. Ухвалою від 11.09.2023 суд відкрив провадження у цій справі за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судових засідань.

На адресу суду надійшла заперечення відповідача проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження та клопотання про залучення третьої особи.

Щодо залучення третіх осіб.

Відповідно до частини 2 статті 50 Господарського процесуального кодексу України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідач просить залучити до участі у справі Фізичну особу - підприємця Редю Надію Омелянівну третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

При вирішенні питання про участь у справі третьої особи суд має з`ясувати, чи буде у зв`язку з прийняттям судового рішення у справі таку особу наділено новими правами чи покладено на неї нові обов`язки, або змінено її наявні права та/або обов`язки у майбутньому.

Предметом позову у цій справі є стягнення безпідставно збережених коштів, при сплаті яких у платіжному дорученні зазначалось призначення платежу: оплата за електричну енергію по особовому рахунку. Між ФОП Редя Н. О. та позивачем укладено договір оренди будівлі № 21/04 від 10.12.2021, згідно з яким, на переконання відповідача, позивач сплачував кошти за спожиту електроенергію. Відповідно, у разі задоволення позову у ФОП Реді Н. О. може виникнути заборгованість за постачання електричної енергії перед ТОВ «Львівенергозбут».

Верховний Суд у постанові від 26.10.2022 у справі 463/3226/16-ц зазначає, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на відміну від сторін та третіх осіб, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, не є учасниками спірних матеріальних правовідносин, що є предметом судового розгляду, а отже, рішення суду може на них вплинути побічно у зв`язку з наявністю преюдиційного зв`язку між матеріальними правовідносинами, що є предметом судового розгляду, та іншими матеріальними правовідносинами, учасниками яких є одна зі сторін спору і третя особа.

Зважаючи на вказане, суд вважає, що рішення у цій справі може вплинути на права й обов`язки Фізичної особи - підприємця Реді Надії Омелянівни, що є підставою для залучення її третьою особою без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Щодо продовження розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Зважаючи на залучення третьої особи, для встановлення всіх обставин, повного та всебічного розгляду справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання відповідача та продовжити розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Частиною 6 статті 250 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

На підставі вищенаведеного, керуючись статтями 2, 50, 120, 121, 234, 250 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Залучити до участі у справі третьою особою без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Фізичну особу-підприємця Редю Надію Омелянівну (адреса: АДРЕСА_1 ; ідентифікаційний код НОМЕР_1 ).

2.Зобов`язати сторін надіслати третій особі власні заяви по суті справи упродовж трьох календарних днів з моменту отримання цієї ухвали.

3.Встановити третій особі строк у 10 (десять) календарних днів з моменту отримання заяв для подання пояснень. Зобов`язати третю особу надіслати ці пояснення іншим учасникам справи разом з поданням до суду. Докази надати суду.

4.Здійснювати подальший розгляд справи № 914/2666/23 за правилами загального позовного провадження.

5.Підготовче засідання призначити на 18.10.2023 об 11:00 год у приміщенні Господарського суду Львівської області, за адресою: 79014, місто Львів, вулиця Личаківська, 128 (другий поверх). Явку сторін визнати обов`язковою.

Суддя Рим Т.Я.

Дата ухвалення рішення29.09.2023
Оприлюднено02.10.2023
Номер документу113814677
СудочинствоГосподарське
Суть:стягнення 71 911,22 грн

Судовий реєстр по справі —914/2666/23

Рішення від 27.12.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Рим Т.Я.

Ухвала від 21.12.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Рим Т.Я.

Ухвала від 15.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Рим Т.Я.

Ухвала від 29.09.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Рим Т.Я.

Ухвала від 11.09.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Рим Т.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні