Ухвала
від 11.09.2023 по справі 758/11170/17
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/11170/17

Категорія 18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 вересня 2023 року м. Київ

Подільський районний суд міста Києва

в складі головуючого судді Ковбасюк О.О.,

за участю:

секретаря судового засідання Довгалюк О.В.,

представника позивача ОСОБА_4,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду за правилами спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Агрофірма «Троянда», Експлуатуючої організації Товариство з обмеженою відповідальністю «Екомісто» про стягнення грошових коштів за договором бронювання приміщення, -

в с т а н о в и в:

У провадженні суду перебуває вищевказана справа, розгляд якої здійснюється за правилами спрощеного позовного провадження.

У судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про витребування у Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області інформації про зареєстроване місце проживання осіб, щодо яких судом було задоволено його клопотання про допит їх в якості свідків, а саме: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Представники відповідачів у судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

З огляду на наведене суд ухвалив проводити розгляд справи за їх відсутності.

Заслухавши представника позивача та дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання представника позивача підлягає задоволенню.

Так, частинами першою-четвертою статті 12 ЦПК України визначено, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи не вчиненням нею процесуальних дій.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребує відповідні докази.

В ході розгляду справи судом було задоволено клопотання представника позивача про допит в якості свідків ОСОБА_2 , який працює головним інженером Експлуатуючої організації ТОВ «Екомісто», що знаходиться за адресою м. Київ, вул. Вишгородська, 45-а /4, офіс 34, та ОСОБА_3 , який працює директором Приватного акціонерного товариства «Агрофірма «Троянда», що знаходиться за адресою м. Київ, вул. Осиповського, буд.1-а, проте вказані особи за викликом в судове засідання не з`явилися.

Представник позивача наполягає на допиті вказаних осіб в якості свідків.

Враховуючи вищезазначене, приймаючи до уваги те, що показання ОСОБА_2 та ОСОБА_3 є необхідними для правильного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне витребувати інформацію щодо зареєстрованого місця проживання вказаних осіб з метою належного їх виклику до суду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 258-261 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника позивача ОСОБА_4 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області (02152, м. Київ, вул. Березняківська, буд. 4-А) інформацію про зареєстроване місце проживання ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Встановити строк для надання письмових доказів - до 30.10.2023.

Відповідно до частин 6-9 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Оголосити перерву по справі до 14 год. 00 хв. 02.11.2023, про що повідомити сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

СуддяО. О. Ковбасюк

Дата ухвалення рішення11.09.2023
Оприлюднено13.09.2023
Номер документу113360809
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення грошових коштів за договором бронювання приміщення

Судовий реєстр по справі —758/11170/17

Рішення від 02.11.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Рішення від 02.11.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Ухвала від 07.05.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Ухвала від 17.11.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

Ухвала від 24.10.2018

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Войтенко Т. В.

Ухвала від 04.09.2017

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Супрун Г. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні