Ухвала
від 08.09.2023 по справі 287/347/23
ОЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 287/347/23

2-о/287/21/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"08" вересня 2023 р. м.Олевськ

Суддя Олевського районного суду Житомирської області Винар Л.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Олевської міської ради Житомирської області про усиновлення дитини, -

ВСТАНОВИВ:

До Олевського районного суду Житомирської області надійшла заява ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Олевської міської ради Житомирської області про усиновлення дитини, яка згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями розподілена судді Винару Л.В.

Відповідно до ч.ч. 2, 4 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про усиновлення. Розгляд справ проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Подана заява відповідає вимогам ст.ст. 310, 311 ЦПК України. Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ст. 217 СК України усиновлення дитини здійснюється за вільною згодою її батьків. Згода батьків на усиновлення дитини має бути безумовною. Угода про надання усиновлювачем плати за згоду на усиновлення дитини батькам, опікунам чи іншим особам, з якими вона проживає, є нікчемною. Згода батьків на усиновлення може бути дана ними лише після досягнення дитиною двомісячного віку. Якщо мати чи батько дитини є неповнолітніми, крім їхньої згоди на усиновлення потрібна згода їхніх батьків. Письмова згода батьків на усиновлення засвідчується нотаріусом. Мати, батько дитини мають право відкликати свою згоду на усиновлення до набрання чинності рішенням суду про усиновлення. У відповідності до вимог ст. 219 СК України усиновлення дитини провадиться без згоди батьків, зокрема, якщо запис про них у Книзі реєстрації народжень вчинено відповідно до ст. 135 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 3 ст. 313 ЦПК України для забезпечення таємниці усиновлення у випадках, встановлених Сімейним кодексом України, суд розглядає справи в закритому судовому засіданні.

Згідно з ч.ч. 1, 2 ст. 226 СК України особа має право на таємницю перебування на обліку тих, хто бажає усиновити дитину, пошуку дитини для усиновлення, подання заяви про усиновлення та її розгляду, рішення суду про усиновлення. Дитина, яка усиновлена, має право на таємницю, в тому числі і від неї самої, факту її усиновлення.

Вважаю, що є достатньо підстав для відкриття провадження у цивільній справі за поданими матеріалами та розгляд справи в закритому судовому засіданні за участю заявників і заінтересованої особи.

Керуючись ст.ст. 19, 293, 294, 310-312 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 та ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Олевської міської ради Житомирської області, місце знаходження: м. Олевськ, вул. Свято-Миколаївська, 4, Коростенського району, Житомирської області, про усиновлення дитини.

Призначити справу до розгляду в закритому судовому засіданні на 04 жовтня 2023 року о 16 год. 00 хв. в приміщенні Олевського районного суду Житомирської області (м. Олевськ, вул.Володимирська, 7, Коростенського району, Житомирської області).

Розгляд справи проводити у складі одного судді та двох присяжних.

До суду викликати заявників, заінтересовану особу.

Направити заявникам копію ухвали про відкриття провадження у справі, а заінтересованій особі - копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією заяви про усиновлення та копіями доданих до неї матеріалів.

Запропонувати заінтересованій особі подати до судового засідання письмові пояснення щодо заяви.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: https://ol.zt.court.gov.ua

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя:Л. В. Винар

СудОлевський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення08.09.2023
Оприлюднено13.09.2023
Номер документу113358318
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —287/347/23

Рішення від 04.10.2023

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Кононихіна Н. Ю.

Ухвала від 08.02.2023

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Кононихіна Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні